Последвайте Sony България

Sony представя новите си продукти в мобилния и аудио сегмент на IFA 2016

Съобщение в пресата   •   септ 09, 2016 10:29 EEST

Токио, Япония – По време на търговското изложение за потребителска електроника IFA в Берлин, Германия, планирано да започне в петък, 2-ри септември, Sony Corporation ще разкрие новите си продуктови линии, които представят най-доброто от творческата и технологична изобретателност на бранда. Принос за развитието и дизайна на тези продукти има философията на Sony да "вдъхновява и предизвиква любопитството ви, да ви разчувства", която ще бъде представена детайлно по време на IFA 2016.

Преди официалното откриване на IFA, Sony даде пресконференция на 1-ви септември (местно време). На нея президентът и изпълнителен директор на Sony Казуо Хирай представи новата аудио линия на компанията като пример за отдадеността към създаването на все по-завладяващи и отличаващи се продукти. Той спомена системата за виртуална реалност PlayStation®VR и продължи с различни инициативи, с които Sony открива възможности за иновации в сферата на потребителската електроника, като програмата Seed Acceleration, Life Space UX, изкуствен интелект и роботика.

Той заяви: „Ние искаме продуктите ни да сана ‘крачка разстояние’ от вас. Нашият принос към вашия живот се дължи на това, че продължаваме да добавяме емоционална стойност чрез широк спектър от продукти, които са тясно свързани с подобряването на всичко, което виждате, чувате, преживявате и на което се наслаждавате.“ Хидеюки Фуруми – EVP на SonyMobileCommunicationsInc., начело на Глобални продажби & Маркетинг – излезе на сцената след това, за да разкрие новия флагман смартфон от серията Xperia™ X, като представи и напредъка на компанията в създаването на умни продуктиXperia, които предлагат нови начини за комуникация.

Видео от пресконференцията може да бъде гледано на следния адрес:

www.sony.co.uk/ifa-press

Представените ключови продукти и прототипи

Смартфони Xperia и умни продукти Xperia

Sony обяви два нови модела смартфони от серията Xperia X: новия флагман Xperia XZ и Xperia X Compact. И двата модела могат да се похвалят с подобрена камера за по-добро фото изживяване, благодарение на новата тройна сензорна технология за засичане на изображението. XperiaXZ ще се появи на световния пазар през месец октомври, докато XperiaXCompact – през месец септември.

Тройната сензорна технология за засичане на изображение в нашата съвършено развита камера, която ви позволява да уловите всеки миг във всякаква обстановка, работи благодарение на обединяването на следните три технологии:

  • -Сензор на изображението, който разполага с бърз и точен автофокус (“AF”) с възможност за изключително прецизно проследяване на обекта, благодарение на ненадминатия сензор на изображението, захранван от PredictiveHybridAF, който следи и предвижда движението на обекта
  • -Технология за засичане на разстоянието със сензора LaserAF, който позволява бърз и точен автофокус, дори при ниска светлина
  • -Технология за засичане на цвета със сензора RGBC-IR, който улавя цветовете така, както ги виждате, независимо от осветеността в околната среда
Xperia XZ (ляво) и Xperia X Compact (дясно)  

Двата модела предлагат и значителни подобрения при видео заснемането, бидейки първите смартфони с 5-аксова стабилизация на изображението, позволяваща ви да уловите по-плавни видеа, дори при голямо приближение. Нещо повече, те разполагат и с умни настройки, за да оптимизират потребителското виXperia преживяване, въз основа на това как използвате смартфона си, като например AdaptiveChargingтехнология за удължаване живота на батерията, разработена с QnovoInc.XperiaXZразполага с 5.2” FullHDдисплей и метално покритие за перфектен захват в ръката ви. XperiaXCompact пък има 4.6” HD дисплей.

