Последвайте Sony България

Sony обявява новите модели BRAVIA XR 8K LED, 4K OLED и 4K LED с нов когнитивен процесор “Cognitive Processor XR”

Съобщение в пресата   •   яну 07, 2021 20:00 EET

Моделите BRAVIA XR, от ляво надясно: X90J, X95J, Z9J, A90J, A80J

Иновативният нов процесор имитира начина, по който функционира човешкият мозък, за да потопи зрителите в невиждано досега въздействащо изживяване

Sony Europe днес обяви първите телевизори с когнитивна интелигентност в света [1]. В новите телевизори BRAVIA XR се включват: MASTER Series Z9J 8K LED, MASTER Series A90J и A80J OLED и X95J и X90J 4K LED.

С помощта на когнитивния процесор Cognitive Processor XR, мозъкът на новите BRAVIA XR, телевизорите могат да използват изцяло нов метод на обработка, който надгражда конвенционалния изкуствен интелект, чиято цел е да възпроизвежда начините, по които хората виждат и чуват. Когато виждаме обектите около себе си,подсъзнателно се фокусираме върху определени точки. Cognitive Processor XR, с помощта на своята когнитивна интелигентност, разделя екрана на множество зони и засича къде в картината е разположена “фокусната точка”. Докато конвенционалният изкуствен интелект (AI) може единствено да засича и анализира елементи на изображението като цвят, контраст и детайл поотделно, новият Cognitive Processor XR може да направи кръстосан анализ на голям набор от елементи едновременно, също като човешкия мозък. По този начин всички елементи се нагласят един спрямо друг до постигане на възможно най-добрия краен резултат, така че всичко в сцената да изглежда синхронизирано и реалистично, което не може да се постигне с конвенционален AI.

Cognitive Processor XR може също така да анализира и позицията на звука в сигнала, така че звукът да отговаря точно на това, което се случва на екрана. Също така той преобразува всеки звук в 3D съраунд такъв, с което се гарантира звуков пейзаж с възможно най-голяма реалистичност, в който да се потопите изцяло. Той се учи, анализира и разбира невиждани досега количества данни и интелигентно оптимизира всеки пиксел, кадър и сцена, за да ви осигури най-реалистичните картина и звук, предлагани досега от Sony.

“Намерението на Sony е непрекъснато да въвежда нови и нови иновации в телевизионните технологии, за да предлага най-пленяващото изживяване на зрителите,” казва Масаоми Андо, директор на отдел Телевизори за Sony Europe. “Новите телевизори BRAVIA XR пресъздават реалността по-добре от всякога, благодарение на изчислителната мощност на първия когнитивен процесор в света[2], която надхвърля възможностите на конвенционалния AI.”

