Последвайте Sony България

Sony представя най-новите си продукти на CES 2017 Нови HDR устройства, които осигуряват изключително подобрено визуално изживяване

Съобщение в пресата   •   яну 05, 2017 12:04 EET

Sony Corporation ще разкрие новите си серии продукти, планирани за пускане на пазара през 2017 г., на изложението CES 2017, което се провежда от 5 до 8 януари в Лас Вегас, Невада.

Щандът на Sony тази година ще покаже най-новите предложения и инициативи на компанията, фокусирайки се основно върху продукти, които чрез HDR (High Dynamic Range) технологията вдигат значително стандарта за качество на картината. Посетителите на щанда ще имат възможност лично да се докоснат до широк спектър от продукти на Sony – от предложения за домашно забавление като 4K HDR телевизори и аудио оборудване, което възпроизвежда детайлен, триизмерен звук, до камери, проектори и конзоли за игри – всички те създадени, за да разширят начините, по които хората се наслаждават на съдържанието, което харесват, и това ги кара да се вълнуват.

По време на пресконференцията на Sony, президентът и главен изпълнителен директор на Sony Corporation, Казуо Хирай представи на публиката непрекъснато разрастващия се свят от HDR продукти и съдържание, като започна със серията A1, първите 4K BRAVIA® OLED телевизори от Sony, и след това премина през широката гама от продукти на Sony, които обогатяват ежедневието на клиентите, вдъхновяват и изпълват любопитството им, както и инициативите на компанията, насочени към разширяване на възможностите в сферата на потребителската електроника.

Основни продукти и прототипи на изложението

Домашно забавление и звук

Sony е водеща сила в популяризацията на HDR, интегрирайки технологията в своите аудио и визуални продукти, както и в съдържанието си, с цел да предостави на потребителите визуални изживявания, близки до реалния живот.

Новата A1 серия BRAVIA OLED телевизори събира най-доброто от уникалните технологии на Sony за качество на картината, включително 4K HDR процесора X1™ Extreme, наличен във флагман серията ZD9 на Sony. X1 Extreme, който подчертава визуалната привлекателност на 4K HDR съдържанието, използва пълния потенциал на самоизлъчващите OLED панели, възпроизвеждайки дълбоки черни и светли нюанси, които по-истински пресъздават изображенията от реалния живот. Серията A1 е оборудвана и с уникалната технология на Sony Acoustic SurfaceTM, чрез която звукът се излъчва директно от екрана на телевизора и това елиминира нуждата от високоговорители, които обикновено се поставят по периферията на екрана. Благодарение на това, серията е с дизайн и форма без високоговорители и без стойка. Тъй като звукът се излъчва от екрана, картината и звукът стават едно, повишавайки реализма на кадрите пред зрителя. Нещо повече, можете да се насладите на идеално зрителско изживяване от всеки ъгъл на всекидневната си, благодарение на комбинацията от OLED панела с широк ъгъл на видимост и Acoustic Surface технологията, която слива в едно картина и звук.

Серията 4K HDR телевизори BRAVIA XE93 е оборудвана с уникалната и модерна технология на Sony Slim Backlight Drive+(плюс), която издига яркостта и контраста до нови висоти. Нещо повече, 4K HDR процесорът X1 Extreme има HDR ремастър за оптимизиране на SDR (standard dynamic range) съдържание до почти 4K HDR качество, както и набор от други технологии за подобряване качеството на картината за широк спектър от съдържание. С X1 Extreme, серията XE93 достига 4K HDR нива на визуална експресия с висока чистота на картината, висок контраст и широка цветова палитра. Когато окачите BRAVIA телевизор на стената, със стилната си форма пасва перфектно , оставяйки само картината си.

