Последвайте Sony България

Първият в света Dolby Atmos саундбар, който създава виртуален триизмерен съраунд звук

Съобщение в пресата   •   яну 09, 2018 14:42 EET

  • Първият в света[1] 3.1-канален Dolby Atmos саундбар, предлагащ виртуален триизмерен съраунд звук от един единствен източник с 3 високоговорителя и субуфер
  • Благодарение на уникалния Vertical Surround Engine на Sony ще чуете звука, идващ отгоре, без допълнителни високоговорители или необходимостта от отражение в тавана
  • Създаден да се съчетава перфектно с новите серии BRAVIA телевизори на Sony за 2018 г.

Благодарение на виртуалните технологии на Sony, първокласният саундбар HT-ZF9 с Dolby Atmos внася вдъхновяващия звук като на кино във вашия дом. С новия Vertical Surround Engine на Sony можете да се насладите на завладяващ виртуален триизмерен съраунд звук.

Заедно с него, Sony представя и саундбара HT-XF9000 с предни двуканални високоговорители, чийто дизайн се съчетава елегантно с телевизора ви. Този 2.1-канален саундбар може да разполага с по-малко високоговорители, но благодарение на системата Dolby Atmos и Vertical Surround Engine за съраунд звук, създава усещането за звук „като на кино“.

Мощен и компактен

Благодарение на това, че поддържа Dolby Atmos и DTS:X™, саундбарът HT-ZF9 е способен напълно да ви потопи в звук от всички страни, докато си стоите на дивана. Дори да не разполагате с мултимедийно съдържание за Dolby Atmos и DTS:X, можете да се наслаждавате на виртуален триизмерен звук с помощта на бутона ”Vertical S.” на дистанционното управление, която може да смесва двуканално стерео съдържание до 7.1.2-канален звук и така да създава усещане за звук, идващ отвисоко.

Разбира се, съществува възможност да го сдвоите и със задни високоговорители модел SA-Z9R, които са специално създадени за него и могат да разгърнат вашето усещане за съраунд звук с тази забележителна конфигурация.

Моделът HT-ZF9 поддържа pass-through преход за 4K HDR и Dolby Vision™, така че оригиналното качество на картината се предава директно през него към телевизора ви – без никаква загуба на качество, цвят, яснота на изображението или яркост.Що се отнася до звука, HT-ZF9 поддържа High-Resolution аудио формати, включително възпроизвеждане от USB източник. Има и възможност да се наслаждавате на любимата си музика от мобилното си устройство с близко до High-Resolution качество през Bluetooth® връзка, благодарение на технологията DSEE HX™ (Digital Sound Enhancement Engine HX technology).

Моделите HT-ZF9 и HT-XF9000 са създадени да допълват изцяло гамата нови BRAVIA® телевизори, за да разполагате със стилна конфигурация, която си подхожда елегантно както по отношение на външния вид и материалите, така и по отношение на форма и размери. С тези два модела може се освободите изцяло от кабелите, като ги свържете към телевизора си чрез Bluetooth®[2].

Моделът HT-ZF9 разполага и с Wi-Fi връзка, за да можете лесно да се възползвате от предимствата на вградения Chromecast[3] и на Google Assistant [4] и да се наслаждавате на нови музикални изживявания чрез гласово управление. В услуга на още по-лесното използване, интерфейсът е обновен и интуитивен за бързи и лесни начални настройки и връзка с телевизора ви.

Благодарение на 2 HDMI входа и 1 изход, можете да свържете няколко устройства към модела HT-ZF9, за да подобрите конфигурацията си за домашно кино. И двата модела разполагат с Bluetooth® връзка и USB входове.

Моделите HT-ZF9 и HT-XF9000 ще бъдат налични на пазара от пролетта на 2018 г.

Повече подробности за характеристиките на продуктите можете да откриете на:

HT-ZF9

HT-XF9000

За още новини от Sony посетете: http://presscentre.sony.eu/

[1]Към 8 януари 2018 г. според проучване на Sony Corporation

[2]За Bluetooth® свързаност се изисква BRAVIA® телевизор, поддържащ Bluetooth® A2DP(A2DP (Advanced Audio Distribution Profile)).За ZF9 тази функция ще бъде налична чрез бъдещо обновяване на фърмуера.

[3]Тази функция ще бъде налична чрез бъдещо обновяване на фърмуера.

[4] Google, Chromecast built-in и други свързани марки и лога са търговски марки на Google LLC.

За повече информация, моля свържете се с:

Ралица Захариева, мениджър PR отдел, Broks Vision

zaharieva@broksvision.com / +359 888 56 30 31

Sony Corporation е водещ производител на аудио, видео, фотографски, мобилни устройства, игри, свързани устройства и ИТ продукти за потребителския и професионалния пазар. Със своите музикален, филмов, онлайн бизнес и компютърни забавления, Sony е една от водещите компании за електроника и забавления в света. Sony записа консолидирани годишни продажби от приблизително $76 милиарда за фискалната година, приключила на 31 март 2017 г. Глобална уеб страница: http://www.sony.net