Последвайте Sony България

Sony разширява своята гама пълноформатни обективи с анонсирането на 24mm F1.4 G Master™ Prime

Съобщение в пресата   •   септ 20, 2018 17:50 EEST

Новият широкоъгълен твърд обектив с голяма апертура е най-лекият и компактен в своя клас[i],с изключителна рязкост, дори при F1.4

Днес, Sony разшири своята гама от флагмански пълноформатни обективи G Master и анонсира дългоочаквания твърд обектив 24mm F1.4. Майсторски проектиран, за да предложи най-доброто изпълнение при работа с настройките на блендата в този клас, новият FE 24mm F1.4 GM (модел SEL24F14GM) използва последните оптични технологии от Sony, за да може да задоволи и най-взискателните фотографи. Обективът е с компактен и лек дизайн, с диаметър на филтъра φ67mm и размери само 75.4мм x 92.4мм, а теглото е близо 445 гр. В съответствие с най-строгите стандарти на G Master класа, FE 24mm F1.4 GM съчетава висока резолюция и красиво боке, които са запазена марка на G Master серията.

Невероятното качество на изображението и компактният обектив могат да бъдат перфектно допълнение към безогледалните камери на Sony с APS-C сензор, например α6500 и α6300, като общият брой на Sony αобективи с E-байонет става 48[ii]. Sony ще продължи да развива серията обективи, за да отговори на очакванията на фотографи, видеооператори и мултимедийни творци, работещи в различни направления, с гама от различни предложения, за да увеличи мощността на иновативната α™ серия фотоапарати.

Постигайки постоянна висока резолюция в целия кадър, дори при F1.4,FE 24mm F1.4 GM може да се похвали с нов оптичен дизайн, обхващащ 10 групи с 13 елемента, като разполага с два XA (изключително асферични) елемента и три ED (изключително нискодисперсионни) елемента. Включването на два XA елемента потиска ефективно стреловидния отблясък[iii], така че източниците с насочена светлина да се възпроизвеждат точно, което превръща FE 24mm F1.4 GM в желана придобивка за фотографите на звездни пейзажи. Уникалното Nano AR покритие от Sony намалява отблясъка и сенките, за постигане на впечатляваща чистота, дори при заснемане на пейзажи, когато често позицията на слънцето е проблематична с използването на обикновени обективи.

Този водещ за индустрията продукт има изключително леко и компактно тяло, тежащо само 445g. За пейзажните фотографи, които обикновено трябва да изминават дълги разстояния, за да открият перфектното място за заснемане, редукцията на теглото е добре дошла и освен това е предимство при съчетаването на FE 24mm F1.4 GM с някое от отличените с награда тела на Sony α7 / α9. Този лек пакет е постигнат отчасти чрез развиването на новия мощен DDSSM (Direct Drive SSM), който предоставя около три пъти по-силен натиск от предходния DDSSM, давайки възможност за бърз отговор, висока точност при позициониране и тиха работа, както при заснемане на статични кадри, така и при видео.

В допълнение към възможностите за заснемане на природни и звездни пейзажи, FE 24mm F1.4 GM се представя отлично и при заснемане от близко разстояние от 0.24 м, предлагайки меко и естествено боке. Като представител на флагманската G Master серия обективи на Sony, новият обектив предлага невероятно качество на изображението и бокето. Тъй като качеството на бокето се влияе директно от сферичната аберация, а също и от осовата и латерална хроматична аберация, е възможно това да предизвика размиване на цвета, но всички тези фактори са прецизно контролирани по време на етапите на дизайн и производство, като всеки обектив е тестван и настройван индивидуално, за максимално качество на изображението и бокето.

Освен това, FE 24mm F1.4 GM включва серия от професионални функции, спомагащи за лесната работа, както при статично, така и при видео заснемане. Пръстенът на блендата позволява директен и интуитивен контрол, докато кликващият ключ на блендата дава възможност за контролиране на клик стъпките, ако това се налага. Фокусният пръстен включва MF с линеен отговор за отличен контрол на ръчния фокус, предоставяйки на потребителя незабавен контрол за бързо и точно ръчно фокусиране. Бутонът за задържане на фокуса може да се настройва, а режимът за превключване на фокуса дава възможност за бързо избиране на ръчен или автоматичен режим на фокуса, в зависимост от променящите се условия на заснемане.

FE 24mm F1.4 GM се очаква в Европа през октомври 2018. 

За повече информация, моля свържете се с:

Ралица Захариева, мениджър PR отдел, Broks Vision

zaharieva@broksvision.com / +359 888 56 30 31

[i]В сравнение с други пълноформатни 24mm F1.4 автофокусни твърди обективи. По данни от прес съобщение, разпространено през септември 2018, въз основа на проучване от Sony

[ii]Включително конвертори, с изключение на спрените модели

[iii]Феномен, който се проявява като неестествено разпръскване на светлината от насочени светлинни източници, наподобяващо разперени криле на птица и по-силно изразено в периферията на изображението. Най-често се среща при обективи с широк отвор на блендата.

Sony Corporation е водещ производител на аудио, видео, фотографски, мобилни устройства, игри, свързани устройства и ИТ продукти за потребителския и професионалния пазар. Със своите музикален, филмов, онлайн бизнес и компютърни забавления, Sony е една от водещите компании за електроника и забавления в света. Sony записа консолидирани годишни продажби от приблизително $77 милиарда за фискалната година, приключила на 31 март 2018 г. Глобална уеб страница: http://www.sony.net