Последвайте Sony България

Sony представя дългоочаквания 400 mm F2.8 обектив от серията G Master™

Съобщение в пресата   •   юни 29, 2018 10:58 EEST

SEL400F28GM

Sony представи дългоочаквания FE 400mm F2.8 GM OSS светлосиленсупер телефотографски обектив от висок клас (модел SEL400F28GM), който става част от серията обективи с Е-байонет. Новият обектив предлага великолепно качество на изображението, забележителна скорост и прецизност при фокусиране, като в същото време се отличава с най-лекото тегло в този клас[i], както и с изключително балансиран дизайн. Той е идеалният избор за спортна и природна фотография и е перфектно допълнение към широката гама от високоскоростни камери с Е-байонет, включително α9, α7R III и други.

Най-лекият в света 400 мм F2.8 обектив от висок клас с идеален баланс, подходящ както за използване с монопод, така и за снимане от ръка.

С тегло от едва 2897 грама, новият обектив FE 400mm F2.8 GM OSS предлага непозната досега за обективите от този клас възможност за преносимост и маневреност приснимане от ръка. Забележително лекото тегло е постигнато чрез иновативен оптичен дизайн, който включва три флуоритни елемента, намален брой елементи, разположени в предната част, както и щедро използване на компоненти от магнезиева сплав. Освен това, благодарение на многократните полеви тестове и оценки от професионални фотографи по целия свят, е постигнат дизайн, който е олекотен в предната част, за да намали с до 50% инерционния момент, който се противопоставя на ротацията в сравнение със SAL500F40G.[ii] Това осигурява по-бърз и по-точен панинг, независимо дали се снима от ръка или с монопод.

Бърз и прецизен автофокус

За да възползва максимално от все по-високите скорости на заснемане и фокусиране при най-новите камери на Sony, обективът FE 400mm F2.8 GM OSS разполага с два новоразработени високоскоростни XD (extreme dynamic) линейни мотора, които управляват фокусната група на обектива, постигайки 5 пъти по-добър резултат[iii] при проследяване на движещи се обекти. Тези мотори се контролират от специално разработени алгоритми за движение, за да се минимизира забавянето и нестабилността, както и за да се ограничат нивата на шум, което помага за постигане на изключително бърза, точна и тиха работа на автофокуса. Това позволява на обектива да улавя с лекота динамично и бързодвижещи се обекти.

G Master качество на изображението и боке

Част от флагманската серия G Master обективи на Sony, новият светлосилен телефото обектив от висок клас предлага невероятно качество и детайл на изображението, с изключителен контраст и резолюция, които обхващат целия кадър, включително и ъглите. Уникалният оптичен дизайн включва три флуоритни елемента, които помагат да се минимизират цветните аберации и да се потисне и най-малкото размиване на цветовете. Обективът също така притежава оригиналното Nano AR покритие на Sony, за да се предотвратят нежелани отражения, отблясъци или сенки.

В допълнение към впечатляващата резолюция, обективът разполага и с кръгъл механизъм на блендата, съставен от 11 части, което позволява постигането на изключително естествен дефокус на фона или боке. Всеки обектив също така е индивидуално тестван и настроен по време на производствения етап, за да се постигне максимално високо качество на изображението и боке.

Новият FE 400mm F2.8 GM OSS е съвместим с 1.4x и 2.0x E-байонет телеконверторите на Sony, доставящи изключително качество на кадрите при увеличено фокусно разстояние[iv], като в същото време осигуряват бърза и прецизна работа на автофокуса.

Устойчивост, надеждност и контрол

За да издържи на суровите условия при заснемане на спортни събития или на дива природа, новият FE 400mm F2.8 GM OSS на Sony е изработен от устойчива магнезиева сплав и притежава сенник от здрави, олекотени карбонови нишки. Обективът също така е водо- и прахоустойчив[v], като предната му част е покрита с флуор, за да издържа на замърсяване и пръстови отпечатъци.

Обективът разполага с множество бутони, включително ‘Full-Time DMF’ превключвател за незабавно включване и насочване на ръчния фокус към която и да е точка, както и настройващи се бутони за задържане на фокуса на четири различни места върху тялото на обектива. Това позволява лесен достъп до функцията Eye автофокус например, както и до пръстена за фокусиране, който предлага отлично реагиращ, линеен ръчен фокус.