Ключови характеристики на новата гама BRAVIA XR

 • BRAVIA CORE™[3]: Резултат от сътрудничеството със Sony Pictures Entertainment (SPE), BRAVIA CORE™ е пресечната точка между света на забавленията и света на технологиите, като приложението е специално разработено да предостави допълнителна добавена стойност и да демонстрира уникалните преживявания, създадени от Sony. Тъй като приложението е предварително инсталирано на всички нови модели BRAVIA XR, потребителите могат да се насладят на специална селекция от най-новите премиум и класически заглавия на SPE, [4] както и най-голямата колекция с IMAX Enhanced съдържание. BRAVIA CORE е първотоприложение в бранша, което използва технологията Pure Stream™, благодарение на която се постига еквивалентно на UHD BD качество почти без никакви загуби при стрийминг до 80 Mbps[5]. Научете повече за това сътрудничество тук: https://www.sony.net/bravia-core
 • Google TV: Тази серия продукти представя и Google TV, изцяло нов вид забавление, който събира на едно място филми, шоу програми, предавания на живо и още много друго съдържание от приложения и абонаментни услуги[6] и ги организира спрямо вашите интереси. Лесно ще намерите нещо за гледане с персонализирани препоръки и отметки с шоу програми и филми, обединени в един единствен списък за гледане, за да следите какво да гледате. Потребителите могат дори да добавят към своя списък за гледане от своя телефон или лаптоп през Google Search.
 • Съвместимост с HDMI 2.1: Всички телевизори BRAVIA XR ще предлагат съвместимост с HDMI 2.1, включително 4K 120fps, променлива скорост на обновяване (Variable Refresh Rate - VRR)[7], автоматичен режим на ниска латенция (Auto Low Latency Mode - ALLM) и eARC, като ще се поддържат по-висока резолюция и кадрова честота, идеални за гейминг от следващо поколение.
 • Sound-from-Picture Reality™: Освен че предлага най-доброто в класа качество на картината, новият когнитивен процесор Cognitive Processor XR предлага и изключителен звук благодарение на технологията Sound-from-Picture Reality™, която позиционира звука спрямо изображението върху екрана за едно изключително реалистично изживяване.
 • Handsfree функция за гласово управление: С помощта на handsfree функцията за гласово управление, вградена в Google телевизорите на Sony[8], можете да оставите дистанционното настрана и просто да използвате гласа си, за да намерите своето забавление, да получите отговори на въпросите си или да управлявате телевизора и смарт устройствата в дома си. Пробвайте да кажете “Hey Google, turn on the TV” или “Hey Google, what should I watch?”
 • Съвместимост със смарт говорители: С помощта на устройства, поддържащи Google Assistant и Amazon Alexa[9], вие можете да възпроизвеждате и управлявате видео клипове от YouTube от говорители Google Nest[10] или да сменяте канала и променяте силата на звука от устройства, поддържащи Google Assistant и Amazon Alexa.
 • Верни на авторския замисъл: Новите модели ще продължат да се придържат към авторския замисъл с помощта на режима Netflix Calibrated Mode, който предлага Netflix съдържание със студийно качество и IMAX® Enhanced™, включително ремастерирани за IMAX картина и звук, както и режим IMAX Enhanced Mode, който е изцяло оптимизиран за възпроизвеждане на съдържание с качество като в кино залата.

Новите модели телевизори на Sony и техните ключови характеристики

Функции на MASTER Series Z9J (модели 85” и 75”) 8K LED TV:


 • Когнитивният процесор Cognitive Processor XR разбира начина, по който хората виждат и чуват, и предоставя революционно изживяване и цялостно въвличане на зрителите в тяхното любимо съдържание.
 • Благодарение на прецизността на панела с Full Array LED подсветка, XR Triluminos Pro, XR Contrast Booster и XR 8K Upscaling, получавате върховно реалистично 8K качество с наситено черно и ярки светли тонове.
 • Най-новата XR Motion Clarity технология прави кръстосан анализ на данните, за да се гарантира, че движенията на екрана остават гладки, ярки и ясни без размазване.
 • Благодарение на технологията X-Wide Angle се наслаждавате на ярки реалистични цветове от всеки ъгъл, без да губите от яркостта.
 • Технологията Acoustic Multi-Audio гарантира съраунд звук като в кино салона и точно позициониране на звука, благодарение на което картината и звукът са в съвършена хармония.
 • BRAVIA CORE™3: Резултат от сътрудничеството със Sony Pictures Entertainment (SPE), BRAVIA CORE™ е пресечната точка между света на забавленията и света на технологиите, като приложението е специално разработено да предостави допълнителна добавена стойност и да демонстрира уникалните преживявания, създадени от Sony. Тъй като приложението е предварително инсталирано на всички нови модели BRAVIA XR, потребителите могат да се насладят на специална селекция от най-новите премиум и класически заглавия на SPE4, както и на най-голямата колекция с IMAX Enhanced съдържание. BRAVIA CORE е първотоприложение в бранша, което използва технологията Pure Stream™, благодарение на която се постига еквивалентно на UHD BD качество почти без никакви загуби при стрийминг до 80 Mbps5. Научете повече за това сътрудничество тук: https://www.sony.net/bravia-core
 • Бърз достъп до богато и разнообразно съдържание и услуги с Google TV6
 • Лесно свързване с голям брой устройства, включително чрез Apple® AirPlay® 2 и HomeKit™[11]
 • Работи с Alexa и Google Assistant
 • Handsfree функцията за гласово търсене работи заедно с Google Assistant, за да осигури ново смарт изживяване за зрителите.
 • X-Anti Reflection минимизира отраженията за зрителско изживяване без нищо да разсейва вниманието.
 • Функционална съвместимост с HDMI 2.1, включително 4K 120fps, променлива скорост на обновяване (Variable Refresh Rate VRR)7, автоматичен режим на ниска латенция (Auto Low Latency Mode ALLM) и eARC
 • Поддръжка на Dolby Vision® HDR и Dolby Atmos® за аудио изживяване, което ще трансформира забавлението благодарение на изключителното качество, ярки цветове на картината и невероятния позициониращ се звук[12]
 • Ambient Optimization оптимизира качеството на картината и звука спрямо околната среда.
 • Минималистичният дизайн “One Slate обгръща екрана в една единствена стъклена равнина с естествена елегантност, която не разсейва вниманието на зрителя от картината.
 • Нова стойка, предоставяща три възможни позиции, включително тясна позиция, в която заема по-малко място, широка позиция за елиминиране на разсейващите фактори и позиция за саундбар, която повдига телевизора и позволява ползване на саундбар система.
 • Режимът Netflix Calibrated Mode предлага Netflix съдържание със студийно качество, а IMAX® Enhanced™ предоставя ремастерирана за IMAX картина и впечатляващо аудио благодарение на DTS[13]
 • Calman® Ready предлага усъвършенствани възможности за калибриране и възможност за фини настройки, които не са възможни през обичайните настройки на картината.

