Последвайте Sony България

Sony разработи CFexpress Type B карта памет, която се отличава с ултрабързи скорости на четене и запис до 1700MB/s и 1480MB/s

Съобщение в пресата   •   март 04, 2019 11:00 EET

  • Несравнимо висока скорост, предназначена за професионална и индустриална употреба, в услуга на бъдещото развитие на цифровите устройства.
  • Висока надеждност в екстремни условия благодарение на TOUGH производителността и интелигентния софтуер.
  • Новият четец за CFexpress карти на Sony, MRW-G1, се възползва изцяло от високоскоростната работа на CFexpress Type B картите памет на Sony.
  • CFexpress Type B картата памет и CFexpress четецът на Sony ще бъдат налични на пазара в началото на лятото на 2019.

Sony представи своята CFexpress Type B карта памет (CEB-G128) - ултрабърза карта памет от ново поколение[2], която е идеална за професионална и индустриална употреба. Със свръхбързата си скорост до 1700MB/s (при четене) и много надеждна издръжливост, тази карта спомага за бъдещата еволюция на цифровите устройства.

Усъвършенствайки висококачествената гама от карти памет на Sony, CFexpress Type B е създадена на базата на нова характеристика, която използва новия интерфейс PCIe®[3] Gen3, стандартизиран от CompactFlash Association. Предлага се с капацитет от 128 GB, както в бъдеще е планирано пускането на карти с по-висок – от 256 GB и 512 GB.

Несравнимо бързи

Картата памет Sony CFexpress Type B е около 3 пъти по-бърза от най-бързата CFast карта на Sony (с 530MB/s скорост на четене). Със скорост на запис до 1480MB/s, тази карта отговаря на бъдещите изисквания в индустрията за сигурно записване на данни и изискванията на професионалистите за заснемане на изображения с висока резолюция или видео с висока скорост на предаване.

С ултрависока скорост на четене до 1700MB/s, дори и големи файлове могат да се прехвърлят бързо в сравнение със съществуващите карти памет. Например, когато се правят копия или се архивират големи файлове от няколко карти памет, времето за прехвърляне ще бъде драстично намалено. Това значително подобрява ефективността на работа.

Новият четец за CFexpress карти MRW-G1 на Sony е оптимизиран за CFexpress Type B карти памет и се възползва напълно от високата скорост на четене на картата. Той е съвместим и със XQD G и M сериите карти на Sony.

TOUGH производителност

CFexpress Type B картата памет на Sony е с отлична здравина, надминавайки три пъти CFexpress стандарта, като е в състояние да издържи 70N сила на огъване и пет пъти по-голяма издръжливост при падане от до 5 метра височина.

Картата също е устойчива на температурни амплитуди, антистатична е и има UV и рентгенова защита, така че да може да бъде използвана перфектно в специфична среда и ситуации.

Спокойствие и сигурност

Налични за безплатно изтегляне са Media Scan Utility и Memory Card File Rescue.

Media Scan Utility е компютърен софтуер, който автоматично сканира Sony CFexpress картата памет всеки път, когато тя е свързана към компютър чрез четец MRW-G1[4]. Софтуерът информира за състоянието на картата и уведомява, ако лимитът на флаш паметта е достигнат или предстои да бъде достигнат.

Memory Card File Rescue премахва най-лошия кошмар на всеки фотограф - случайното изтриване на снимки и загуба на ценни попадения. Софтуерът възстановява случайно изтрити файлове, включително RAW или изображения и видеоклипове с висока резолюция, така че работата на всеки е защитена от всякакви възможни препятствия.

CFexpress Type B картата памет и CFexpress четецът MRW-G1 на Sonyще бъдат налични на пазара в началото на лятото на 2019 г.

[1]Базирано на вътрешни тестове в Sony. Производителността може да варира според средата и начина на използване.

[2]Базирано на стандарт за карти памет, обявен от CompactFlash Association през 2017 като следващото поколение XQD и CFast карти памет. CompactFlash е запазена марка на CompactFlash Association.

[3]PCIe е търговска марка наPCI-SIG.

[4]MRW-G1 е нужен за сканиране на карта памет Sony CFexpress

За още новини от Sony, посетете http://presscenter.sony.bg/

За повече информация, моля свържете се с:

Ралица Захариева, мениджър PR отдел, Broks Vision

zaharieva@broksvision.com / +359 888 56 30 31

Sony Corporation е водещ производител на аудио, видео, игри, мобилни устройства, свързани устройства и информационни технологии за потребителския и професионалния пазар. Със своите музикален, фото и видео, компютърен и онлайн бизнес, Sony е разпозната като една от водещите компании за електроника и забавление в света. Sony записа рекордни годишни продажби за фискалната година, приключила на 31 март 2014 г., възлизащи на приблизително $75 милиарда. Глобална уеб страница: http://www.sony.net.