Последвайте Sony България

Sony представя Xperia 5 II, най-компактната Xperia с 5G технология, която издига фотографията, игрите и развлеченията на следващото ниво

Съобщение в пресата   •   септ 17, 2020 10:00 EEST

  • Бърза камера, проектирана с наградената технология на Sony Alphaвключително AF върху очи в реално време[1] за хора и животни, за перфектни портрети всеки път, и заснемане с до 20 fps[2] непрекъснато снимане в серия с изчисляване на AF/AE до 60 пъти в секунда[3] за забележителни моменти, които винаги са на фокус.
  • Първият в света 4K HDR 120fps запис на забавен каданс в смартфон[4] може да заснема и възпроизвежда кадър, заснет при 24fps,с до 5 пъти забавяне, което допълнително разширява възможностите за кинематографично изразяване.
  • Впечатляващ 21:9 CinemaWide ™ 6.1-инчов FHD + HDR OLED дисплей[5] осигурява безпрецедентна точност на цветовете при Creator mode режим „Powered by CineAlta”.
  • Създаден за игри с дисплей с 120Hz честота на опресняване[6] и 240Hz намаляване на замъгляването на движението[7] за плавен преход, плюс 240Hz скорост на сканиране на докосването и подобрено време за реакция при докосване с около 35% в сравнение с предишния модел (Xperia 5) за точна и бърза игра.
  • 5G свързаност от следващо поколение[8] и Qualcomm® Snapdragon™865 5G мобилна платформа, батерия скапацитет 4000mAh с безжично зареждане за оптимална скорост и работа.
  • Перфектен размер, съпроводен от най-новата технология на Sony, включително мощносттана 5G, в компактен ергономичен дизайн (W68mm x D8mm), който приляга лесно и удобно в ръката или джоба ви.

На 17 септември 2020 г. Sony добави Xperia 5 II към вече завладяващата гама на Xperia. Това е вторият смартфон на Sony, който поддържа 5G и предлага компактен дизайн без компромиси с производителността.

Xperia 5 IIвключва много от водещите функции на Xperia 1 II, включително камера с триобектива, съчетана с ZEISS оптика, калибрирана специално за Xperia 5 II. Включени са още Photo Pro с технология от камерите Alpha на Sony за бърз и точен AF/AE, Cinematography Pro режим от CineAlta за подобни параметри и цветови настройки като тези на професионалните режисьори и дисплей с 21:9 CinemaWide резолюция за удоволствие от гледането. В допълнение, превъзходните аудио функции включват аудио с висока разделителна способност, 3,5-милиметров аудио жак и предни стерео високоговорители, както и мобилната платформа Qualcomm®Snapdragon™ 865 5G.Всичко това е интегрирано в компактен и красив, тънък дизайн, който да пасне перфектно в джоба ви. В телефона са включени още и120Hz честота на опресняване и 240Hz скорост на на сканиране на докосването, за да се осигури най-плавното и точно преживяване при игри.

„Наследството на Sony се корени в технологиите и инженерството.Нашето портфолио се разшири, за да включи в себе си и областта на развлеченията от музика, филми, игри и много други“, сподели Мицуя Кишида, президент на Sony Mobile Communications. „Благодарение на богатия опит на компанията, смартфоните Xperia са изпълнени с модерни технологии на Sony в компактно тяло, със стремеж да разширят границите на възможното.“

Улавяйте перфектни портрети и забележителни моменти, винаги на фокус

Подражавайки на големия си брат (Xperia 1 II), Xperia 5 II е проектирана с технология от камерите Alpha на Sony за остри като бръснач резултати. Тъй като перфектните портрети не винаги включват позиране,създаването на ясни, спонтанни кадри е мястото, където AF върху очи в реално време идва на помощ. Независимо дали снимате бързо движещи се хора или животни[9], AF върху очи в реално време гарантира, че най-изразителната част на лицето ще заеме централно място, дори когато едното око е покрито или човекът се движи бързо.

Xperia 5 II улавя незабравими моменти, като предлага непрекъснат автофокус, който извършва AF/AE изчисления до 60 пъти в секунда, което ви позволява да заснемете и съхраните 20 снимки (20 fps) с висока прецизност, точен фокус и оптимизирана експозиция.

