Последвайте Sony България

Sony добавя три нови висококласни обектива от серията G към пълноформатната си система

Съобщение в пресата   •   март 23, 2021 16:30 EET

Днес Sony обяви три изключителни обектива от серията G, с които допълва впечатляващата си система обективи с E-байонет – FE 50mm F2.5 G (модел SEL50F25G), FE 40mm F2.5 G (модел SEL40F25G) и FE 24mm F2.8 G (модел SEL24F28G). И трите обектива осигуряват високо качество на изображенията и красиво боке в лек и компактен дизайн, идеален както за фотографи, така и видеооператори, които желаят запомнящи се кадри и лесна мобилност.

Когато се използват заедно с пълноформатен или APS-C фотоапарат Sony, трите обектива се отличават с висока резолюция, интуитивно и лесно управление, бърз, прецизен и тих автофокус. Обективите са идеалният избор за заснемане на снимки и видео, подходящи за много различни приложения от бързи снимки в движение, до портретна и пейзажна фотография.

“Ние от Sony непрекъснато въвеждаме нови иновации, за да произведем инструментите, от които творците се нуждаят, за да уловят красотата на света,” каза Ян Салмон Леганьор, директор Продуктов маркетинг, отдел Цифрова фотография за Европа. “С превъзходната си резолюция и възхитително боке,побрани в компактен и елегантен дизайн, FE 50mmF2.5 G, FE 40mm F2.5 G и FE 24mm F2.8 Gпозволяват на потребителите да се насладят на радостта да притежават обективи, които могат да уловят различните перспективи в една и съща сцена”.

Всеки от трите твърди обектива предлага различно фокусно разстояние за всеки вид снимки, като 50mm е най-добър за портрети, 40mm е оптимален за бързо заснемане в движение на фотографии или видеоклипове, а 24mm е идеален за пейзажи. С интуитивния си начин на работа и изключително качество на изработката, те са едно изключително трио.

Освен това, и трите обектива са с еднакъв размер (68mm диаметър x 45mm), с еднакъв размер на филтъра (49mm),с почти еднакво тегло (FE 50mmF2.5 G 174g, FE 40mm F2.5 G 173g и FE 24mm F2.8 G 162g) и вътрешен фокус, което прави смяната на обективите лесна, дори когато използвате стабилизираща система. Те са с еднакъв стилен дизайн, но дълбочините на рязкост са ясно обозначени за бърза смяна.

Висока резолюция в компактен дизайн

FE 50mmF2.5 G,FE 40mm F2.5 G и FE 24mm F2.8 Gосигуряват високото качество на изображенията, характерно за обективите от серията G, като същевременно са компактни и леки. Качеството на изображението се постига благодарение на най-съвременна оптика, използваща асферични и ED (ниска дисперсия) елементи[i], които осигуряват висока резолюция и потискат хроматичните аберации. Асферичните елементи гарантират висока резолюция във всеки ъгъл на изображението, дори при най-отворена бленда и плитка дълбочина на рязкост. Насладете се на снимки във висока резолюция в компактен дизайн.

Зашеметяващото боке на обективите от G серията се постига чрез оптимизирана кръгла бленда при най-висока Fстойност на всеки обектив (F2.5 за 50mm, F2.5 за 40mm и F2.8 за 24mm).

И трите обектива са прецизно разработени за оптимална мобилност и с компактния си лек дизайн са подходящи за всяка локация. Независимо дали снимате с пълноформатно или APS-C тяло, портретна фотография, пейзажи, бързи кадри в движение или видеа със стабилизираща система, размерът и теглото на обективите са идеално балансирани. Изпитайте предимствата на сменяемите обективи, за да сте подготвени за всяка сцена и обект.

Фокусни разстояния

В допълнение към 50mm фокусно разстояние, идеален за портрети и снимки в движение, FE 50mmF2.5 G е с минимално разстояниена фокусиране от 0.35m (AF) / 0.31m (MF) и максимално увеличение 0.18x (AF) / 0.21x (MF), което го прави идеален за много и различни сцени и обекти.

