Последвайте Sony България

Sony представя новите безжични слушалки MDR-1000X с водеща технология за шумопотискане

Съобщение в пресата   •   септ 09, 2016 10:18 EEST

Днес Sony представя MDR-1000X - водещи за индустриятаiшумопотискащи слушалки. С качество от най-високо ниво, тези първокласни слушалки предлагат най-доброто потискане на атмосферни звукови честоти на пазара.

Освен допълнение към гамата от вече налични шумопотискащи безжични слушалки от Sony, 1000Xса първите, които позволяват на слушателя пълен контрол над преживяването, благодарение на иновативния SENSE ENGINE™ ii , който адаптира шумопотискащите свойства към ушите с функцията „личен оптимизатор на шумопотискането“ (‘Personal NC Optimizer’). Нещо повече – те са първите, които разполагат с нововъведения режим „Бързо внимание“. С негова помощ е възможно провеждането на разговор със събеседник, без слушалките да бъдат сваляни –необходимо е единствено дланта на ръката да бъде поставена от външната страна на възглавничката на слушалката.

Това са и първите слушалки с вграден DSEEHX™ за обработка на компресирана музика, независмо от източника й, с цел възпроизвеждане на звука в качество, близко до High-Resolution аудио, дори в безжичен режим.

Най-добрите сред най-добрите

Безжичните слушалките 1000Xсе открояват сред всички останали. В тях са направени редица подобрения - подобрен процес на филтриране за обработка на сигнала с цел най-добро шумопотискане, оптимизирана технология с двоен сензор за шум и иновативни възглавнички за уши – всичко това ги превръща в един от лидерите на пазара.

Неповторимото представяне е гарантирано с „личния оптимизатор на шумопотискането“, който анализира формата на главата и начина, по който се носят слушалките, гарантирайки персонализирано преживяване при всяко слушане на любимото парче или най-новия филм.

SENSEENGINE е нова технология от Sony, която интегрира уникални техники за обработка и анализ на аудио сигнала. Тя осигурява върховно преживяване за слушателя с всеки звук - включително музика и звук от заобикалящата среда - винаги по вкуса му.

Аудио във висока резолюция е най-подходящият формат, в който слушането на музика се случва по начина, по който изпълнителите са си я представяли, а слушалките 1000X „доставят“ най-добрия звук директно в ушите ви. Функцията SonyDSEEHXдоближава максимално до този стандарт аудио файлове, които не са във висока резолюция.

Безпроблемно пътуване

Режимът „Бързо внимание“ гарантира, че няма да пропуснете нито дума, докато носите тези слушалки. Той се активира веднага след поставяне на ръката отстрани на слушалката, което позволява на околните звуци да преминат директно през нея. Ето защо вече не трябва да сваляте слушалките, за да чуете всичко и всички около вас. Няма да пропуснете да поръчате напитки и на стюардесите в самолета.

Настройването в ‘Режим атмосферен звук‘ извлича максимума от достойнствата на шумопотискането, като променя условията на звука така, че едновременно да се наслаждавате на музиката и да „улавяте“ звуците от заобикалящата ви среда; това ви позволява да се наслаждавате на звука и същевременно да сте осведомени за всяка дума, която се изрича около вас.

Sonyпремахва жичната връзка, като същевременно осигурява същото страхотно качество на звука, без притеснението, че ще се оплетете в кабели. Bluetooth технологията позволява бързо свързване c телефона или музикалния плейър. В допълнение към списъка от характеристики, предоставящи най-висококачественото аудио преживяване, са технологиите LDAC™ и S-MasterHX™ iii.

Гладко слушане навсякъде

Дългите дни в офиса и дългите часове в библиотеката вече не са проблем, тъй като безжичните шумопотискащи слушалки имат впечатляващ 20-часов живот на батериятаiv и с едно зареждане могат да издържат полет до далечна дестинация.

Слушалките 1000X са създадени за пътешественици със стил. Те са толкова удобни и приятни за носене, колкото и впечатляващи на вид. С въртящо се и сгъваемо тяло, те лесно могат да се приберат в чантата, готови да потеглят към следващата дестинация.

Налични са в два цвята – черно и сиво-бежово. Слушалките се предлагат със собствен висококачествен кожен калъф.

MDR-1000X ще бъде наличен от октомври.

– Край –

Технически характеристики:

Име на модел MDR-1000X
Тип Динамичен, затворен
Възбудител 40 мм, куполен тип (CCAW гласова бубина)
Чувствителност 103 dB/mW (включен)98dB/mW (изключен)
Честотна характеристика 4 Hz ~ 40,000 Hz
Импеданс (OHM) 46 Ω при 1 kHz (включен) 16 Ω при 1 kHz (изключен)
Батерия DC3.7V : Вградена литиево-йонна акумулаторна батерия
Време за зареждане Приблизително 4 часа
Време за ползване Непрекъснато слушане на музика : Макс. 20 часа (вкл. шумопотискане), макс. 22 часа (изкл. шумопотискане) Непрекъсната комуникация : Макс. 24 часа (вкл. шумопотискане), макс. 26 часа (изкл. шумопотискане) Режимнаизчакване : Макс. 34 часа (вкл. шумопотискане), макс. 120часа (изкл. шумопотискане)
Тегло(без кабел) Приблизително 275 гр.
Кабел Приблизително 1,5 м, посребрени OFCнишки, позлатена стерео мини букса
Щепсел Позлатена стерео мини букса с L-образна форма
Включени аксесоари MicroUSBкабел (приблизително 50 см) Адаптер за употреба по време на полет Кабелзаслушалки (приблизително 1,5 м)

Преносимкалъф

Sony Corporation е водещ производител на аудио, видео, игри, мобилни устройства, свързани устройства и информационни технологии за потребителския и професионалния пазар. Със своите музикален, фото и видео, компютърен и онлайн бизнес, Sony е разпозната като една от водещите компании за електроника и забавление в света. Sony записа рекордни годишни продажби за фискалната година, приключила на 31 март 2014 г., възлизащи на приблизително $75 милиарда. Глобална уеб страница: http://www.sony.net.