Гъвкавата камера с три обективаитри фокусни разстояния: 16 мм/24 мм/70мм, улавя красиви пейзажи и портрети и ви позволява да мащабирате отдалечените обекти. Изключителната ZEISS оптика, калибрирана специално за Xperia 5 IIразполага с реномираното покритие за намаляване на отраженията ZEISS T*, което допринася за по-изящно заснемане и по-добър контраст. 1/1,7-инчовият голям сензор BIONZ X™ за мобилни устройствапредоставя творческа свобода да улавяте изумителни изображения при слаба светлина с минимален шум.

Подобно на Xperia 1 II, Xperia 5 II предлага Photography Pro потребителски интерфейс, който е разработен в сътрудничество с професионални фотографи и съобразен с Alpha фотоапаратите, като включва много от ръчните настройки на професионалната гама - ISO, скорост на затвора и EV индикатор, като същевременно осигурява RAW поддръжка.

В допълнение, Cinematography Pro режимът от CineAlta, предоставя повече възможности за разказване на пленяващи истории, благодарение на опцията за създаване на кинематография в драматичен забавен каданс.Това прави Xperia 5 II първият телефон с възможност за 4K HDR 120fps запис със забавен каданс, който може да заснема и възпроизвежда до 5 пъти по-бавно движение, когато е настроен на 24fps. Освен това записва с резолюция 21:9 при 24/25/30/60fps, подобрявайки кинематографското преживяване. Осем различни предварителни настройки за управление на цветовете ви позволяват да промените настроението на вашите сцени към различни кино стилове. Всичко това докато уникалната,отличена с награди технология за интелигентни филтри за вятър на Sony,намалява шума и смущенията за ясни аудио записи.

Игри в движение

Комбинацията от първокласните развлекателни функции на Xperia 5 II му позволява да се превърне в мобилна гейминг станция. Завладяващият 21:9дисплей ви отвежда по-дълбоко в действието, а благодарение на уникалната ни апликация „Game Enchancer”, ултрабързата производителност, дисплеят с честота на опресняване от 120 Hz и прецизната скорост на сканиране на докосването от 240 Hz, Xperia 5 II ви осигурява силно предимство, с което да спечелите играта. За да се гарантира най-доброто изживяване,всички функции са разработени в резултат на работата ни с професионални геймъри в областта на електронните спортове.

Дисплеят с формат 21:9 е по-широк от конвенционалните дисплеи, като разкрива повече от действието - така можете да видите опонентите си, преди те да са ви забелязали, което да ви даде предимство, особено при игрите за стрелци от първо лице. Освен това не получавате само неограничен изглед на вашето игрово действие на “native” дисплей с честота на опресняване от 120 Hz, а и бързо движещите се обекти се изобразяват ясно за безкомпромисно плавен геймплей.Xperia 5 II не спира дотук - с 240Hz намаляване на замъгляването на движението, дисплеят актуализира изображението с невероятните 240 пъти в секунда за действие без размазване.

Xperia 5 II ви дава предимство и при игри, които изискват бързи пръсти. Той поддържа 240Hz скорост на на сканиране на докосването, която е четири пъти по-висока от тази в предишния модел[10]. Това означава, че действието се случва точно както сте предвидили за прецизен контрол. Времето за реакция при докосване е подобрено с около 35% в сравнение с предишния модел, като системата разпознава докосването ви в точния момент, който сте предвидили.

Апликацията „Game Enchancer” предлага набор от функции и настройки, които да ви помогнат да подобрите своя геймплей и да постигнете повече победи с настройката „Състезание“. Можете да споделите и най-добрите си моменти, чрез екранни снимки, аудио-или видеоклипове. Функцията HS Power Control ви позволява да играете по-дълго и да избегнете прегряване.

Подобрете гейминга си още повече като свържете безжичния контролер DUALSHOCK®4[11] на PlayStation®4 и играeте игри на Android за автентично гейминг изживяване. Xperia е официалният смартфон на Call of Duty®: Mobile World Championship Tournament 2020 и Xperia 5 II е готова да отговори на повикването. Независимо дали играете за забавление или за спечелването на титлата, Xperia 5 II може да осигури оптимизирано качествено изживяване с уникалната си настройка в сътрудничество с Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming ™.