Новият обектив предлага също вградена оптична стабилизация за заснемане на динамични спортни дейности и три различни “Mode” настройки, включително съвсем новия Mode 3[vi]режим с усъвършенстван алгоритъм, който осигурява по-лесно кадриране по време на проследяване на движещи се обекти. Новият модел включва функционален пръстен с възможност за избор на ‘Preset’ и ‘Function[vii]’ настройки, които допълват възможностите за персонализиране.

FE 400mm F2.8 GM OSS включваслот за поставяне на филтър[viii], който е съвместим сø 40.5mm ND и други типове филтри, както и опционалния кръгъл поляризиращ филтър VF-DCPL1. VF-DCPL1 филтърът може да се завърта за постигане на желаната поляризация, докато се намира в обектива.

Системен софтуерен ъпдейт за α9, който поддържа FE 400mm F2.8 GM OSS[ix]

Най-новият системен софтуерен ъпдейт (Версия 3.00) за α9 (ILCE-9) предоставя поддръжка за новия обектив FE 400mm F2.8 GM OSS (SEL400F28GM), за да се оптимизира работата на оптичната стабилизация и да се осигури възможност за продължително заснемане с проследяване на автофокуса, дори когато блендата е по-голяма от F11.

Ъпдейтът предоставя и допълнителна опция за въвеждане на серийния номер на камерата в Exif данните – функция, която е силно желана от спортните фотографи и фотожурналисти. Наред с това, с новия фърмуер са направени и няколко други ъпдейта на α9 камерата, включително подобрена скорост на автофокуса при условия на ниска осветеност, по-добра работа на непрекъснатия автофокус при заснемане на движещи се обекти и намален лаг при снимане със светкавица.

Цени и наличност

Новият FE 400mm F2.8 GM OSS ще бъде наличен в Европа през септември 2018, a опционалният кръгъл поляризиращ филтър (модел VF-DCPL1) ще бъде на европейския пазар през декември 2018г.

Продуктово видео и отзиви от Nick Didlick и Bob Martin може да откриете в YouTube канала Sony Camera, а новите изображения са достъпни в глобалната Sony Photo Gallery.

За повече информация, моля свържете се с:

Ралица Захариева, мениджър PR отдел, Broks Vision

zaharieva@broksvision.com / +359 888 56 30 31

[i]В сравнение с 400 мм F2.8 обективи за 35 мм пълноформатни камери, по последни данни от юни 2018 според проучване на Sony

[ii]Когато е монтиран на α9 с VG-C3EM грип. В сравнение с α99 II + SAL500F40G, тестове на Sony

[iii]Когато е монтиран на α9. В сравнение с SAL300F28G2 монтиран на α9 (чрез LA-EA3),

тестове на Sony

[iv]Максималната апертура с 1.4x (SEL14TC) и 2.0x (SEL20TC) телеконвертори, ереспективно F4 и F5.6

[v]Не е гарантирана 100% защита от прах и влага

[vi]Софтуерът на α9 трябва да се ъпдейтва до последна версия, за да се активира Optical SteadyShot MODE 3, когато този обектив се изоплазва с α9. За информация относно съвместимостта на камерите, посетете сайта за поддръжка на Sony

[vii] Функции могат да се задават от менюто на камерата. Power Focus е зададен по подразбиране. APS-C/Full Frame Select може да се зададе при ъпдейт на α9 софтуера до последна версия. За информация относно последни функции и съвместимост камерите, посетете сайта за поддръжка на Sony

[viii] В слота за филтър първоначално е поставен обикновен филтър. Филтърът е част от оптичната система на обектива и когато го използвате винаги трябва да има поставен или обикновен, или кръгъл поляризиращ филтър.

Уверете се, че филтърът е инсталиран преди запаметяване на фокусната точка в предварително настроените функции на фокуса.

[ix] Последният системен софтуерен ъпдейт (версия 3.00 или по-нова) за α9 е вече наличен на сайта за поддръжка на Sony: https://www.sony.co.uk/electronics/support/e-mount-body-ilce9-series/ilce-9#downloads

За Sony Corporation

Sony Corporation е водещ производител на аудио, видео, фотографски, мобилни устройства, игри, свързани устройства и ИТ продукти за потребителския и професионалния пазар. Със своите музикален, филмов, онлайн бизнес и компютърни забавления, Sony е една от водещите компании за електроника и забавления в света. Sony записа консолидирани годишни продажби от приблизително $77 милиарда за фискалната година, приключила на 31 март 2017 г. Глобална уеб страница: http://www.sony.net