Характеристики на телевизори MASTER Series A90J (модели 83”, 65” и 55”) OLED:

 • Когнитивният процесор Cognitive Processor XR разбира начина, по който хората виждат и чуват, и предоставя революционно изживяване и цялостно въвличане на зрителите в тяхното любимо съдържание.
 • XR OLED Contrast настройва яркостта за по-ярки пикове в светлите области и по-плътно черно в сенките, докато XR Triluminos Pro позволява възпроизвеждането на по-широка палитра фино нюансирани цветове, като тези, които виждаме в реалния свят.
 • Технологията XR Motion Clarity прецизно контролира движещите се образи с цел минимизиране на размазването без изкривяване на картината и с по-малко загуби на яркостта при високоскоростни сцени.
 • BRAVIA CORE™3: Резултат от сътрудничеството със Sony Pictures Entertainment (SPE), BRAVIA CORE™ е пресечната точка между света на забавленията и света на технологиите, като приложението е специално разработено да предостави допълнителна добавена стойност и да демонстрира уникалните преживявания, създадени от Sony. Тъй като приложението е предварително инсталирано на всички нови модели BRAVIA XR, потребителите могат да се насладят на специална селекция от най-новите премиум и класически заглавия на SPE4, както и на най-голямата колекция с IMAX Enhanced съдържание. BRAVIA CORE е първотоприложение в бранша, което използва технологията Pure Stream™, благодарение на която се постига еквивалентно на UHD BD качество почти без никакви загуби при стрийминг до 80 Mbps5. Научете повече за това сътрудничество тук: https://www.sony.net/bravia-core
 • Бърз достъп до богато и разнообразно съдържание и услуги с Google TV6
 • Лесно свързване с голям брой устройства, включително чрез Apple® AirPlay® 2 и HomeKit11
 • Работи с Alexa и Google Assistant
 • Режимът Netflix Calibrated Mode предлага Netflix съдържание със студийно качество, а IMAX® Enhanced™ предоставя ремастерирана за IMAX картина и впечатляващо аудио благодарение на DTS13
 • Calman® Ready предлага усъвършенствани възможности за калибриране и възможност за фини настройки, които не са възможни през обичайните настройки на картината.
 • Технологията XR 4K Upscaling доближава 2K сигнала близо до истинско 4K качество за невероятно реалистични и детайлни картини.
 • Функционална съвместимост с HDMI 2.1, включително 4K 120fps, променлива скорост на обновяване (VRR)7, автоматичен режим на ниска латенция (ALLM) и eARC
 • Подобрената Acoustic Multi-Audio+ технология гарантира по-точно позициониране на звука и съраунд звук като в кино салона, благодарение на което картината и звукът са в съвършена хармония.
 • Поддръжка на Dolby Vision® HDR и Dolby Atmos® за аудио изживяване, което ще трансформира забавлението благодарение на изключителното качество, ярки цветове на картината и невероятния позициониращ се звук.12
 • Ambient Optimization оптимизира качеството на картината и звука спрямо околната среда.
 • Двупозиционната стойка[14] предоставя възможност за различни позиции на стойката, включително широка позиция за елиминиране на разсейващите фактори и позиция за саундбар, която повдига телевизора и позволява ползването на саундбар система.
 • Минималистичният дизайн “One Slate със Seamless Edge[15] рамка обгръща екрана в една единствена стъклена равнина с естествена елегантност, която не разсейва вниманието на зрителя от картината.
 • Handsfree функцията за гласово търсене работи заедно с Google Assistant, за да осигури ново смарт изживяване за зрителите.

