Последвайте Sony България

Sony обяви цените на новите 4K HDR телевизори за Европа - MASTER сериите AF9 OLED и ZF9 LCD

Съобщение в пресата   •   авг 30, 2018 17:35 EEST

SonyEurope обявиценитенаMASTER сериите си телевизори.AF9 OLED и ZF9 LCD моделите предлагат безпрецедентно качество на картината благодарение на множеството Sony технологии и най-вече на новото поколение процесор за обработка на картината - X1 ™ Ultimate. „MASTER“ е наименование, което Sony дава ексклузивно на сериите си с най-високо качество на картината. Целта на компанията е да създаде телевизори, които точно и прецизно да предадат истинските творчески представи на създателите на съдържание, и затова сериите MASTER предлагат качество на картината близко до професионалните монитори в студиата за монтаж и обработка на игрални филми.

Моделите телевизори от двете серии MASTER – AF9 и ZF9, са оборудвани с ново поколение процесор за обработка на картината X1 Ultimate. Този процесор може интелигентно да открива и анализира всеки обект в картината чрез новата технология Object-based Super Resolution на Sony за изключителна прецизност и детайлност. Object-based HDR remaster позволява всеки обект да бъде ремастериран поотделно за по-добра дълбочина, точна текстура и цялостно по-реалистична картина.

В исторически план, Sony винаги са работели с професионалисти. Заедно със SonyPicturesEntertainment от разработването на режим на картина, който да отговаря на критериите на създателите на филми през 2000 г., до скорошната стандартизация на HDR и използването му при създаването на филми. За сериите MASTER, в партньорство с Netflix, Sony въвежда режима “NetflixCalibratedMode”. Тази уникална функция е специално разработена, за да изобрази същото качество на картината като при оригинален студиен видео файл за телевизия, за да се запазят творческите представи и визия на създателите на продукцията. С един клик в настройките на менюто, режимът “NetflixCalibratedMode” на телевизора възпроизвежда кадрите прецизно и точно и любителите на развлечения вече могат да се наслаждават на това преживяване, когато гледат любимите си телевизионни сериали, филми, документални филми и др. в платформата Netflix.

Също така, сериите MASTER поддържат и CalMAN® - водещ в индустрията софтуер за калибриране на дисплея от PortraitDisplays. CalMAN се използва широко от професионалистите като инструмент за осигуряване на качествен контрол съгласно стриктните изисквания от създателите на съдържание за излъчване, производство и постпродукция. Този софтуер елиминира и проблема за поддържане на качеството на картината през целия живот на телевизора.

AF9 и ZF9 сериите са базирани на AndroidTV™, което позволява на потребителите да се потопят в цяла вселена от филми, музика, снимки, игри, приложения и др. Функцията „Гласово търсене“ осигурява възможност за изключително лесно откриване на съдържание, задаване на въпроси и контрол върху телевизора. С вградения Chromecast™ потребителите могат без усилие да изпращат съдържание от своя смартфон или таблет към телевизора, а достъпът до GooglePlay™ им позволява да се наслаждават на любими филми, телевизионни сериали и игри директно на телевизора.

MASTER сериитеAF9 OLED и ZF9 LCD телевизори на Sony се очакват на българския пазар в началото на октомври на цени, както следва:

 • AF9 OLED: KD-55AF9 – 5999 лв; KD-65AF9 – 7999 лв
 • ZF9 LCD: KD-65ZF9 – 5999 лв; KD-75ZF9 – 9999 лв

