Последвайте Sony България

Sony поставя началото на нова ера в домашното кино със своя новаторски 4K HDR проектор с ултра къс фокус

Съобщение в пресата   •   яну 05, 2017 14:54 EET

Лас Вегас, 4 януари 2017 г. (CES)Sony днес обяви разширяването на своята линия проектори за домашно кино с ултра къс фокус с новия 4K HDR проектор VPL-VZ1000ES, създаден да се вписва лесно и елегантно във всеки дом. Този иновативен лазерен проектор на Sony е High Dynamic Range (HDR) съвместим с 4K резолюция. Той може да бъде поставен само на 6 инча от стената и въпреки това да излъчва картина с диагонални размери от 254 см (100 инча)в режим 16:9. А когато е изключен, компактният и елегантен VPL-VZ1000ES буквално изчезва от интериора. Tой прави завладяващото визуално изживяване възможно във всяко кътче на дома – независимо какъв е интериорът и разположението в него.

"Досега любителите на домашното кино се нуждаеха от специално пространство, за да гледат проектираното съдържание, а това не винаги е удобно, защото не всеки разполага с допълнително пространство, което да отдели за супер голям екран. Новият VPL-VZ1000ES променя напълно това обстоятелство, като предоставя завладяващо домашно кино изживяване на 120-инчов екран в наличното жилищно пространство," сподели Томас Иса, продуктов мениджър в Sony Professional Solutions Europe. "Нашето революционно ново поколение проектори с ултра къс фокус предлагат невероятна 4K HDR картина, поставени само на сантиметри от стената, и буквално потъват в интериора на стаята, когато бъдат изключени."

VPL-VZ1000ES е с приблизителни размери 925 x 494 x 219 мм и тегло около 35 кг, тоест е достатъчно малък и лек, за да се впише практически във всеки интериор. Той е с около 40% по-малък от наличния в момента SonyLSPX-W1S 4K проектор с ултра къс фокус и ще се предлага на значително по-ниска цена на дребно. Въпреки компактния си размер и по-ниска цена, VPL-VZ1000ESгенерира цветен светлинен поток от 2,500 лумена, който е с 25% по-ярък от този на LSPX-W1S Life Space UX проектора. Високотехнологичните SXRD™ панели на Sony, съчетани сZ-Phosphor™ laser light engine, произвеждат висок динамичен контраст, който подобрява светлите и тъмните части (the highlights and lowlights)навизуалното HDR съдържание. Z-Phosphor източникът на лазерна светлина напроектора VPL-VZ1000ES постига пикова яркост много по-бързо от лампите на стандартните проектори. Също така яркостта и цветовата прецизност се поддържат по-дълго време, което респективно намалява неудобството от необходимостта за подмяна на лампите.

Премахнете границите на въображението си

Уникалният дизайн на VPL-VZ1000ES дава възможност за изцяло нови начини на употреба. Той е идеалното решение за широкоекранна проекция в малки пространства, както и в помещения с високи тавани. И тъй като в повечето случаи проекторът се монтира пред, а не зад зрителите, това елиминира проблемите със сенки или затъмнения от осветителни тела или вентилатори, поставени на тавана. Той може да превърне всяка стена в голям прозорец към един нов свят. А за модерните домове и апартаменти с големи прозорци и ограничено стенно пространство, решението е един свалящ се екран пред прозореца за гледане на телевизия, филми и спортни предавания. И когато шоуто свърши, просто го вдигате и отново се наслаждавате на гледката си.

Революционно новият проектор на Sony осигурява на потребителите голям екран във всекидневната благодарение на едно елегантно и изчистено устройство за дома. Това прави VPL-VZ1000ES уникално решение за домашно кино и проекция с ултра къс фокус, непознато на потребителите досега.

4K HDRпроекторът за домашно кино с ултра къс фокус VPL-VZ1000ES ще бъде наличен на пазара от април 2017 г. 

Sony Corporation е водещ производител на аудио, видео, игри, мобилни устройства, свързани устройства и информационни технологии за потребителския и професионалния пазар. Със своите музикален, фото и видео, компютърен и онлайн бизнес, Sony е разпозната като една от водещите компании за електроника и забавление в света. Sony записа рекордни годишни продажби за фискалната година, приключила на 31 март 2014 г., възлизащи на приблизително $75 милиарда. Глобална уеб страница: http://www.sony.net.