Последвайте Sony България

Sony пуска на пазара най-новото попълнение в серията си пълноформатни обективи G Master™ - незаменимият FE 35mm F1.4 GM

Съобщение в пресата   •   яну 14, 2021 12:30 EET

Sony представи FE 35mm F1.4 GM (модел SEL35F14GM) – най-новото попълнение в добилата широка популярност серия пълноформатни обективи на компанията - G Master, който предлага първокласно качество на изображението и красиво боке за повече творчески възможности, побрани в изключително компактен и лек дизайн. FE 35mm F1.4 GM е задължителна придобивка за всички, използващи E-байонета на Sony, тъй като в комбинация с фотоапаратите на Sony обективът предлага разширени възможности за фокусиране, което го прави идеален за голямо разнообразие от приложения, като заснемане на пейзажи, портрети и улична фотография, както в режим снимки, така и при заснемане на видео.

“Нашата цел в Sony е да изпълним света с емоция чрез силата на креативността и технологиите, затова разработихме FE 35mm F1.4 GM така, че идеално да улавя моментите, които трябва да бъдат съхранени завинаги,” каза Ян Салмон Леганьор, директор Продуктов маркетинг, отдел Digital Imaging, в Sony Europe. “С превъзходната си резолюция и интелигентна технология на фокусиране, побрани в малък и лек дизайн, това е един незаменим обектив, който не прави компромиси с качеството на изображението.”

Най-добрата резолюция в компактен обектив

Усъвършенстваният оптичен дизайн и производствени технологии на Sony предоставят възможност за изключителна резолюция, възхитително боке и прецизност на фокуса в компактен обектив, който се побира удобно в ръката и тежи само 524 грама, с размери на диаметъра от едва 76 mm диам. x 96 mm и диаметър на филтъра Φ67mm. FE 35mm F1.4 GM използва най-новите оптични технологии, благодарение на което осигурява зашеметяващ контраст и превъзходна резолюция. Два XA (силно асферични) елемента ефективно поддържат превъзходна резолюция по цялото изображение. Компактният 35mm обектив не е само лесен за пренасяне и управление, но и работи възхитително и при трудно осветление. Елементи от ED стъкло с ниска дисперсия и други оптични подобрения ефективно потискат хроматичната аберация за спиращи дъха резултати.

Красиво боке за повече творчески възможности

FE 35mm F1.4 GM предлага почти кръгла диафрагма благодарение на своята конструкция от 11 ламела – рядко срещано ниво на качество за преносим обектив. Педантичният контрол върху премахването на сферичните аберации, приложен от етапа на разработка до етапа на производство, ви позволява да се насладите на характерното за G Master красиво боке, което кара обектите наистина да изпъкнат.

Два иновативни XA елемента позволяват заснемането на невъзможни на пръв поглед кадри в изключително близък план с гладко и нежно боке за фон. Комбинацията от максимална бленда F1.4 и гъвкавостта, която свободата да избирате идеалното разстояние за снимки (минимално фокусно разстояние от само 27cm с максимално увеличение 0.23x в режим автофокус) ви дава, позволява да упражнявате максимален контрол и да получите впечатляващо боке, както при снимки, така и при видеоклипове.

Усъвършенстван фокус за по-добри изображения

Два XD линейни мотора (изключително скоростни) на Sony осигуряват ефикасността, необходима за прецизен AF (автофокус) и проследяване, благодарение на което получавате невероятна резолюция независимо от разстоянието. Най-съвременните алгоритми за управление, разработени специално за линейните XD мотори, подобряват времето за реакция при управление и прецизността, като същевременно минимизират вибрациите и шума за бърз, гладък и тих AF.

Тези разширени възможности за автофокус са приложими и при заснемане с висока кадрова честота.

Ръчният фокус с линейна реакция е идеален за креативни ефекти при работа с фокуса в режим на видеозаснемане, тъй като се гарантира, че пръстенът на фокуса откликва и на най-трудно доловимите команди при ръчно фокусиране. Завъртането на пръстена за фокусиране директно се преобразува в съответната промяна във фокуса и вие имате усещането за пряк и прецизен контрол.

Професионален контрол и надеждност

FE 35mm F1.4 GM предлага пълен професионален контрол с бутон за задържане на фокуса и превключване на режима на фокуса за гладка и ефикасна работа. Пръстенът за управление на блендата със стъпки, между които можете да превключвате, може да се изключва в режим на видеозаснемане, а когато се използва с APS-C фотоапарат или в режим Super 35, обективът се превръща в 52.5mm стандартен еквивалент, което прави FE 35mm F1.4 GM идеалния избор, когато искате да заснемате видеоклипове. На бутона за задържане на фокуса могат да бъдат зададени и други функции от менюто на фотоапарата, което осигурява директен достъп до функции, които са важни както за фотографите, така и за филмовите оператори. Обективът е създаден с идеята за надеждна защита срещу прах и влага [i] с флуорно покритие на предните елементи, което отблъсква вода, мазнини и други замърсители.

Цена и наличност

Новият FE 35mm F1.4 GM ще бъде наличен в края на януари през различни упълномощени търговци на продукти с марката Sony на приблизителна цена на дребно от 3,399 лв.

Тук можете да намерите различни ексклузивни истории, видеоклипове и интересно ново съдържание, заснето с най-новите фотоапарати на Sony и други техни продукти. Фотографският хъб на Sony за Европа е наличен на 22 езика, като се публикуват новини за продукти и състезания и актуален списък със събития на Sony за всяка държава.

Продуктово видео за новия FE 35mm F1.4 GM можете да видите на: https://youtu.be/rYVFXbBUJQk

[i] Не се гарантира 100% защита срещу прах и влага

За Sony Corporation

Sony Corporation е една от водещите технологични компании за електроника и забавления в света. От създаването на игри, филми, музика, през производство на електроника и полупроводници, до мрежови и финансови услуги, мисията на Sony е една - да изпълни света с емоция чрез силата на креативността и технологията. За повече информация, посетете: http://www.sony.net