Характеристики на телевизор A80J (модели 77”, 65” и 55”) OLED:


 • Когнитивният процесор Cognitive Processor XR разбира начина, по който хората виждат и чуват, и предоставя революционно изживяване и цялостно въвличане на зрителите в тяхното любимо съдържание.
 • XR OLED Contrast настройва яркостта за по-ярки пикове в светлите области и по-плътно черно в сенките, докато XR Triluminos Pro позволява възпроизвеждането на по-широка палитра фино нюансирани цветове, като тези, които виждаме в реалния свят.
 • Технологията XR Motion Clarity прецизно контролира движещите се образи с цел минимизиране на размазването без изкривяване на картината и с по-малко загуби на яркостта при високоскоростни сцени.
 • Подобрената Acoustic Multi-Audio+ технология гарантира по-точно позициониране на звука и съраунд звук като в кино салона, благодарение на което картината и звукът са в съвършена хармония.
 • Нова стойка, предоставяща три възможни позиции, включително тясна позиция, в която заема по-малко място, широка позиция за елиминиране на разсейващите фактори и позиция за саундбар, която повдига телевизора и позволява ползването на саундбар система.
 • BRAVIA CORE™3: Резултат от сътрудничеството със Sony Pictures Entertainment (SPE), BRAVIA CORE™ е пресечната точка между света на забавленията и света на технологиите, като приложението е специално разработено да предостави допълнителна добавена стойност и да демонстрира уникалните преживявания, създадени от Sony. Тъй като приложението е предварително инсталирано на всички нови модели BRAVIA XR, потребителите могат да се насладят на специална селекция от най-новите премиум и класически заглавия на SPE4, както и на най-голямата колекция с IMAX Enhanced съдържание. BRAVIA CORE е първотоприложение в бранша, което използва технологията Pure Stream™, благодарение на която се постига еквивалентно на UHD BD качество почти без никакви загуби при стрийминг до 80 Mbps5. Научете повече за това сътрудничество тук: https://www.sony.net/bravia-core
 • Бърз достъп до богато и разнообразно съдържание и услуги с Google TV6
 • Лесно свързване с голям брой устройства, включително чрез Apple® AirPlay® 2 и HomeKit11
 • Работи с Alexa и Google Assistant
 • Технологията XR 4K Upscaling доближава 2K сигнала близо до истинско 4K качество за невероятно реалистични и детайлни картини.
 • Функционална съвместимост с HDMI 2.1, включително 4K 120fps, променлива скорост на обновяване (VRR)7, автоматичен режим на ниска латенция (ALLM) и eARC
 • Поддръжка на Dolby Vision® HDR и Dolby Atmos® за аудио изживяване, което ще трансформира забавлението благодарение на изключителното качество , ярки цветове на картината и невероятния позоциониращ се звук.12
 • Ambient Optimization оптимизира качеството на картината и звука спрямо околната среда.
 • Минималистичният дизайн “One Slateс повърхност Metal Flush Surface рамка обгръща екрана в една единствена стъклена равнина с естествена елегантност, която не разсейва вниманието на зрителя от картината.
 • Handsfree функцията за гласово търсене работи заедно с Google Assistant, за да осигури ново смарт изживяване за зрителите.[16]
 • Режимът Netflix Calibrated Mode предлага Netflix съдържание със студийно качество, а IMAX® Enhanced™ предоставя ремастерирана за IMAX картина и впепатляващо аудио благодарение на DTS13
 • Calman® Ready предлага усъвършенствани възможности за калибриране и възможност за фини настройки, които не са възможни през обичайните настройки на картината.

