Последвайте Sony България

Sony представя новия си ултрабърз флагман, Xperia 1 II, с първото в света AF / AE продължително заснемане до 20 кадъра в секунда и 5G свързаност за цялостно творческо преживяване

Съобщение в пресата   •   фев 24, 2020 16:52 EET

  • Cinematography Pro режимот CineAlta, който може да записва в различна скорост и предлага повече ръчни настройки като автофокус при докосване и персонализиран баланс на бялото, за да подобри кинематографското преживяване
  • 6,5-инчов 4K HDR OLED дисплей с 21:9 CinemaWide резолюция, осигуряващ безпрецедентна точност на цветовете при Creator mode режим „Powered by CineAlta”
  • Гледайте видеа с Dolby Atmos® звук, създадени съвместно със Sony Pictures Entertainment, за многоизмерно звуково преживяване
  • Качество на аудиото така, както изпълнителите си го представят, получено в колаборация със Sony Music Entertainment, предни стерео високоговорители, ново 360 Reality Audio с уникално хардуерно декодиране за оптимизиране на качеството на звука
  • 5G свързаност от следващо поколение и Qualcomm® Snapdragon™865 5G мобилна платформа, батерия скапацитет 4000mAh с безжично зареждане за оптимална скорост и работа

Днес Sony обяви, че разширява линията си Xperia с представянето на първия флагман, работещ с 5G. Xperia 1 II e създаден да бъде бърз, помагайки ти да създаваш съдържание и да му се наслаждаваш без усилия, включвайки в себе си водещи технологии от портфолиото на Sony:

  • -Продължително заснемане с 20 fps2 и 60 пъти/секунда[i] изчисляване на AF/AE3– технология от фотоапаратите със сменяем обективSonyAlpha
  • -Creator mode и Режим за снимане на кино Cinematography Pro от CineAlta, част от бизнес дивизията за професионални решения на Sony
  • -X1™for mobile, базиран на технология от BRAVIA® TV

“Sony е позициониран по уникален начин с нашето богато портфолио в ерата на 5G”, казва Митсуя Кишида, президент на Sony Mobile Communications. “Xperia с 5G извежда мобилното преживяване на следващо ниво. “

Уловете решаващия момент с високоскоростно заснемане

Създадена чрез водещата в индустрията технология за автоматично фокусиране на Sony Alpha, новоразработената камера с 3 обектива поддържа най-добрите технологии за заснемане с изключителната ZEISS оптика, калибрирана специално за Xperia 1 IIи покритието ZEISS T*, което допринася за по-изящно заснемане и по-добър контраст, намалявайки отраженията.

Използвайки технологията, разработена за камерите със сменяем обектив Alpha™, Xperia 1 II предлага непрекъснат автофокус, който извършва AF/AE3изчисления до 60 пъти в секунда.4

Това е първото в света1AF/AE3непрекъснато проследяване за високоскоростно заснемане при максимална скорост 20 кадъра в секунда2, което е особено подходящо за улавяне на движещи се обекти като деца, животни5или бързи спортове. Фокусирай и проследи обекта с висока прецизност и улови важните моменти, които не искаш да пропуснеш.

В допълнение, проследяване на животинско и човешко око в реално време 4, който фокусира върху окото на обекта за невероятни портретни снимки, вече е достъпен за хора и животни.

Бързият фокус на Xperia 1 IIработи също и при условия на слаба осветеност, предоставяйки качествени изображения в предизвикателни условия, благодарение на четирите технологии, работещи заедно: Dual Photo Diode сензор[ii], система за автоматично фокусиране, която покрива приблизително 70 процента от сензора[iii], 3D iToF сензор[iv] и нов голям 1 / 1.7- инчов Exmor RS™ сензор за мобилни телефони, който е 1,5 пъти по-чувствителен от предишния модел, което води до по-бърз и точен автофокус при заснемане в условия на ниска осветеност.

Камерата с три обектива предлага фантастична гъвкавост с три фокусни разстояния: 16 мм / 24 мм / 70 мм. Новата технология Photography Pro от Alpha предлага потребителски интерфейс, който е съобразен с Alpha фотоапаратите, с ръчни настройки на ISO, скорост на затвора и други.