Щандът на Sony по време на CES ще има презентационен кът, представящ набора от устройства с възможност да възпроизвеждат 4K HDR. Там посетителите ще могат да видят откъси от “Uncharted 4: A Thief's End”, “Gran Turismo Sport” и “Horizon Zero Dawn”, 4K HDR игри, съвместими с PlayStation®4 (PS4™), на BRAVIA телевизори. Ще бъде показан и новия 4K Ultra HD Blu-ray™ плейър UBP-X800 на Sony и неговата завладяваща, висококачествена 4K HDR картина. Плейърът поддържа Hi-Res технология и може да възпроизвежда детайлен, богат на нюанси звук, напълно идентичен с оригинално записания.

В сферата на аудио оборудването Sony ще представи набор от нови продукти, снабдени с модерни технологии, с които потребителите ще се насладят на въздействащата сила на 4K HDR. Сред тях е и новата флагман компактна тонколона на Sony HT-ST5000. Този модел поддържа не само Hi-Res, но и новото поколение Dolby Atmos® 3D съраунд звуков формат, който издига звуковото внушение на ново ниво. Компактната тонколона разполага и с уникалната wave-front control технология на Sony S-Force PRO Front Surround, която канализира звуковите вълни в точната посока, за да пресъздаде изпълващ пространството звук. Наред с това, аудио специалистите от Sony Pictures Entertainment помогнаха със своите експертни познания при калибрирането на качеството на звука и оптимизацията на HT-ST5000 за възпроизвеждане на аудио от филми. Новият многоканален интегриран усилвател STR-DN1080 е съвместим с DTS:X™, както и с Hi-Res и Dolby Atmos, създавайки богат триизмерен звук. Усилвателят е оборудван и с други технологии за създаване на специфично за Sony акустично пространство, сред които са Speaker Relocation, която създава оптимална акустична среда, дори и в ограничените домашни условия, както и Phantom Sound Back, която възпроизвежда богат съраунд звук, който достига до всяко кътче на стаята.

Наред с това, Sony ще покаже и сдвояването на аудио продуктите си с безжична връзка*1 и 4K HDR телевизорите си с Android TV, които са съвместими с Google Home, благодарение на Google Assistant. С елементарна гласова команда потребителите могат лесно да стриймват музика през свързани аудио устройства в различни стаи или да ползват YouTube TM и други музикални услуги на телевизора си. Тази функционалност за гласово управление ще бъде демонстрирана на щанда на Sony. Там ще бъдат изложени и прототипи на два типа шумопотискащи слушалки, които са в процес на разработка и целят да донесат на потребителите повече свобода при слушане на музика с високо аудио качество: един модел без кабели с отделна лява и дясна слушалки и един модел с дизайн тип лента за врата.

*1: Безжични слушалки, системи за домашно кино и многоканални интегрирани усилватели с вградена поддръжка на Chromecast.

Фотографски продукти и решения

В сферата на фотографията от Sony работят по това да предоставят пълната гама от технологии и решения - от светлинни източници, обективи и сензори до обработка на изображенията, IP предаване и показване. Тази година ще бъдат показани основно фотографските продукти на компанията, предназначени за крайните потребители.

Новият лазерен проектор с ултра къс фокус VPL-VZ1000ES*2, обявен на CES 2017, може да се похвали с дизайн, спестяващ пространство, който спокойно може да се побере във всяка всекидневна, за да могат потребителите да се насладят на завладяваща 4K HDR картина на голям екран. Благодарение на обектива с ултра къс фокус, VPL-VZ1000ES може да проектира, поставен на разстояние само 6 инча*3 от екранната повърхност, затова няма опасност от сенки или препречващи силуети.

Sony ще покаже и най-новите си фотографски продукти, които залагат на скоростта. Това са безогледалният фотоапарат с APS-C сензор α6500, който снима с до 11 кадъра в секунда и е оборудван с 5-осова оптична стабилизация и сензорен AF контрол, който е флагман на марката, както и първокласният компактен фотоапарат RX100 V, който може да снима непрекъснато с до 24 кадъра в секунда и да записва видео на супер забавен кадър. В сферата на оборудването за телевизионно излъчване, използвано за създаване на 4K съдържание, включително излъчване на спорт на живо, Sony ще покаже продукти, които предлагат нови, уникални видео изживявания от Sony, в това число камерата за излъчване на живо HDC-4800 с възможност за заснемане на 4K/8x видео със супер забавен кадър и 4K OLED 55”професионален монитор PVM-X550.