Характеристики на телевизори X95J (модели 85”, 75” и 65”) 4K LED TV:

 • Когнитивният процесор Cognitive Processor XR разбира начина, по който хората виждат и чуват, и предоставя революционно изживяване и цялостно въвличане на зрителите в тяхното любимо съдържание.
 • Минималистичният дизайн “One Slateс рамка Seamless Edge обгръща екрана в една единствена стъклена равнина с естествена елегантност, която не разсейва вниманието на зрителя от картината.
 • Благодарение на технологията X-Wide Angle се наслаждавате на ярки реалистични цветове от всеки ъгъл.
 • Благодарение на прецизността на панела с Full Array LED подсветка, XR Triluminos Pro и XR Contrast Booster, получавате изключително реалистична картина с наситено черно и ярки светли тонове.
 • Най-новата XR Motion Clarity технология прави сравнителен анализ на данните, за да се гарантира, че движенията на екрана остават гладки, ярки и ясни без размазване.
 • Технологията Acoustic Multi-Audio гарантира съраунд звук като в кино салона и точно позициониране на звука, благодарение на което картината и звукът са в съвършена хармония.
 • Поддръжка на Dolby Vision® HDR и Dolby Atmos® за аудио изживяване, което ще трансформира забавлението благодарение на изключителното качество , ярки цветове на картината и невероятния позициониращ се звук.12
 • X-Anti Reflection минимизира отраженията за зрителско изживяване без нищо да разсейва вниманието.[17]
 • Технологията XR 4K Upscaling доближава 2K сигнала близо до истинско 4K качество за невероятно реалистични и детайлни картини.
 • Функционална съвместимост с HDMI 2.1, включително 4K 120fps, променлива скорост на обновяване (VRR)7, автоматичен режим на ниска латенция (ALLM) и eARC
 • Ambient Optimization оптимизира качеството на картината и звука спрямо околната среда.
 • Нова стойка, предоставяща три възможни позиции, включително тясна позиция, в която заема по-малко място, широка позиция за елиминиране на разсейващите фактори и позиция за саундбар, която повдига телевизора и позволяваползването на саундбар система.[18]
 • BRAVIA CORE™3: Резултат от сътрудничеството със Sony Pictures Entertainment (SPE), BRAVIA CORE™ е пресечната точка между света на забавленията и света на технологиите, като приложението е специално разработено да предостави допълнителна добавена стойност и да демонстрира уникалните преживявания, създадени от Sony. Тъй като приложението е предварително инсталирано на всички нови модели BRAVIA XR, потребителите могат да се насладят на специална селекция от най-новите премиум и класически заглавия на SPE4, както и на най-голямата колекция с IMAX Enhanced съдържание. BRAVIA CORE е първотоприложение в бранша, което използва технологията Pure Stream™, благодарение на която се постига еквивалентно на UHD BD качество почти без никакви загуби при стрийминг до 80 Mbps5. Научете повече за това сътрудничество тук: https://www.sony.net/bravia-core
 • Бърз достъп до богато и разнообразно съдържание и услуги с Google TV6
 • Лесно свързване с голям брой устройства, включително чрез Apple® AirPlay® 2 и HomeKit11
 • Работи с Alexa и Google Assistant
 • Handsfree функцията за гласово търсене работи заедно с Google Assistant, за да осигури ново смарт изживяване за зрителите.
 • Режимът Netflix Calibrated Mode предлага Netflix съдържание със студийно качество, а IMAX® Enhanced™ предоставя ремастерирана за IMAX картина и впепатляващо аудио благодарение на DTS13
 • Calman® Ready предлага усъвършенствани възможности за калибриране и възможност за фини настройки, които не са възможни през обичайните настройки на картината.

