Последвайте Sony България

Новите телевизори XH95 4K HDR Full Array LED на Sony вече са на пазара

Съобщение в пресата   •   май 08, 2020 13:15 EEST

XH95 4K HDR Full Array LED

Телевизорите XH95 4K HDR Full Array LED вече са налични и могат да бъдат намерени в пет размера на екрана. Серията XH95 се отличава с кристалната картина и аудио технологиите на Sony, които заедно създават едно завладяващо преживяване за зрителя.

Благодарение на X1 Ultimate процесора на Sony от най-висок клас, картината е ясна и прецизна и осигурява реалистично визуално изживяване. Качественият звук е също толкова важен, а XH95 моделите включват функцията Sound-from-Picture Reality, която оставя потребителите с усещането, че звукът идва директно от екрана.

Новите XH95 телевизори продължават да представят точно визията на творците с режима Netflix Calibrated Mode, който осигурява Netflix съдържание със студийно качество. Режимът IMAX Enhanced от своя страна позволява на потребителя да се потопи изцяло в това, което гледа, наслаждавайки се на комфорта на дома си.

XH95 телевизорите на Sony въвеждат функцията Ambient Optimization - нова технология, която оптимизира качеството на картината и звука според помещението. Тя автоматично настройва яркостта спрямо осветлението в стаята, засилвайки я в по-светли помещения и намалявайки я в по-тъмните, за да осигури перфектните условия за гледане. Функцията също така засича различни предмети в съответното пространство, които поглъщат или отразяват звук, като завеси и мебели, за фина настройка на акустиката, без да се компрометира качеството на звука.

В допълнение на функцията Ambient Optimization XH95 телевизорите включват и новата Immersive Edge дизайн концепция. За да може потребителят да се потопи възможно най-цялостно в съдържанието, стойката на телевизора е дискретно разположена в двата края на екрана. Тя почти не се забелязва и така осигурява по-пълно и завладяващо визуално изживяване за зрителя.

Серията XH95 включва Android TV с вграден Google Assistant [1], Google Play Store и Chromecast, които осигуряват на потребителите лесен достъп до съдържание, услуги и устройства. Оригиналните менюта от потребителския интерфейс на Sony заедно с гласовите команди са подобрени за по-лесна ежедневна употреба.

Посредством Google Assistant [2] и Amazon Alexa съвместимост може да управлявате своя телевизор и да проектирате съдържание от друго устройство. Също така може да контролирате видеа от YouTube с Google Home, да сменяте канала или да регулирате звука на устройства, свързани с Amazon Alexa. Потребителите на Apple AirPlay 2 могат да стриймват филми, музика, игри и снимки на телевизора със своите iPhone, iPad или Mac. Технологията Apple HomeKit осигурява лесен и сигурен начин за потребителите да управляват телевизора си със своя iPhone, iPad или Mac [3] .

Цени и наличност

Първите модели в размери 49 и 85 инча са вече налични на българския пазар, а останалите се очакват през месец май.

Телевизори Sony XH95 4K HDR Full Array LED: Ключови характеристики

Размери на екрана: 85”, 75”, 65”, 55” и 49”

 • X1 Ultimate процесор, осигуряващ невероятно 4K HDR визуално изживяване със следните технологии: обектно базирана Super Resolution, обектно базирана HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR и двойна обработка на бази данни
 • Full-array LED подсветка с локално затъмняване и X-tended Dynamic Range™ PRO функция, която осигурява 6 пъти по-добър контраст от традиционните ни LED телевизори
 • X-Wide Angle технологията осигурява наситени реалистични цветове, независимо от ъгъла на гледане, поддържайки повече цветове и нива на яркост от други стандартни LED телевизори. Насладете се на страхотна картина с невероятно разнообразие на цветове и дълбочина от всяка една позиция в стаята. Тази технология е налична при XH95 4K Full Array LED телевизорите с размер на екрана от 55” или по-големи.
 • Включва подобрената Acoustic Multi-Audio, Sound-from-Picture Reality концепция с двойна система за усилване, която контролира поотделно основния говорител, невидимия tweeter и новия допълнителен X-Balanced говорител, който осигурява чист звук в изтънчен дизайн (двойната система за усилване с X-Balanced говорител е наличен само за 55”, 65” и 75” екрани; функцията Acoustic Multi-Audio е налична за 55” и по-големи екрани)
 • Flush Surface дизайнът е изчистен и изящен (при 55”, 65” и 75” модели)
 • Новата Ambient Optimization функция оптимизира качеството на картината и звука според мястото, където се намира телевизорът. Тя автоматично регулира яркостта на образа спрямо светлината в съответното помещение, увеличавайки яркостта в добре осветените пространства и намалявайки в по-тъмните такива.
 • TRILUMINOS™ Display пренася и едва доловимите нюанси на цвят, светлина и градация от видео обектива до всекидневната
 • Съвместими с Dolby Vision и Dolby Atmos
 • Включва опция за hands-free управление (налична при моделите с екран от 55” и по-големи)
 • Съвместими със смарт тонколони, включително и с, Google Home и Amazon Alexa устройства
 • Лесно свързване с повечето устройства, включително Apple AirPlay 2 и HomeKit™
 • Бърз достъп до различни видове съдържание и услуги с Android TV
 • Custom режимът, в комбинация с другите режими за калибриране на картината на Sony, предоставя разнообразни възможности за гледане, които да задоволят предпочитанията на потребителя без да правят компромис със съдържанието на екрана

[1]Наличността може да варира спрямо държавата и наличността на съвместими продукти.

[2]Google Home (продава се отделно) е съвместим със Sony Android TV. Изисква съвместими устройства, които да са свързани към същата безжична интернет мрежа. Изтеглете Google Home приложението от iPhone App Store или Google Play. Обект на правила и условия за ползване на приложения на трети страни. Потребителят трябва да свърже съвместимите устройства, за да може да ги управлява. Когато изтеглянето е завършено, Google Home вече може да бъде свързан със Sony устройството, за да се установи достъп до функцията за гласови команди.

[3]Функциите Apple AirPlay 2 и HomeKit ще бъдат налични за моделите ZF9, AF9, ZG9, AG9, XG95 и XG85 (85”, 75”, 65” и 55”), както и за моделите ZH8, A9, A8, XH95, XH90, XH85, XH81 и XH80. AirPlay 2 и HomeKit функциите изискват iOS устройство с операционна система iOS 12.3 или по-нова или Mac компютър с операционна система macOS 10.14.5. Apple, AirPlay, HomeKit, iPhone, iPad, Mac, и macOS са запазени марки на Apple Inc., регистрирана в САЩ и други държави. Актуализация на софтуера се осъществява посредством интернет връзка.

Sony Corporation е иновативна компания с богата история в технологиите, предоставяща незабравимо потребителско изживяване. От игри и мрежови услуги до музика, филми, електроника, полупроводници и финансови услуги – основната цел на Sony е да направи света по-вълнуващ чрез силата на творчеството и технологиите.

Повече информация може да откриете на www.sony.bg и глобалната страница http://www.sony.net