Перфектено забавление, което се побира в джоба ви

Със своя 21:9 CinemaWide 6.1 ”FHD + HDR OLED дисплей, Xperia 5 II е идеален за любителите на филми,като поставя кинематографското изживяване в дланта на ръката ви. Освен това, със скоростта на 5G свързаността, можете да теглите и стриймвате съдържание по-бързо от всякога. Изисканото възпроизвеждане на цветовете при гледане на филмите ви, е вдъхновено от професионалните технологии на Sony, използвани във водещи холивудски студиа, а с новия “Creator Mode” от CineAlta можете да се насладите на представяне на съдържанието точно както е било предвидено. Системата X1™ for mobile прилага технологията за ремастeриране BRAVIA HDR към всичко, което гледате. Дори стрийминг ще има повече контраст, цвят и яснотадокато честотата на опресняване от 120 Hz осигурява плавно скролване и сърфиране в интернет.

Xperia вече е синоним на страхотен звук иXperia 5 II не прави изключение, като подобрява завладяващото развлекателно изживяване. Гледайте филм със звука на Dolby Atmos®, настроен в сътрудничество със Sony Pictures Entertainment, за многоизмерно съраунд изживяване. Музиката също звучи по-добре със звука, проектиран в сътрудничество със Sony Music Entertainment, за да осигури едно истински автентично слушателско изживяване. Хардуерното декодиране на 360 Reality Audio оптимизира качеството на звука при слушане на музика от глобалната платформа за стрийминг на музика и развлечение TIDAL[12]. При закупуване наXperia 5 II[13], новитеабонати на TIDAL ще получат достъп до ниво Hi-Fi, включително 360 Reality Audio, с безплатен 3-месечен период.

Mоже да се наслаждавате на висококачествената музика през предните стерео високоговорители или когато слушате със слушалки - безжично, или чрез 3,5 мм аудио жак. Жакът осигурява по-ясното разделяне на леви и десни аудио канали, като намалява шума на сигнала до незабележимите 20 dB – над 90% по-ниско от традиционните USB-C връзки за слушалки.

Независимо от формата, който слушате, Xperia 5 II гарантира, че ще извлечете максимума от музиката си. Освен High-Resolution and High-Resolution Wireless Audio[14], Xperia 5 II предлага DSEE Ultimate, който подобрява качеството на вашата цифрова музика с помощта на AI, включително услуги за аудиои видео стрийминг. Той автоматично подобрява аудио честотата и динамичния обхват в реално време, което доближава всяка песен до качеството на аудио с висока разделителна способност.

Компактен, но мощен

С размери само 68х8 мм, Xperia 5 II е специално създадена за използване с една ръка - дори е проектирана с по-заоблени ъгли от своя предшественик за по-удобно усещане и перфектно прилягане в ръката или джоба ви.

Компактните му размери не правят телефона по-малко мощен.Xperia 5 II се захранва от 4000 mAh батерияс режим за бързо зареждане, която се зарежда до 50% само за 30 минути[15]. С богат опит в разработването на технологии за подобряване на живота на батериите, Sony уверено може да каже, че Xperia 5 II ще има здрава батерия дори след 2 години употреба[16].

Създаден за скорост, Xperia 5 II може да се свързва със супер бързи 5G мрежи, като ви позволява да се наслаждавате на безкомпромисно висококачествено изтегляне и стрийминг дори на файлове с висока разделителна способност.Мобилната платформа Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G и радиочестотният модем Snapdragon X55 5G ви дават възможност да играете игри, заснемате, пренасочвате задачи и да се свързвате, както никога не сте мислили, че е възможно, със смайващи мултигигабитни 5G скорости и подобрена производителност чрез 25% по-бърз централен и графичен процесор, отколкото при предишния модел.

Xperia 5 II e не само компактен, а и с водоустойчивост IP65/68[17] и Corning Gorilla Glass 6® от двете страни, което го прави както здрав, така и красиво проектиран.

Аксесоари

Перфектното допълнение на Xperia 5 II е тънък калъф с вградена поставка, който осигурява удобен ъгъл на при гледане на видео съдържание или игри, когато е сдвоен с контролер. Поставката е вградена дискретно в задната част на калъфа, като същевременно осигурява тънък дизайн, който приляга удобно в ръката. Стилният калъф с поставка се предлага за закупуване отделно и е наличен в черно и синьо, за да се слее естествено с цветовете на Xperia 5 II.

Наличност

Xperia 5 II ще се предлага в черно исиньо с Android ™ 10 от есента на 2020[18].

“SONY” and “Xperia” са търговски марки на Sony Corporation. Всички останали търговски марки или регистрирани търговски марки и търговски марки са собственост респективно на техните притежатели.

“PlayStation” е регистрирана търговска марка или търговска марка на Sony Interactive Entertainment Inc.