Характеристики на телевизор X90J (модели 75”, 65”, 55” и 50”) 4K LED:


 • Когнитивният процесор Cognitive Processor XR разбира начина, по който хората виждат и чуват, и предоставя революционно изживяване и цялостно въвличане на зрителите в тяхното любимо съдържание.
 • Благодарение на прецизността на панела с Full Array LED подсветка, XR Triluminos Pro и XR Contrast Booster, получавате изключително реалистична картина с наситено черно и ярки светли тонове.
 • Най-новата XR Motion Clarity технология прави сравнителен анализ на данните, за да се гарантира, че движенията на екрана остават гладки, ярки и ясни без размазване.
 • Технологията XR 4K Upscaling доближава 2K сигнала близо до истинско 4K качество за невероятно реалистични и детайлни картини.
 • Функционална съвместимост с HDMI 2.1, включително 4K 120fps, променлива скорост на обновяване (VRR)7, автоматичен режим на ниска латенция (ALLM) и eARC
 • Технологията за обработка на аудио сигнали Acoustic Multi-Audio ви позволява да се насладите на звук, който се съчетава съвършено със случващото се на екрана
 • Технологията Ambient Optimization със светлинен сензор автоматично настройва картината и звука спрямо средата.
 • Минималистичният дизайн с гладка повърхност максимизира площта на екрана и минимизира рамката, за да може потребителите да останат фокусирани върху това, което е важно – картината.
 • BRAVIA CORE™3: Резултат от сътрудничеството със Sony Pictures Entertainment (SPE), BRAVIA CORE™ е пресечната точка между света на забавленията и света на технологиите, като приложението е специално разработено да предостави допълнителна добавена стойност и да демонстрира уникалните преживявания, създадени от Sony. Тъй като приложението е предварително инсталирано на всички нови модели BRAVIA XR, потребителите могат да се насладят на специална селекция от най-новите премиум и класически заглавия на SPE4, както и на най-голямата колекция с IMAX Enhanced съдържание. BRAVIA CORE е първотоприложение в бранша, което използва технологията Pure Stream™, благодарение на която се постига еквивалентно на UHD BD качество почти без никакви загуби при стрийминг до 80 Mbps5. Научете повече за това сътрудничество тук: https://www.sony.net/bravia-core
 • Бърз достъп до богато и разнообразно съдържание и услуги с Google TV6
 • Лесно свързване с голям брой устройства, включително чрез Apple® AirPlay® 2 и HomeKit11
 • Поддръжка на Dolby Vision® HDR и Dolby Atmos® за аудио изживяване, което ще трансформира забавлението благодарение на изключителното качество , ярки цветове на картината и невероятния позициониращ се звук.12
 • Работи с Alexa и Google Assistant
 • Handsfree функцията за гласово търсене работи заедно с Google Assistant, за да осигури ново смарт изживяване за зрителите.[19]
 • Режимът Netflix Calibrated Mode предлага Netflix съдържание със студийно качество, а IMAX® Enhanced™ предоставя ремастерирана за IMAX картина и впечатляващо аудио благодарение на DTS13

Calman® Ready предлага усъвършенствани възможности за калибриране и възможност за фини настройки, които не са възможни през обичайните настройки на картината.

