Последвайте Sony България

Водещата серия 4K HDR Full Array LED телевизори на Sony XG95 е налична на пазара в България

Съобщение в пресата   •   март 19, 2019 10:28 EET

Първокласната серия 4K HDR Full Array LED телевизори на Sony XG95 осигурява кинематографски контраст и яркост за по-точни детайли и дълбочина, благодарение на множеството зони от светодиоди, разположени непосредствено зад екрана. Оборудван с технологията на Sony за прецизно локално управление на подсветката X-tended Dynamic Range PRO™, XG95 може самостоятелно да затъмни или изсветли тези индивидуални зони за значително подобрени контраст и яркост.

Мощният процесор за обработка на картината X1™ Ultimate осигурява най-доброто 4K HDR възпроизвеждане с практически несравнимо ниво на детайлност и яснота. X1 Ultimate може интелигентно да открива и анализира всеки обект в картината чрез Object-based Super Resolution на Sony за изключителна точност и детайлност. А технологията Object-based HDR remaster позволява всеки обект да бъде ремастериран поотделно за по-голяма дълбочина, точна текстура и по-реалистична картина като цяло.

X-Wide Angle технологията (при 75” и 85-инчовите модели) гарантира, че картината запазва качеството си, независимо от ъгъла, от който се гледа. Оригиналният за Sony дизайн за управление на подсветката гарантира, че цветовете се променят минимално, в зависимост от позицията на зрителя. В комбинация с X-Motion Clarity™, която прави плавни движещите се обекти по време на спортни и бързи екшън сцени, без да жертва яркостта на екрана, XG95 преодолява обичайните предизвикателства, пред които са изправени LCD екраните.

За още по-завладяващо визуално изживяване, серията XG95 предлага Sound-from-Picture Reality™ с иновативната звукова технология Acoustic Multi-Audio™ на Sony. Два високочестотни високоговорителя в задната част на телевизора се комбинират със съществуващата аудио система, за да пресъздадат звука, идващ от центъра на екрана, и така прецизно да синхронизират звук и картина.

Телевизорите XG95 разполагат с режими Netflix Calibrated, IMAX Enhanced, Dolby Vision™ и Dolby Atmos™1, за да доставят едно напълно реалистично и неустоимо изживяване пред екрана.

Интелигентни функции и лесна употреба

4K HDR Full Array LED телевизорите от серията XG95 на Sony са на Android TV платформа, която поддържа широк спектър от приложения в Google Play™, включително YouTube™, Netflix, Prime Video и много други3. За да направят телевизора и дома още по-интелигентни, XG95 разполагат с вграден Google Assistant4, а с вградения микрофон, зрителите могат да разговорят с телевизора си и така да откриват съдържание, да планират бързо деня си или да включват телевизионни предавания, филми и др.

XG95 ще бъде съвместим с Apple AirPlay 2 и HomeKit. AirPlay 2 позволява безпроблемно предаване на съдържание от iPhone, iPad и Mac устройство директно на Sony телевизора. Могат да се гледат филми и предавания от iTunes и други видео приложения, да се пуска музика или слушат подкасти, да се преглеждат снимки директно на екрана на телевизора – всичко е синхронизирано. С HomeKit потребителите лесно и сигурно контролират умните домашни устройства, като използват приложението Home или като поискат съдействие от Siri на своите Apple устройства. Телевизорите могат да се добавят към приложението Home и да се комбинират с други аксесоари на HomeKit в различни сцени на употреба. Например, потребителите могат да създадат сцена „Movie Night“ в приложението Home, за да могат лесно да включат своя смарт телевизор и да затъмнят светлините, като просто помолят Siri да стартира сцената. Поддръжката на AirPlay 2 и HomeKit ще започне през 2019 година.

XG95 разполага с новоразработено гласово дистанционно управление, с елегантен алуминиев дизайн, опростена конфигурация на бутоните и добавенa радио честота (RF - radio frequency) за бърза реакция и лесно управление, без необходимостта дистанционното да се насочвакъм телевизора. А новият потребителски интерфейс осигурява безпроблемен и бърз достъп до любимите приложения и настройки.

Наличните размери от серията са 55”, 65”, 75”, а 85-инчовия модел ще бъде наличен на пазара през юни.

За цени и наличности, моля посетете сайта на Sony за България: https://www.sony.bg/

1 Наличен след бъдещ софтуерен ъпдейт.

2 Наличен след бъдещ софтуерен ъпдейт.

3 Наличността варира според региона.

4 Наличността на Google Assistant варира според региона.

Google, Android TV и други свързани марки и лога са търговски марки на Google LLC.

Prime Video и всички свързани лога са търговски марки на Amazon.com, Inc. или техните филиали.

Sony Corporation е водещ производител на аудио, видео, игри, мобилни устройства, свързани устройства и информационни технологии за потребителския и професионалния пазар. Със своите музикален, фото и видео, компютърен и онлайн бизнес, Sony е разпозната като една от водещите компании за електроника и забавление в света. Sony записа рекордни годишни продажби за фискалната година, приключила на 31 март 2014 г., възлизащи на приблизително $75 милиарда. Глобална уеб страница: http://www.sony.net.