Imaging Edge for Mobile свързва Xperia 1 II с камерите на SonyAlpha[v], което ви позволява да използвате телефона като дистанционно, с което можете да контролирате композицията, режима на фокус и ISO чувствителността, както имного други настройки. Това също така позволява на потребителя да прехвърля снимки, направени на Alpha, на Xperia 1 II, за да преглежда цветовете и нюансите с професионална точност.

Cinematography Pro“powered by CineAlta” отскоро поддържа и 2K качество при 120fps 10-битова HDR кинематография с висока скорост на кадъра и резолюция Cinematic 21:94K HDR запис при 24/25/30 / 60fps[vi], подобрявайки кинематографското преживяване. Автофокус при докосване, ръчни настройки на експозицията, нивото на измерване и подобрените настройки на баланса на бялото предлагат по-качествено ръчно управление, докато уникалната технология за интелигентни филтри за вятър от Sony намалява шума и смущенията за ясни аудио записи.

Интелигентен и мощен

Xperia 1 II се захранва от 4000 mAh батерияс режим за бързо зареждане, която се зарежда до 50% само за 30 минути[vii] и разполага с Qi бързо безжично зареждане на батерията в движение. Sony продължава да разработва технологии за батерии, за да подобри живота и да запази батерията по-здрава за по-дълго, включително AI захранване, което се адаптира към личния ви график.

Потопи се в забавление

Независимо дали слушате музика или гледате филми, Xperia 1 II е създаден с прецизност, за да забавлява. Технологията за намаляване на замъгляването при движещи се обекти на екрана е еквивалентна на тази на 90Hz дисплей и редуцира забавянето при смяна накадъра за по-ясно качество на изображението.В комбинация с Dolby Atmos® звук, получен благодарение на сътрудничеството със Sony Pictures Entertainment, резултатът е многоизмерно звуково преживяване.

Използвайки опита си, както в аудио хардуера, така и в музикалните развлечения,Xperia 1 IIе проектиран така, че да осигури наистина автентично музикално преживяване,благодарение на аудиото, настроенов колаборация с Sony Music Entertainment.

Звуковото преживяване е изведено още крачка напред с първия в света смартфон[viii], притежаващ хардуерно декодиране 360 Reality Audio за оптимизиране качеството на звука при слушане на музика в глобалната платформа за музика и забавление TIDAL[ix]. Можете да се наслаждавате на висококачествена музика през предните стерео високоговорители, в комбинация със слушалки с 3,5-милиметров жакили безжични слушалки. Впечатляващите настройки на аудиото намаляват смущенията до незабележимите 20dB- 90% по-малко от USB-C слушалките.

В допълнение къмHigh-Resolution и безжичното аудио с висока резолюцияHigh-Resolution Wireless Audio[x], Xperia 1 II представя DSEE Ultimate. Тази нова технология използва изкуствен интелект за автоматично подобряване на аудио честотата и скоростта на битовете в реално време, доближавайки всяка песен доHiRes аудио. Работи с жични ибезжични слушалки, музика в телефона или стрийминг платформи.

Играй в движение

Насладете се на увеличено пространство при игра на дисплея 21:9. Резолюцията 21:9, в комбинация с директната връзка с безжичния контролер DUALSHOCK4[xi] на PlayStation4, прави играта в движение по-забавна, а сега и съвместима с Call of Duty®: Mobile from Activision. В допълнение можете да се насладите на оптимизиран Call of Duty®: Mobile gaming experience в резултат от сътрудничеството с Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming.

Game Enhancer – функция за подобряване на мобилното игрово изживяване, която за пръв път бе въведена при Xperia 1, е подобрена с допълнителна функционалност приXperia 1 II. Сега тя поддържа Competition Set, който прикрепя приложението с играта на екрана и прави Xperia приоритетно устройство, подходящо за равнопоставени мачове при Е-спортовете. В допълнение, времето за реакция при докосване на екрана е подобрено в сравнение с Xperia 1, за да даде най-доброто мобилно преживяване.