Sony също така обяви, че Xperia Ear, умният продукт за ухо и режим „свободни ръце“, който представя нов начин на комуникация, ще бъде достъпен от ноември, първоначално на избрани пазари. Xperia Ear отговаря на гласови команди и интуитивни действия и чрез безжична връзка с вашия смартфон ви дава информация и напътствия чрез неопосредствано гласово взаимодействие. Оборудван със Sony Agent Technology и сензор за близост, устройството дава полезна информация, като например графика ви за деня или други персонализирани напомняния - в секундата, в която го поставите в ухото си, позволявайки ви по този начин да бъдете „във връзка“ с ангажиментите си, докато се наслаждавате на света около вас. Sony ще представи и Xperia Projector и Xperia Agent, комбинирани с услугите на Yahoo Japan и Nestle Japan, за да бъдат демонстрирани ползите от Умните продукти за потребителското изживяване.

Xperia Ear (горе)  

Audio

Sony обяви и нова премиум „Легендарна серия“, която представя обединението на най-добрите аналогови и дигитални технологии на Sony, разработвани през годините. Серията “Hi-Res” продукти включва стерео слушалкиMDR-Z1R, два нови модела от WM1 серия Walkman® (NW-WM1ZиNW-WM1A), както и усилвателя за слушалкиTA-ZH1ES. Sony продължава да предлага най-добрите материали и устройства за възпроизвеждане на най-добрия възможен звук, като прилага нетрадиционен подход в проектирането на „Легендарната серия“. Тя много точно отразява душата, която артистите влагат в музиката си – от любимия отзвук на оркестъра до преливащия от страст live концерт. Новата серия извежда звука до съвсем нови висоти, за да превърне аудио преживяването от „слушане“ в „чувстване“.

Легендарната серия: (от ляво надясно)
MDR-Z1R стерео слушалки, TA-ZH1 ES усилвател, NW-WM1Z Walkman®.

Sony представи и безжичните MDR-1000X Hi-Res шумопотискащи стерео слушалки, оборудвани с водеща за индустрията технология за шумопотискане, която ви позволява да се насладите на музика във високо качество, независимо от заобикалящите шумове. Слушалките разполагат и с режими, които позволяват да чуете звука около вас - от инфо анонсите на летището до кратки разговори с хората около вас, без да се налага да ги сваляте.

                                     

MDR-1000X Hi-Res безжични шумопотискащи стерео слушалки Режим “Ambient Sound”, за да се наслаждавате на музиката, но да не пропускате околните звуци (от лявата страна) и режим“Quick Attention” провеждане на кратки разговори (от дясната страна)

В допълнение, Sony ще представи и редица други нови аудио продукти на щанда си на IFA. Hi-Res домашна аудио система (модел MHC-GT7DW), два безжични модела ExtraBass слушалки за любителите на спорта (модели MDR-XB80BSandMDR-XB50BS), и NW-A30 от серията Hi-ResWalkman® , които предлагат нови удобства и лесна употреба, благодарение на своя 3.1-инчов дисплей. Sony се стреми да разшири своята серия от аудио продукти, като предлага нови начини за наслада от музиката, за да отговори на изискванията на модерния потребител за разнообразни вкусове и стилове на слушане.

*1: От 1 септември 2016. Според изследване на SonyCorporation, проведено под ръководството на JEITA. На пазара на шумопотискащи слушалки. (JEITA: Japan Electronics and Information Technology Industries Association)

4K BRAVIA®

Новата гама флагман телевизори BRAVIA 4K HDR от серията Z на Sony, (налична в размери 100”/75”/65”) включва новоразработен 4K процесор за изображения -4K HDR Processor X1™ Extreme. Тази серия е и първата, снабдена с уникалната технология за подсветка BacklightMasterDrive™ на Sony, чиято плътна, Full LED структура, постига по-дълбоки тъмни и светли нюанси, пренася реалния свят директно във всекидневната ви.

С 40% по-мощно действие в реално време от 4KX1 Processor на Sony, X1 Extreme включва три нови технологии: подобрена, базирана върху обекта HDR технология, която премахва нежелания цифров шум за постигане на брилянтна картина; SuperBitMapping™ 4KHDR технология, която прави преливането на цветовете по-плавно. Тези технологии, в комбинация с BacklightMasterDrive, предоставят най-доброто 4KHDR визуално преживяване с невероятна яркост, контраст и живи цветове.

Sony ще представи за първи път и прототип на UltraHDBlu-ray™.