Други обявени модели телевизори (различни от XR)

Характеристики на телевизори X85J (модели 85”, 75”, 65”, 55”, 50” и 43”) 4K LED:


 • Процесорът 4K HDR Processor X1™ възпроизвежда повече дълбочина, текстури и естествени цветове с обектно-базирана технология за HDR ремастериране.
 • Технологията за обработка на картината 4K X-Reality™ PRO подобрява всеки пиксел за невероятна яснота. Подобрената технология за намаляване на нивото на шума и специалната база данни гарантират, че всяка сцена е изпълнена с реалистични детайли.
 • 100Hz панел
 • Функционална съвместимост с HDMI 2.1, включително 4K 120fps, променлива скорост на обновяване (VRR)7, автоматичен режим на ниска латенция (ALLM)[20] и eARC
 • Високоговорителите X-Balanced осигуряват мощен звук за уникална аудио атмосфера
 • Технологията Ambient Optimization със светлинен сензор автоматично настройва картината и звука спрямо средата.
 • Минималистичният дизайн с гладка повърхност максимизира площта на екрана и минимизира рамката, за да може потребителите да останат фокусирани върху това, което е важно – картината.
 • Бърз достъп до богато и разнообразно съдържание и услуги с Google TV6
 • Лесно свързване с голям брой устройства, включително чрез Apple® AirPlay® 2 и HomeKit11
 • Поддръжка на Dolby Vision® HDR и Dolby Atmos® за аудио изживяване, което ще трансформира забавлението благодарение на изключителното качество , ярки цветове на картината и невероятния позициониращ се звук12
 • Работи с Alexa и Google Assistant

Характеристики на телевизори X81J (75”) и X80J (модели 65”, 55”, 50” и 43”) 4K LED:


 • Процесорът 4K HDR Processor X1™ възпроизвежда повече дълбочина, текстури и естествени цветове с обектно-базирана технология за HDR ремастериране.
 • Технологията за обработка на картината 4K X-Reality™ PRO подобрява всеки пиксел за невероятна яснота. Подобрената технология за намаляване на нивото на шума и специалната база данни със специални модели гарантира, че всяка сцена е изпълнена с реалистични детайли.
 • 50Hz панел
 • Функционална съвместимост с HDMI 2.1 (eARC)
 • Високоговорителите X-Balanced осигуряват мощен звук за уникална аудио атмосфера
 • Технологията Ambient Optimization със светлинен сензор автоматично настройва картината и звука спрямо средата.
 • Минималистичният дизайн с гладка повърхност максимизира площта на екрана и минимизира рамката, за да може потребителите да останат фокусирани върху това, което е важно – картината.
 • Бърз достъп до богато и разнообразно съдържание и услуги с Google TV6
 • Лесно свързване с голям брой устройства, включително чрез Apple® AirPlay® 2 и HomeKit11
 • Поддръжка на Dolby Vision® HDR и Dolby Atmos® за аудио изживяване, което ще трансформира забавлението благодарение на изключителното качество , ярки цветове на картината и невероятния позициониращ се звук12
 • Работи с Alexa и Google Assistant

Характеристики на телевизор W800 (модели 32”) HD LED:


 • BRAVIA Engine
 • Android TV ви осигурява незабавен достъп до филми, телевизионни шоу програми , хиляди приложения и възможността да се използва като гейминг устройство. Любителите на телевизията могат да се насладят на хитови шоу програми и вечни филми през Google Play Movies & TV, Netflix, Amazon Prime Video, YouTube и други.

Цени и наличност

Цените и наличността в търговските мрежи в Европа ще бъдат обявени на по-късна дата.

За повече информация относно новите модели телевизори Sony, вижте видео представянето на Sony BRAVIA XR тук или на https://www.sony.bg/electronics/bravia-xr

За повече информация относно всички телевизори Sony, моля посетете https://www.sony.bg/electronics/tv/t/tv

[1] Включва процесор, който извършва съпоставителен анализ на множество елементи и фокусни точки на картината, пресъздавайки човешката перспектива. Към декември 2020 г. няма друга марка, която да твърди, че нейните телевизионни процесори притежават такава когнитивна интелигентност. Потвърдено от Strategy Analytics.

[2] Към декември 2020 г., Cognitive Processor XR извършва съпоставителен анализ на множество елементи на картината в комбинация с фокусните точки, като пресъздава човешката перспектива. Потвърдено от Strategy Analytics.

