Последвайте Sony България

Sony получи рекорден брой награди в седем категории на наградите EISA 2017

Съобщение в пресата   •   авг 21, 2017 11:08 EEST

Sony получи признанието на Европейската асоциация за картина и звук (EISA) за своите вдъхновяващи продукти, които предефинират границите на възможното в сферата на цифровите изображения и домашното кино. Тази година компанията беше удостоена с рекордните седем награди - повече от всеки друг производител и повече отличия, отколкото Sony някога е печелила в рамките на 1 година.

Със своята мрежа от 53 експертни списания в 25 страни по целия свят, EISA представлява най-голямото редакционно сдружение в сферата на потребителската електроника, което вече над 35 години отличава най-добрите продукти.

EISA Фотоапарат на годината за 2017-2018: Sony α9


Sony α9 е революционно нов безогледален фотоапарат, който в много отношения изпреварва традиционните си DSLR съперници. Благодарение на иновативния дизайн, неговият 24,2-мегапикселов пълноформатен сензор заснема до 20 кадъра в секунда при пълна разделителна способност, без премигване на електронния визьор и изключително тихо и без вибрации до 1/32,000 от секундата. Новата супер бърза система за автоматично фокусиране с 693 AF точки с фазово разпознаване покрива до 93% от кадъра, гарантирайки че дори и бързо движещите се обекти са на фокус. 5-осовата стабилизация на изображението позволява снимане с до 5-стъпки по-бавна скорост на затвора без размазване на изображението. Пълното прочитане на сензора дава отлично 4K качество на видеозаснемането.

EISA Най-добър професионален (Prosumer) компактен фотоапарат за 2017-2018: Sony α6500


А6500 е многомалък, компактен фотоапарат с професионални възможности. Независимо дали става въпрос за 4K видео или фотографии, а6500 предлага отлично качество на изображението със своя 24,2-мегапикселов Exmor™ CMOS APS-C сензор, бързина и голям избор от обективи. 5-осовата стабилизация на изображението работи със Sony обективи с E-байонет, както и с A-байонет с адаптери. Неговите425 AF точки с фазово разпознаване покриват почти целия кадър, а 3-инчовият подвижен сензорен дисплей позволява избор на фокусните точки с докосване. Фотоапаратът поддържа заснемане до 11 кадъра в секунда с непрекъснат автоматичен фокус и буфер, който поддържа до 269 поредни кадри.

EISA Най-добър компактен фотоапарат за 2017-2018: Sony RX100 V


Sony RX100 V е високотехнологичен шедьовър, побран в едно много компактно тяло. Подобно на своя предшественик, той предлага 1.0-типов сензор и отличен прибиращ се OLED електронен визьор. Новият Exmor RS CMOS сензор с 20,1 милиона ефективни мегапиксела, заедно със скоростният процесор за обработка на изображенията BIONZ X и нов преден LSI позволяват на Sony да намали времето за реакция на автофокуса до 0,05 секунди и да постигне серийни снимки с до 24 кадъра в секунда с AF/ AE проследяване, така че в серия от кадри на движещ се обект, всеки един да е на фокус и с правилната експозиция. Освен възможността за заснемане на видео в 4К, RX100 V предлага супер бавен каданс до 1000 кадъра в секунда, безшумно заснемане и многофункционален контролен пръстен с персонализиращи се настройки.

EISA Най-добър фотоапарат със голямо оптично приближение за 2017-2018: Sony RX10 III


Със своите 1095 грама, Sony RX10 III е перфектният фотоапарат за спортни фотографи и фотографи, заснемащи дивата природа, които търсят лесно за носене устройство тип "всичко в едно". Зашеметяващият вариообектив ZEISS Vario-Sonnar T* 24-600mm осигурява 25x приближение с голяма апертура f/ 2.4-4, а Exmor RS 1.0-type сензорът, супер бързият автоматичен фокус и оптичната стабилизация (Optical SteadyShot) гарантират ясни и контрастни изображения без размазване. В допълнение към невероятния обхват на фокусиране, RX10 III може да снима в макро само на 3 см от обектива, а безшумният затвор гарантира, че чувствителните на всякакъв шум животни в природата няма да бъдат смутени при снимки. RX10 III е страхотно решение не само за статични изображения, но и за 4K видео. Той дава възможност за снимане с 1000 кадъра в секунда за драматичен ефект с 40х бавен каданс.

EISA Най-добър обектив за безогледална система 2017-2018: Sony FE 100mm F2.8 STF GM OSS


Този 100 мм твърд обектив за телефотография със среден обхват е първокласен инструмент с разделителната способност на G Master и модерна STF оптика за прекрасно боке. Той е проектиран да създава изключително плавно, естествено боке без винетиране. Има бърз, прецизен, тих DDSSM автофокус и способност за увеличение в близък план до 0,25 пъти. Вградената стабилизация на изображението (Optical SteadyShot) намалява до минимум размазването, възможно при заснемане на слаба светлина. Sony FE 100mm F2.8 STF GM OSS следва първокласната G Master концепция във всяко отношение.

EISA Най-добър професионален обектив за безогледална система за 2017-2018: Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS


Sony FE 70-200мм F2.8 GM OSS е впечатляващ обектив, изключително подходящ за спортна и екшън фотография. Има изключително висока разделителна способност, равномерно разпределена с почти никакво влошаване на качеството по краищата. Остротата се запазва в обхвата на приближение, дори и при използване на телеконвертор. Той разполага с плаваща система за фокусиране, въведена за първи път в подобен тип обектив, която допринася за впечатляващото минимално фокусно разстояние от само 0.96 метра. 11-те закръглени ламели на блендата осигуряват красиво боке, а скоростта на автоматично фокусиране е изключително бърза, особено при Sony α9. И не на последно място, FE 70-200mm F2.8 GM OSS е създаден за натоварена употреба при всякакви атмосферни условия.


EISA Най-добър телевизор за домашно кино за 2017-2018: Sony KD-65ZD9


4K флагманът на Sony предоставя несравнимо зрително изживяване с отлично възпроизвеждане на цветовете и най-добър контраст в този клас, както и поддръжка на всички основни HDR формати (включително планиран ъпгрейд за Dolby Vision). Ключът към невероятната картина от Ultra HD Blu-ray и 4K HDR стриймвано съдържание – дори и в светла стая – са 4K HDR процесорът на Sony X1 Extreme и Backlight Master Drive, система за подсветка със суперплътна LED структура и уникален алгоритъм за локално затъмняване, които дават изключително качество на картината. KD-65ZD9 е първокласен телевизор за домашно кино, който предоставя съвършено зрително изживяване в 4K HDR с изключителна яркост, контраст и жив цвят.

Sony Corporation е водещ производител на аудио, видео, игри, мобилни устройства, свързани устройства и информационни технологии за потребителския и професионалния пазар. Със своите музикален, фото и видео, компютърен и онлайн бизнес, Sony е разпозната като една от водещите компании за електроника и забавление в света. Sony записа рекордни годишни продажби за фискалната година, приключила на 31 март 2014 г., възлизащи на приблизително $75 милиарда. Глобална уеб страница: http://www.sony.net.

Прикачени файлове

Документ във формат Word