“DUALSHOCK” е регистрирана търговска марка или търговска марка на Sony Interactive Entertainment Inc.

Android е търговска марка на Google Inc.

Qualcomm и Snapdragon са търговски марки на Qualcomm Incorporated, регистрирана в САЩ и други страни, използвана с разрешение.Snapdragon Elite Gaming е търговска марка на Qualcomm Incorporated. Qualcomm Snapdragon and Qualcomm Snapdragon Elite Gaming са продукти на Qualcomm Technologies, Inc. и/или неговите дъщерни дружества.

Dolby, Dolby Atmos и двойният символ „D“ са сред регистрираните и нерегистрирани търговски марки на Dolby Laboratories, Inc. в САЩ и/или други държави.

©2020 Activision Publishing, Inc. ACTIVISION и CALL OF DUTY са търговски марки на Activision Publishing, Inc. Tencent е търговска марка на Tencent Games Co., Ltd

© 1998 - 2020 Tencent. Всички права запазени.

Tencent and Tencent Games са търговски марки на Tencent Holdings Limited.

[1]В определени ситуации може да не се постигне точен фокус с определени обекти, фокусът не работи с всички видове животни

[2]Максималният брой изчисления зависи от средата на снимане. AF в реално време и серийни снимки с до 20 fps с AF/AE са налични на камерата 24 мм. Камерите 16 мм и 70 мм могат да заснемат с до 10 fps AF/AE.

[3]Работи с универсален 24-милиметров обектив. Тази функция може да се вземе с "Photography Pro". Работи при скорост на затвора 1/60 секунди или по-бърза. Може да варира в зависимост от средата на снимане.

[4]Основната камера на Xperia 5 II включва 4K HDR 120fps запис на забавен каданс. Одобрен от SpecTRAX Service на Strategy Analytics във връзка с публикуваните спецификации на камерата за над 17 500 смартфона. Считано от 17 септември 2020 г. Прилагат се ограничения за времетраене на записа. 4K HDR 120fps запис е наличен в апликацията Cinematography Pro за 24-милиметровата камера.

[5]Съотношенията на дисплея могат да варират в зависимост от формата на съдържанието.

[6]Функцията може да варира в зависимост от съдържанието, наличността исъвместимостта на играта.

[7]240Hz намаляването на замъгляването на движението е функция на апликацията Game enhancer.

[8]5G мрежата може да зависи от пазара и оператора

[9]Прилагат се ограничения за времетраене на записа.

[10]Предишен модел: Xperia 5

[11]DUALSHOCK4 и XD mount се продават отделно. Съвместимостта с различни игри може да варира.

[12]Могат да се прилагат условия, задължения и такси към трети страни. Наличните услуги могат да варират в зависимост от пазара.

[13]Тази оферта може да бъде предмет на индивидуални условия, промени, прекъсване или прекратяване по всяко време; и може да изисква такси, регистрация и информация за кредитна карта. Само една оферта на човек. Изисква продуктът да бъде свързан към безжичната мрежа.

[14]Аудио с висока разделителна способност и Безжична аудио с висока разделителна способност изискват съвместими слушалки.

[15]Зарежда до 50% само за 30 минути (Използва 21W USB PD зарядно, продаващо се отделно)

[16]Симулиран резултат на Sony Mobile Communications Inc.,базиран на действителния потребителски профил, използващ същия тип батерия. Продължителността на живота на батерията зависи от експлоатацията.

[17]Xperia 5 II е водоустойчив и защитен срещу прах. Всички портове и прикачени капачета трябва да са добре затворени. Не потапяйте устройството изцяло под вода, нито го излагайте на морска, солена, хлорирана вода или други течности като напитки. Злоупотребата и неправилната употреба на устройството ще направят гаранцията невалидна. Устройството е тествано за рейтинг за защита от проникване IP65/68. Имайте предвид, че Xperia 5 II разполага с открит USB порт за свързване и зареждане. USB портът трябва да е напълно сух преди зареждане.

[18]Сроковете и наличността ще варират в зависимост от страната.

За Sony Corporation

Sony Corporation е една от водещите технологични компании за електроника и забавления в света. От създаването на игри, филми, музика, през производство на електроника и полупроводници, до мрежови и финансови услуги, мисията на Sony е една - да изпълни света с емоция чрез силата на креативността и технологията. За повече информация, посетете: http://www.sony.net