MASTER серия AF9 (модели 55” и 65”) 4KHDROLED телевизори

 • ОLED екран с Pixel Contrast Booster. 8-те милиона самоосветяващи се пиксела и оригиналния Sony контролер за управление на OLED панели предоставят изключително завладяващо визуално изживяване, благодарение на безпрецедентните черни нюанси, автентични цветове и широк зрителен ъгъл.
 • Процесорът за обработка на картината X1™ Ultimate гарантира съвършеното 4KHDR зрително изживяване, благодарение на следните технологии: Object-basedSuperResolution, Object-basedHDRremaster, SuperBitMapping™ 4KHDR и Dual database processing.
 • AcousticSurfaceAudio+™ създава богато звуково поле с помощта на три акустични източника и два субуфера, насочени настрани, което значително обогатява визуалното изживяване.
 • Режим NetflixCalibratedMode пресъздава визията на създателите на продукцията директно на екрана на телевизора.
 • Поддържа професионалната калибрацияна CalMAN.
 • Ярък TRILUMINOS™ дисплей с обогатена палитра цветове и подобрена прецизност на възпроизвеждането им.
 • Android TV™ - позволява на потребителите да се потопят в цяла вселена от филми, музика, снимки, игри, приложения и др. Функция „Гласово търсене“ за лесно откриване на съдържание, задаване на въпроси и контрол върху телевизора. С вградения Chromecast™ потребителите могат без усилие да изпращат съдържание от своя смартфон или таблет към телевизора, а достъпът до GooglePlay™ им позволява да се наслаждават на любими филми, телевизионни сериали и игри директно на телевизора.
 • Минималистичен дизайн с меки форми и детайли: монолитен екран със стойка на гърба.
 • Поддържа следните HDR формати: HDR10, DolbyVision™, HLG.
 • MASTER серия ZF9 (65 и 75-инчови модели) 4KHDRLCD телевизори

 • Процесор за обработка на картината X1™ Ultimate, гарантиращ съвършеното 4KHDR зрително изживяване с помощта на следните технологии: Object-basedSuperResolution, Object-basedHDRremaster,SuperBitMapping™ 4KHDR и Dual database processing.
 • X-WideAngle ограничава до минимум промяната на цветовете при гледане на екрана отстрани и пресъздава реалистични тонове и нюанси, независимо от позицията на зрителя.
 • Full-array LED подсветка за ултра висок контраст.
 • X-MotionClarity™ запазва бързите сцени с движение ясни и плавни. Движещите се образи се контролират прецизно за минимално замъгляване. Дори при бързо движещите се кадри картината се запазва ясна и не губи от яркостта си.
 • Режим NetflixCalibratedMode пресъздава визията на създателите на продукцията директно на екрана на телевизора.
 • Поддържа професионалната калибрация на CalMAN.
 • X-tendedDynamicRange™ PRO за по-добър контраст, като прецизно балансира излъчването на светлина по целия екран, затъмнявайки конкретни области и подсилвайки други. Разполага с диапазон на яркост, който е три пъти по-голям от този на стандартен телевизор с LED подсветка, и подобрява съдържанието от всякакъв източник до почти HDR качество с по-широк диапазон на яркост.
  • •Ярък TRILUMINOS™ дисплей с обогатена палитра цветове и подобрена прецизност на възпроизвеждането им.
  • •Android TV™ - позволява на потребителите да се потопят в цяла вселена от филми, музика, снимки, игри, приложения и др. Функция „Гласово търсене“ за лесно откриване на съдържание, задаване на въпроси и контрол върху телевизора. С вградения Chromecast™ потребителите могат без усилие да изпращат съдържание от своя смартфон или таблет към телевизора, а достъпът до GooglePlay™ им позволява да се наслаждават на любими филми, телевизионни сериали и игри директно на телевизора.
  • •Умно решение за скриване на кабелите
  • •Поддържа следните HDR формати: HDR10, DolbyVision™, HLG.
 • За повече информация, моля свържете се с:

  Ралица Захариева, мениджър PR отдел, Broks Vision

  zaharieva@broksvision.com / +359 888 56 30 31

  Sony Corporation е водещ производител на аудио, видео, фотографски, мобилни устройства, игри, свързани устройства и ИТ продукти за потребителския и професионалния пазар. Със своите музикален, филмов, онлайн бизнес и компютърни забавления, Sony е една от водещите компании за електроника и забавления в света. Sony записа консолидирани годишни продажби от приблизително $77 милиарда за фискалната година, приключила на 31 март 2018 г. Глобална уеб страница: http://www.sony.net