Последвайте Sony България

Sony представя пълноформатен 50 мм F2.8 Макро обектив. Лек и компактен 50 мм обектив с 1:1 макро разделителна способност

Съобщение в пресата   •   септ 09, 2016 11:30 EEST

Днес Sony представи нов пълноформатен обектив за серията ɑE-mount камери- FE 50 мм F2.8 Макро обектив (модел SEL50M28).

Перфектен за снимане в ежедневието, този многофункционален 50 мм Макро обектив разполага с максимална бленда от F2.8, която осигурява неповторимо качество на картината и „боке“, а макро разделителната способност от 1:1 позволява на фотографа да заснеме ясни близки кадри на обекта. В допълнение – голямата гама контролери, включително суич за преминаване на фокус режим, ограничител на фокус обхвата и бутон за задържане на фокуса, осигуряват висококачествено макро заснемане, отговарящо на изискванията на широк кръг от потребители.

Перфектен за заснемане на макро кадри, но също така подходящ и за и портрети и пейзажи, обективът предлага минимално фокусно разстояние от 0.16 м и по-широк обхват за заснемане на по-голяма част от фона, в сравнение с макро обективи с по-дълги фокусни разстояния. С тегло от едва 236 г, той е изключително лек и лесен за носене, а в допълнение на това – защитен от прах и вода – за ползване при различни климатични условия.

Новият пълноформатен 50 мм F2.8 Макро обектив разполага с ED стъкло, което ефективно компенсира отклоненията на цветовете при близък фокус, за да осигурява винаги ярки и висококачествени изображения. Кръглата бленда създава красив „боке“ ефект, а конструкцията на оптиката и механиката на обектива допринасят за по-малкото отблясъци и сенки, дори без сенник.

Обективът SEL50M28 ще бъде наличен в Европа в края на месец октомври на приблизителна цена от €600.

Sony Corporation е водещ производител на аудио, видео, игри, мобилни устройства, свързани устройства и информационни технологии за потребителския и професионалния пазар. Със своите музикален, фото и видео, компютърен и онлайн бизнес, Sony е разпозната като една от водещите компании за електроника и забавление в света. Sony записа рекордни годишни продажби за фискалната година, приключила на 31 март 2014 г., възлизащи на приблизително $75 милиарда. Глобална уеб страница: http://www.sony.net.