В областта на системите за големи екрани, Sony ще покаже своята екранна система с променящ се мащаб, изградена от екранни модули, оборудвани с уникалната технология CLEDIS™ за висококачествени екранни изображения, която използва ултра фини LED-ове като източник на светлина. Системата ще бъде изложена в приблизителни екранни размери от 32' (хоризонтално) на 9' (вертикално) и ще показва гладки статични и динамични изображения, както и богата палитра от цветове, които са недостижими със съществуващите екрани.

*2: Моделът ще се продава в САШ. Името на модела варира в зависимост от пазара.

*3: Разстоянието от ръба на корпуса на проектора го екранната повърхност при 100” (16:9) проекция.

Игри и мрежи

PlayStation®VR е система за виртуална реалност (VR), която издига PS4™ на следващо ниво и обогатява гейминг изживяването. Посетителите на щанда на Sony ще могат да тестват истински симулатор с шофиране във VR с “Gran Turismo Sport”, използвайки PlayStation®VR, както и VR космическо приключение с “Farpoint,” използвайки PlayStation®VR Aim Controller за битки с враговете.

Life Space UX

Концепцията Life Space UX се основава на предлагането на уникални изживявания и на нови начини за трансформиране на пространствата, които обитаваме. В тази категория Sony ще покаже за пръв път концептуалния модел, наречен “Нов 4K проектор –Всичко е тук”, който предлага нови срещи с различно съдържание като книги, филми и музика. Разбира се, той може да се ползва като стандартен проектор, създаващ голям екран за проектиране на съдържание на дадена стена в дома ви. Но идеята, която стои зад “-Всичко е тук-”, се основава на радостта от откриването на ново съдържание. Например, може да го използвате, за да прожектирате на стената си голямо разнообразие от корици на книги, да изберете някоя, която събуди любопитството ви и да разгърнете страниците й. Наред с него ще бъдат показани и вече представените 4K проектор с ултра къс фокус, LED крушка-високоговорител, преносим проектор с ултра къс фокус и стъклен високоговорител. Чрез Life Space UX, Sony ще предлага нова стойност и нови изживявания за нашите жилища.

Sony ще покаже различните инициативи, които реализира в областта на потребителската електроника с цел разкриване на нови възможности. Сред тях са “N” и “T” – концептуални прототипи от изследователската и развойна инициатива Future Lab Program™, която има за цел да създава начина на живот в бъдещето съвместно с потребители; различните продукти, родени от стартъп проекти от вътрешния инкубатор за нови бизнес идеи на Sony – Seed Acceleration Program; смарт продукти Xperia™, които предлагат нови начини на комуникация; и автономни дронове и облачно-базирани услуги за обработка на данни за измерване и инспекция, които се предлагат от дъщерната компания на Sony Group – Aerosense Inc.

*Всички споменати имена на продукти са търговски марки или запазени марки на Sony Corporation или на съответните им собственици.

* Android, Google Home и Chromecast са търговски марки на Google Inc.

* За повече информация, моля свържете се с: Ралица Захариева, мениджър PR отдел, Broks Vision, zaharieva@broksvision.com / +359 888 56 30 31

Sony Corporation е водещ производител на аудио, видео, игри, мобилни устройства, свързани устройства и информационни технологии за потребителския и професионалния пазар. Със своите музикален, фото и видео, компютърен и онлайн бизнес, Sony е разпозната като една от водещите компании за електроника и забавление в света. Sony записа рекордни годишни продажби за фискалната година, приключила на 31 март 2014 г., възлизащи на приблизително $75 милиарда. Глобална уеб страница: http://www.sony.net.