Life Space UX*2

портативен проектор

Sony обяви, че портативният проектор с ултракъс фокуси стъклен високоговорител, които са в продажба в Япония и САЩ, от днес са налични и в Обединеното Кралство. 10-сантиметровият портативенпроектор с ултракъс фокус, въпреки компактните си размери, е способен да проектира до 80-инчови изображения върху плоскост, стена или друга повърхност, която искате да „оживите“. Междувременно стъкленият високоговорителизпълва всяко кътче от пространството, в което се намирате, с нежен кристално чист LED звук, благодарение на органичното стъкло.

*2: Life Space UX е концепция, която е създадена да доставя уникално изживяване и да улеснява начините за преобразяване на пространството, което обитавате.

                               

Портативен проектор с ултракъс фокус (ляво) и Стъклен високоговорител (дясно)

Цифрови изображения

Новата FDR-X3000R 4K*3 Actionкамера на Sony е първата екшън камера, оборудвана с иновативната технология за стабилизация на изображението Balanced Optical SteadyShot, възможна, благодарение на набор лещи от нов вид. Това прави заснетия видео материал плавен и реален, дори и в 4K или в режими на високоскоростно записване. Новият широкоъгълен ZEISS® Tessar обектив осигурява по-естествени изображения със значително по-малко изкривяване на образа. С богатата си гама от аксесоари, която включва и наличното в комплекта Live-View дистанционно управление, даващо пълен контрол върху заснемането и настройките за включване/изключване с пръстов отпечатък, тази екшън камера ще отговори на нуждите ви при заснемане на всякакви сцени.

Sony ще представи своите най-новицифрови продукти, включително и α7RII*4, α7SII*4, α6300*4, RX1RII*4 и GMaster™ нов FE 85mmF1.4 GM телефото обектив*4, всеки от които, удостоен с Награда TIPA 2016 и / или Наградите на EISA2016-2017.

*3: 3840 × 2160

*4: Вече в продажба

Игри и мрежи

Системата за виртуална реалност PlayStation VR (“PS VR”) допълва света на PlayStation®4 (PS4TM), позволявайки ви да се потопите в напълно реалистичен 360-градусов виртуален свят. Поставяйки хедсета за виртуална реалност, можете де се насладите на реалистично преживяване, все едно сте вътре в самата игра. Ориентацията на главата и движенията ви са точно проследими, за да може, обръщайки главата си, образът на виртуалния свят да се движи с вас естествено и интуитивно, в реално време. На щанда на Sony за посетителите ще бъде достъпно разнообразие от VR съдържание за игра, включително играта “THEPLAYROOMVR”, която може да бъде играна в групи до петима играчи – един от които използва хедсета за виртуална реалност, а останалите 4-ма - DUALSHOCK®4 безжични контролери.

Future Lab Program

Sony ще представи и втория концептуален прототип от инициатива за изследване и развитие Future Lab Program™, която има за цел да създаде начина на живот на бъдещето, заедно с потребителите. Концепцията “T” е изградена около идеята за превръщането на достъпа до информация в по-естествено преживяване. Превръща масата или друга повърхност в интерактивен дисплей, проектиращ изображения, чувствителни на докосване. От 1 септемврив САЩ FutureLabProgram ще започне да приема участници за ранно усвояване на програма за своя първи концептуален прототип “N”. Моля, посетете следния сайт за повече информация, свързана с кандидатстването:http://www.futurelab.sony.net/N/

Концептуален прототип T (ляво)
и Управление чрез докосване  (дясно)

Sony ще представи и разнородни продукти, създадени като стартъп проекти от новата вътрешна бизнес инициатива Seed Acceleration Program; автономните дронове и базираните на облак услуги за обработка на данни за измерване и контрол, които са предлагани от съвместното начинаниеAerosense Inc; както и новия образователен комплект на Sony - “KOOV,” който предлага нов подход към преподаването на роботика и програмиране


.

Sony Corporation е водещ производител на аудио, видео, игри, мобилни устройства, свързани устройства и информационни технологии за потребителския и професионалния пазар. Със своите музикален, фото и видео, компютърен и онлайн бизнес, Sony е разпозната като една от водещите компании за електроника и забавление в света. Sony записа рекордни годишни продажби за фискалната година, приключила на 31 март 2014 г., възлизащи на приблизително $75 милиарда. Глобална уеб страница: http://www.sony.net.