Последвайте Sony България

Представяме ви FDR-X3000R - новият BOSS в света на екшън видеокамерите

Съобщение в пресата   •   септ 09, 2016 14:47 EEST

Снимайте и споделяйте видео на фокус с новата компактна екшън видеокамера с иновативна стабилизираща технология Balanced Optical SteadyShot™
  • Изключително компактна екшънвидеокамера FDR-X3000R 4K[i], снабдена с Balanced Optical SteadyShot (B.O.SS)технология за стабилизиране на изображението при 4K и режими на запис с висок битрейт
  • Нов 1/2.5 type 8.2MP[ii] Еxmor R CMOS сензор във формат 16:9, с големи пиксели, който в комбинация с BIONZ Xгарантира прочитане на всички пиксели без да пропуска информация
  • Нов ZEISS Tessar®широкоъгълен обектив за по-естествено възпроизвеждане и значително намалено изкривяване на образа
  • Интуитивен интерфейс, пълен контрол над снимането и настройките за включване/изключване, благодарение на иновативната Live-View Remote[iii] функция, с удобен за носене и монтиране дизайн на корпуса
  • Водоустойчив при потапяне до 60 минути при използване на подводен корпус(MPK-UWH1)
  • Възможност за улавяне на поредица висококачествени изображения за 4К таймлапс филми[iv]

Днес Sony представи нова 4K екшън видеокамера, която съчетава целия експертен опит на Sony в заснемането на невероятно видео съдържание, с което потребителите да се гордеят, да съхранят и предават от поколение на поколение. Новата компактна 4KFDR-X3000R екшън видеокамера разполага с редица технологии, невиждани досега при POV камерите. В това число е и патентованата от Sony технология B.O.SS, която бе представена в първокласните серии Handycam® на Sony, а сега за първи път е адаптирана за използване в екшън видеокамера.

Проектирана с поглед към променящите се в световен план тенденции, технологията B.O.SSна новия модел екшън видеокамера дава на потребителите спокойствие по отношение на нестабилните и размазани кадри, за да могат да се фокусират върху събитията, в които участват. Умаленият вариант на B.O.SS технологията осигурява на камерата FDR-X3000Rизключителна компактност, възможност както за удобно монтиране на колело или кола, така и за снимане от ръка /благодарение на богатия набор от налични аксесоари/, и видимо по-ефективна стабилизация[v] на изображенията в сравнение с настоящите модели[vi]. Стабилизацията на изображенията компенсира резките движения на камерата, влиза в действие и при 4K заснемане, и в режими на запис с висок битрейт.

В допълнение към ненадминатата технология за стабилизация на изображението, под капака на екшън видеокамерата са скрити редица други технологични чудеса от Sony. Светлината се улавя чрез нов 1/2.5-type 8.2MPExmorRCMOS сензор, който разполага с по-големи пиксели за снимане от предшественика си[vii]. Със съотношение 16:9, сензорът за изображения е прецизно проектиран за заснемане на невероятно видео. FDR-X3000Rразполага с новия ZEISSTessar® обектив, който осигурява по-естествени изображения, със значително по-малко изкривяване от сегашните модели. Високата скорост на запис 100Mbpsпри 4K и 50Mbps приFullHDв XAVCS™ формат[viii] е възможна, благодарение на същия BIONZX процесор, който може да бъде открит във флагман моделите фотоапарати ɑ7 на Sony, но оптимизиран за употреба в екшън видеокамерата. Комбинацията от сензора за изображение и процесора позволява прочитане на информацията от всички пикселиза по-реалистични цветове и намаляване ефекта на „назъбване“ на конурите в изображението. Стерео микрофонът осигурява ясен и чист звук с помощта на функцията за потискане на шума на вятъра, за да запишете само това, което желаете[ix].

Моделът е оборудван с най-новото Live-View дистанционно управление от Sony, което е приблизително 30% по-малко от предшественика си[x], и може да бъде закрепено към аксесоари като конзолата за кормило (VCT-HM2) с помощта на адаптера в комплекта. Също така може да бъде носено като гривна за китката или закрепено към редица аксесоари по избор, например: Захват за сниманеот ръка (Shooting Grip VCT-STG1) или от пръст (FingerGripAKA-FGP1), чието ключово предимство е контрол над камерата, без да е необходимо тя да се докосва (включване/изключване, старт/стоп на записа). Потребителите могат да управляват камерата чрез смартфоните и таблетите[xi] си с безплатното приложение PlayMemoriesMobile™. Новата камера и Live-View дистанционното управление имат подобен потребителски интерфейс и меню с много указания за употреба, които улесняват навигацията и персонализирането на настройките според нуждите.

В допълнение към възможността за заснемане на красиво балансирано 4K видео на FDR-X3000R, новият модел разполага и с опцията за заснемане на приблизително 8.3MP[xii]кадри през определен интервал за невероятно таймлапс видео в 4К резолюция. Необходимо е единствено редактиране с безплатния ActionCamMovieCreatorPCсофтуер[xiii], за да можете да споделите моментите си[xiv].