Фокусното разстояние на FE 40mm F2.5 G 40mm е идеално за бързи снимки или видеа в движение и е с минимално разстояние на фокусиране 0.28m (AF) / 0.25m (MF) и максимално увеличение 0.20x (AF) / 0.23x (MF). Специално за видеозаснемане, 40mm е предпочитаният зрителен ъгъл, тъй като съответства на естественото зрително поле, а когато се използва за фотографии, 40 милиметровият обектив позволява на обектите да се откроят от фона.

С широкоъгълното си фокусно разстояние от 24mm, обективът FE 24mm F2.8 G е идеален за ситуации, в които желаете да включите фона, като например снимане със стабилизираща система или селфи с монтиран грип. С минимално разстояние на фокусиране 0.24m (AF) / 0.18m (MF) и максимално увеличение 0.13x (AF) / 0.19x (MF), обективът ви позволява да заснемате и близки планове с дефокусиран фон.

Удобство при ползване и надеждност

Въпреки компактния си размер, обективите включват бутон за задържане на фокуса, бутон за превключване на фокусния режим, пръстен за управление на блендата и бутон за превключване на блендата с клик опция за максимална функционалност и удобство при ползване. Бутонът за задържане на фокуса може да бъде персонализиран от менюто на фотоапарата, като може да му бъде зададена функция, която потребителят предпочита. Пръстенът за управление на блендата осигурява по-интуитивно и директно усещане при работа, отколкото ако блендата се управлява от тялото на фотоапарата, както при заснемането на снимки, така и на видеа. Блендата се управлява и чрез превключване с клик, като тази опция може да бъде изключена при заснемане на видео с помощта на бутон. Благодарение на технологията Linear Response MF, пръстенът за управление на фокуса реагира прецизно и линейно при ръчно фокусиране за мигновено и интуитивно управление, което позволява на създателите на съдържание директно да реализират своята визия и да правят фини настройки на фокуса.

Алуминиевият корпус и гравираното лого на Sony придават висококачествен и елегантен завършек на обектива и допринасят за по-голямата му здравина и издръжливост. За по-голямо удобство диаметрите на резбата на филтъра върху сенника и върху тялото на обектива са еднакви[ii] (49mm), което позволява върху сенника и тялото на обектива да се поставя една и съща капачка или филтър. Обективите са също разработени така, че да бъдат устойчиви на влага и прах [iii] с цел да могат да се използват във всякакви условия.

Бърз, прецизен и тих автофокус

FE 50mmF2.5 G,FE 40mm F2.5 G и FE 24mm F2.8 Gса с два линейни мотора за бърз и прецизен автофокус с отлично проследяване без прекъсване дори при резки промени в движението на обекта, което прави обектива идеален за бързо заснемане на движещи се обекти. Автофокусът е и тих, поради което е подходящ както за снимки, така и за заснемане на видеа.

Цена и наличност

Обективите FE 50mmF2.5 G,FE 40mm F2.5 G и FE 24mm F2.8 G ще бъдат налични през април 2021 г. през различни упълномощени представители на Sony на приблизителна цена от 1399 лв. всеки.

За по-подробна продуктова информация относно трите обектива, моля посетете:

Продуктово видео за триото обективи можете да видите тук.

Тук можете да намерите различни ексклузивни истории, видеоклипове и интересно ново съдържание, заснето с най-новите фотоапарати на Sony и други техни продукти. Фотографският хъб на Sony за Европа е наличен на 22 езика, като се публикуват новини за продукти и състезания и актуален списък със събития на Sony за всяка държава.

[i]FE 24mm F2.8 G 1 x ED, 3 x асферични елемента

FE 40mmF2.5 G 3 x асферични елемента

FE 50mmF2.5 G 1 x ED, 2 x асферични елемента

[ii] Не се отнася за FE 24mmF2.8 G

[iii] Не се гарантира 100% защита от прах и влага

Sony Corporation е една от водещите технологични компании за електроника и забавления в света. От създаването на игри, филми, музика, през производство на електроника и полупроводници, до мрежови и финансови услуги, мисията на Sony е една - да изпълни света с емоция чрез силата на креативността и технологията. За повече информация, посетете: http://www.sony.net