Последвайте Sony България

Sony пуска на пазара мощен, преносим проектор с джобен размер за вълнуващо аудио-визуално изживяване

Съобщение в пресата   •   март 15, 2018 11:08 EET

Днес Sony обяви, че ултра преносимият проектор MP-CD1 ще бъде наличен на пазара в Европа от тази пролет. Въпреки че се побира в дланта на ръката ви, MP-CD1 може да прожектира картина с размери до 120 инча от близко разстояние – приблизително 3.5м. Този наистина многофункционален проектор, които тежи само 280 г., мигновено превръща всяка повърхност в широк екран и работи почти безшумно, което го прави идеален за бизнес презентации извън офиса, игри, събития на открито или кино вечери със семейството.

Яркият дисплей на проектора използва DLP® IntelliBright™ технология[i], базирана на усъвършенствани алгоритми за обработка на изображения, с цел увеличаване на яркостта, без това да се отрази на консумацията на енергия от батерията.

Уникалният дизайн на проектора, отличен с iF 2018 награда за дизайн, му позволява да сведе до минимум нагряването, като същевременно поддържа висока яркост, при това – в компактно тяло с джобен размер. Рейтингът от 105 ANSI лумена и вградената батерия с капацитет от 5,000 mAh позволяват на потребителите да прожектират ясна и ярка картина в продължение на до два часа. Времето за използването му може лесно да бъде удължено чрез зареждане през стандартния USB-C порт, дори когато устройството е в употреба, като по този начин се елиминира нуждата от носене на съответния токов адаптер, който лесно може да бъде забравен някъде. Ако проекторът трябва да се използва на открито, MP-CD1 лесно може да бъде зареден от преносима батерия.

Благодарение на изключително бързото му стартиране (за 5 секунди) и множеството опции за лесно свързване през HDMI порта, излъчваното съдържание може да бъде взето от множество източници, включително от настолен компютър или дори от PlayStation, и да бъде споделено с всички в стаята за секунди. Това елиминира вероятността от прекъсване на бизнес среща, когато използвате допълнителен HDMI донгъл[ii], който ви осигурява както възможност за безжична връзка с множество устройства (включително смартфони и таблети) за стрийминг и гледане на съдържание, така и за зареждане на батерията на проектора от USB порта към донгъла, дори по време на прожекция.

Автоматичната функция за корекция на трапеца на проектора осигурява картина на цял екран без изкривяване на образа, дори когато се прожектира под ъгъл, а динамичният режим на картината подобрява изображенията и видеоклиповете до оптимална яркост и наситеност. От долната страна на устройството е разположено и стандартно гнездо за статив, за да улесни прожекцията върху всякакви повърхности – дори върху таванa.

MP-CD1 ще се предлага на пазарите в Европа от април 2018г. на цена от около €400.

Характеристики

Име на модел MP-CD1 Mobile Projector
Размер на прожектираната картина Макс. 120 инча при дистанция на проектора от 3.45 м
Контрастно съотношение 400:1
Изходна разделителна способност 854 x 480
Възпроизвеждане на цветовете Пълноцветно (16,770,000 цветове)
Тегло Приблизително 280 г
Време на прожектиране (при пълен заряд) Прибл. 120 минути (при пълен заряд и без включено зарядно устройство)
Размери (Ш x В x Д) Прибл. 83.0 мм x 16.0 мм x 150.0 мм
Аксесоари Калъф (1) HDMI кабел 1м (1) USB-C кабел 1м (1)

Micro USB към USB-C адаптер (1)

За повече информация, моля свържете се с:

Ралица Захариева, мениджър PR отдел, Broks Vision

zaharieva@broksvision.com / +359 888 56 30 31

[i] DLP intellibrightTM е търговска марка на Texas Instruments

[ii] HDMI аксесоари / донгъл са налични на пазара от голям брой трети страни-доставчици

Sony Corporation е водещ производител на аудио и видео устройства, устройства за заснемане, игри, комуникации, свързани устройства и ИТ продукти за потребителския и професионалния пазар. Със своите музикален, филмов, онлайн бизнес и компютърни забавления, Sony е една от водещите компании за електроника и забавления в света. Sony записа консолидирани годишни продажби от приблизително $76 милиарда за фискалната година, приключила на 31 март 2017 г. Глобална уеб страница: http://www.sony.netца: http://www.sony.net.