Характеристики, които са доказано популярни в съществуващите екшън видеокамери, са запазени и в новия модел. Това включва избор на „широк“, „среден“ и „тесен“[xv]ъгъл на зрителното поле и плавно мащабиране (до 3х), като и двете могат да бъдат променени по време на запис. Новият модел разполага и с функцията LoopRecording, високоскоростно заснемане във FullHDпри 100 кадъра в секунда за спиращи дъха slow motion кадри[xvi], излъчване на живо чрез платформата Ustream[xvii], режим BurstShooting и възможност за ръчно регулиране на белия баланс и автоматична корекция на експозицията. FDR-X3000Rразполага със защитено от намокряне тяло и напълно водоустойчив подводен корпус (MPK-UWH1), който е ефективен до 60м. дълбочина. Новата екшън видеокамера разполага и с вградено гнездо за статив, което осигурява стабилност при прикрепяне към различни аксесоари, без нужда от адаптер. Входовете са разположени на гърба за лесно свързване с HDMI, MicroUSBили външен микрофон.

Функцията HighlightMovieMaker[xviii] на Sony автоматично избира елементи от заснетия материал, екшън сцени, и вече лица на хора, за да създаде кратък филм с музикален фон. Данните, записани от вградения GPS, комбинирани с видеото, създават нов видео файл с информация за маршрута и скоростта, за изключителна точност[xix] при заснемане на приключенията.

Нарастващата гама от аксесоари за екшън видеокамерата е обогатена с две нови предложения, които са перфектни допълнения към новата FDR-X3000R.

Захватът за снимане от пръст FingerGripAKA-FGP1позволява лесно следене и управление на екшън видеокамерата с една ръка, благодарение на дистанционното управление Live-View, като се огъва до приблизително 120 градуса - за интересни кадри от нисък или висок ъгъл на заснемане. AKA-MCP1 MCпротекторът добавя допълнителен слой защита на обектива на екшън видеокамерата, предпазвайки я от мръсотия, прах и надрасквания, когато се използва без подводния корпус. Моделът разполага и с допълнително AR покритие за страхотно качество на изображението, а в допълнение – дори предпазва от вода и мазни субстанции.

Новата FDR-X3000Rще бъде налична в Европа през ноември, пълните технически характеристики могат да бъдат открити тук. AKA-FGP1 и AKA-MCP1 ще бъдат налични на европейския пазар от ноември 2016 г.

Всички нови продукти, представени от Sony на най-големия технопанаир в Европа - IFA 2016,можете да откриете тук:http://www.sony.bg/electronics/ifa-produkti

[i]3840 × 2160 пиксела

[ii]Приблизително ефективни мегапиксели. Когато режим SteadyShot е изключен, настройката на ъгъла е „широк“

[iii]RM-LVR3не се продава отделно

[iv]Необходима е допълнителна редакция

[v]Изкривяване на изображението или фокуса на снимката може да се получи когато се използва близък план до вибриращи мотори и двигатели. Качеството на изображенията може да бъде подобрено, използвайки екшън видеокамерата с оптичния аксесоар MotorVibrationAbsorberforX3000 (AKA-MVA)

[vi]Сравнение с FDR-X1000V и HDR-AS200V

[vii]FDR-X1000V

[viii]Micro SDXC/SDHC Class 10 или по-висок е необходим за записване с XAVC S . Micro SDXC/SDHC UHS-I U3 или по-висок е необходимза записване с 4K 100Mbps

[ix] Нивото на записване е намалено, когато се използва с подводния корпус

[x]RM-LVR2

[xi]Включването/изключването изискват съвместими с Bluetooth 4.0 смартфон или таблет с PlayMemories Mobile верисия 5.5 (iPhone/iPad или Android ver.5.0 или по-нова)

[xii]Приблизително

[xiii]Изисква версия 5.1 за Windows/ 3.1 за Mac, или по-нова.

[xiv]Приложението Action Cam App може да създава и таймлапс филми във Full HD. Изискват се версии 2.0 или по-нови на приложението. Достъпно за Android и iOS.

[xv]„Среден“ и „тесен“ ъгъл на зрителното поле не са достъпни в 4K, тайм лапс и при високоскоростно побитово записване

[xvi]Изисква се допълнителна редакция с Action Cam Movie Creator

[xvii]Изисквасе смартфонът да има Wi-Fi обхват или да е свързан към Wi-Fi рутер

[xviii]Изисква се смартфон или таблет с PlayMemories Mobile ver.5.1 или по-нова. Не е достъпно за XAVCS 4K, XAVCSHD 24p или в режими на висока побитова скорост за запис

[xix]Изисква се допълнително редактиране с Action Cam Movie Creator ver.5.2 заWindows/3.2 за Mac или по-нова

Sony Corporation е водещ производител на аудио, видео, игри, мобилни устройства, свързани устройства и информационни технологии за потребителския и професионалния пазар. Със своите музикален, фото и видео, компютърен и онлайн бизнес, Sony е разпозната като една от водещите компании за електроника и забавление в света. Sony записа рекордни годишни продажби за фискалната година, приключила на 31 март 2014 г., възлизащи на приблизително $75 милиарда. Глобална уеб страница: http://www.sony.net.