Последвайте Sony България

Световните награди за фотография на Sony за 2019 обявиха победителя за България

Съобщение в пресата   •   фев 26, 2019 10:32 EET

26 февруари 2019 г.: В подкрепа на местните фотографски общности в 62 страни по света, Световната фотографскаорганизация и Sony обявиха днес победителите в Националните награди за 2019-та година. Носител на наградата за България е Явор Мичев.

Като част от престижните и широкопопулярни Световни награди за фотография на Sony, Националните награди демонстрират ангажимента на Sony да подкрепя местните фотографски таланти, като насърчава и награждава работата им и ги популяризира в световен мащаб.

Снимката на Явор Мичев „Солта на морето“ (The Salt of the Sea) беше избрана за най-добър кадърот фотограф, роден и живеещ в България, подаден за участие в раздел Любители на конкурса Sony World Photography Awards.

Мичев е ITспециалист и фотограф от Русе, България, който от детските си години се занимава с фотографско изкуство. Неговото поразително смело изображение показва гледка от въздуха на хора, плуващи в оцветените в тъмно червено води на лечебен басейн, който всъщност представлява басейн от морска луга в района на Бургас, България. Фотографията е плод на 12-годишната страст на Мичев към снимките от въздуха, като фотографът е натрупал много летателни часове през тези години, за да се улови точния кадър.

Мичев споделя, че рецептата за успех е „много упорита работа и постоянство в избрания фотографски жанр и разбира се… камерата да е винаги с вас”.

Като носител на Националнатанаграда, Мичев получава най-ново оборудване за цифровафотография от Sony. Отличената снимкаще бъде показана на изложбата на Световните награди за фотография на Sony за 2019в Лондон от 18 април до 6 май и публикувана в Албума на Наградите за 2019 година.

Провеждани от Световната фотографска организация, международно признатите Sony World Photography Awards са едно от най-важните събития в глобалния фотографски календар. Наградите вече 12 години си партнират със Sony като основен спонсор и покриват общо четири конкурсни раздела: Професионалисти (за поредица творби), Любители (за самостоятелни кадри), Студенти (за академични институции) и Младежи (на възраст 12-19 години).

Българският победител е обявен днес заедно с носителите на всички 62 национални награди и победителите в десетте категории от раздел Любители в Конкурса. Финалната селекция в раздел Професионалисти и Студенти ще бъде обявена на 26 март, а големите победители във всички раздели, както и в професионалните категории – на 17 април. Повече информация е налична на www.worldphoto.org.

За повече информация, моля свържете се с:

Ралица Захариева, мениджър PR отдел, Broks Vision

zaharieva@broksvision.com / +359 888 56 30 31

Бележки за редакторитеВсички победители и номинирани изображения могат да бъдат свалени за публикации на:www.worldphoto.org/pressЗа Световната фотографска организация

Световната фотографска организация /СФО/ е глобална платформа за фотографски инициативи. Работеща в над 180 държави, целта й е да предизвика широк обществен интерес и да насочи вниманието към изкуството на фотографията. Организацията се гордее със своите трайно изградени връзки както с фотографите по света, така и с водещи в индустрията партньори. СФО целогодишно организира множество публични събития, сред които Sony World Photography Awards – един от водещите фотографски конкурси в света, и PHOTOFAIRS – престижни международни арт изложения, посветени на фотографията. За повече информация посетете: www.worldphoto.org

За Sony Corporation

Sony Corporation е водещ производител на аудио, видео, игри, мобилни устройства, свързани устройства и информационни технологии за потребителския и професионалния пазар. Със своите музикален, фото и видео, компютърен и онлайн бизнес, Sony е разпозната като една от водещите компании за електроника и забавление в света. Sony записа рекордни годишни продажби за фискалната година, приключила на 31 март 2018 г., възлизащи на приблизително $77 милиарда. Глобална уеб страница: http://www.sony.net

Sony Corporation е водещ производител на аудио, видео, игри, мобилни устройства, свързани устройства и информационни технологии за потребителския и професионалния пазар. Със своите музикален, фото и видео, компютърен и онлайн бизнес, Sony е разпозната като една от водещите компании за електроника и забавление в света. Sony записа рекордни годишни продажби за фискалната година, приключила на 31 март 2014 г., възлизащи на приблизително $75 милиарда. Глобална уеб страница: http://www.sony.net.