Използвай максимума от 5G

Създаден да бъде бърз, работещият с 5G Xperia 1 IIе проектиран с мисъл за професионалния работен процес. Възползвайки се от поддръжката на Sub-6 GHz мрежи, Xperia 1 II предлага безкомпромисен и висококачествен достъп до съдържание.

Мобилната платформа Qualcomm®Snapdragon™ 865 5G и системата Snapdragon X55 5G Modem-RF ти дават възможност да играеш, снимаш, да работиш по няколко задачи едновременно и да се свързваш, както никога досега, благодарение на изумителната 5G скорост и подобреното представяне с 25% по-бърз процесор и GPU в сравнение с предишния модел.

Xperia 1 II се предлага с IP65 / 68водоустойчивост[xii]и стъкло Corning® Gorilla® Glass 6 от двете страни, което прави телефона здрав и красиво проектиран.

Xperia 1 II ще бъде достъпен в черно и лилаво в Европа, с AndroidTM 10 от края на пролетта на 2020 г.[xiii]

Аксесоари

За да допълниш своята Xperia 1 II, можеш да поръчаш и един от стилните специални калъфи. Xperia 1 II Style Cover View не само предлага защита от метеорологичните условия, но ви дава възможност да видите часа, датата и известия дори при изключен екран. Xperia 1 IIStyleCoverwith Stand е тънък калъф с вградена поставка, за да можете спокойно да гледате филми на екрана и да играете игри. И двата калъфа са налични в черно и лилаво, за да се слеят естествено с цветовете на Xperia 1 II.

[i]Работи с универсален 24-милиметров обектив. Тази функция може да се вземе с "Photography Pro". Работи при скорост на затвора 1/60 секунди или по-бърза. Може да варира в зависимост от средата на снимане.

[ii]Дуалният фотодиод е достъпен за 16- и 24-милиметровите обективи

[iii]Достъпен за 24-милиметров обектив

[iv]Разстояние до 5м. При видеа, сензорът 3D iToF работи за 70-милиметров обектив

[v]Моля проверете съвместимите камери на сайта на Sony.

[vi]Прилагат се ограничения за времетраене на записа. Качество на възпроизвеждане е в зависимост от възможностите на екрана на платформата и устройството.

[vii]Зарежда до 50% само за 30 минути (Използва 21W USB PD зарядно, продаващо се отделно)

[viii]Одобрен от SpecTRAX Service на Strategy Analytics във връзка с публикуваните спецификации на дисплея за над 14 000 смартфона. Коригиран от 23.02. 2020 г

[ix]Могат да се прилагат условия, задължения и такси към трети страни. Наличните услуги могат да варират в зависимост от пазара.

[x]High-resolution Audio и High-Resolution Audio Wireless изискват подходящи слушалки.

[xi]DUALSHOCK4 и XD mount се продават отделно. Съвместимостта с различни игри може да варира.

[xii]XPERIA 1 II е водоустойчив и прахоустойчив, така че не се тревожете, ако ви навали и искате да да измиете мръсотията с вода. Имайте предвид, че всички портове и прикачени капаци трябва да са добре затворени. Не трябва да поставяте устройството изцяло под вода, да го излагате на морска, солена, хлорирана вода или напитки. Повреди и неправилна употреба не се покриват от гаранцията. Устройството е тествано от Ingress Protection rating IP65/68. За повече информация, посетете https://support.sonymobile.com/global-en/dm/waterresistant/. Имайте предвид, че USB портът на XPERIA 1 II за зареждане и свързване не е покрит. Той трябва да бъде изцяло подсушен преди зареждане.

[xiii]Сроковете и наличността ще варират в зависимост от страната.

Sony Corporation е иновативна компания с богата история в технологиите, предоставяща незабравимо потребителско изживяване. От игри и мрежови услуги до музика, филми, електроника, полупроводници и финансови услуги – основната цел на Sony е да направи света по-вълнуващ чрез силата на творчеството и технологиите.

Повече информация може да откриете на www.sony.bg и глобалната страница http://www.sony.net