[3] Предстои да се потвърди достъпност по държави.

[4] Броят и изборът на заглавията са различни в зависимост от модела и подлежат на промени.

[5] Обикновено видео услугите са приблизително 25-30Mbps, в зависимост от състоянието на интернет връзката.

[6] Интегрираните услуги на Google TV са предмет на отделни условия и могат да се променят или да бъдат прекратени без предварително предизвестие.

[7] За VRR е необходимо обновяване на фърмуеъра.

[8] За съвместимите устройства е необходима интернет връзка. Функцията за гласово търсене Voice Search е налична при използване на включеното дистанционно управление, приложението Android TV Remote Control с Android версия 4.0 или по-висока, както и ако използвате приложението TV SideView на Sony, налично за Android версия 4.0.3 или по-висока, и iOS версия 7.0 или по-висока.

[9] Устройства (продавани отделно), поддържащи Amazon Alexa, съвместими с телевизори Sony. Необходим е профил в Amazon. За достъп до определено съдържание може да е необходим абонамент. Както за телевизорите Sony, така и за устройствата Alexa, е необходима интернет връзка. Не всички функции за управление на смарт домакински устройства се поддържат през Alexa. Моля, проверете наличните за Alexa умения, за пълен списък с поддържаните функции. Amazon, Echo, Alexa и всички свързани с тях лога са търговски марки на Amazon.com, Inc. или неговите дъщерни дружества.

[10] Говорители Google Nest (продават се отделно). Изисква се съвместимите устройства да бъдат свързани към една и съща безжична домашна мрежа. Свалете приложението Google Home от iPhone App Store или Google Play. Предмет на условията на приложенията на трети страни. Потребителят трябва да свърже съвместимите устройства, за да ги управлява. След като свалянето е завършено, Google Home може да се свърже с устройства на Sony, за да получите достъп до функцията за гласово управление.

[11] Apple®, AirPlay® 2 и функциите HomeKit™ ще бъдат налични за модели на FY19 ZF9, AF9, ZG9, AG9, XG95, XG85 (85", 75", 65" и 55") / модели на FY20 ZH8, A9, A8, XH95, XH90 / модели на FY21 Z9J, A90J, A80J, X95J, X90J, X85J, X81J/X80J. За AirPlay 2 и функциите на HomeKit е необходимо iOS устройство, опериращо с iOS 12.3 или по-нова версия, или Mac устройство, опериращо с macOS 10.14.5. Apple, AirPlay, HomeKit, iPhone, iPad, Mac и macOS са търговски марки на Apple Inc., регистрирано в САЩ и други държави.

[12] Потребителите могат да се насладят на филми и телевизионни шоу програми в Dolby Vision и Dolby Atmos от съвместими стрийминг услуги като Netflix през нативните стрийминг апликации на телевизора или през съвместим стрийминг медия плейър, свързан към телевизора през HDMI. Нужни са HDMI® кабели, които се продават отделно.

[13] Необходим е абонамент за стрийминг услугата Netflix. Наличността на 4K Ultra HD е предмет на условията на вашия абонаментен план към Netflix, интернет услугата, която ползвате, характеристиките на устройството и наличието на съдържание. www.netflix.com/termsofuse

[14] 83” включва трипозиционна стойка

[15] Seamless Edge само за модели 65” и 55”. Моделът 83” е с алуминиева рамка.

[16] В зависимост от държавата.

[17] Не е налично за модел 65”.

[18] Модел 65” е с двупозиционна стойка.

[19] В зависимост от държавата.

[20] За ALLM е необходимо обновяване на фърмуеъра.

Sony Corporation е една от водещите технологични компании за електроника и забавления в света. От създаването на игри и предоставянето на мрежови услуги до създаването на музика, филми, електроника и процесори и предоставянето на финансови услуги, мисията на Sony е една – да изпълни света с емоция чрез силата на креативността и технологията. За повече информация посетете: http://www.sony.net/