Последвайте Sony България

Новият A8 4K HDR OLED телевизор на Sony вече е в продажба

Съобщение в пресата   •   юни 11, 2020 10:55 EEST

Новият A8 4K HDR OLED телевизор на Sony

Най-новият 4K HDR OLED телевизор на Sony A8 вече е в продажба. Залагайки на редица иновативни технологии за обработка на картина и звук, A8 осигурява първокласното качество на японския производител.

Процесорът X1™ Ultimate е сърцето на А8 – прецизно анализира данните за изображението, за да осигури наситен OLED контраст с плътно черно, висока яркост и изключително реалистични картини. Телевизорът разполага и с Pixel Contrast Booster - технология, която подобрява цветовете и контраста в светлите зони, за да можете да се наслаждавате на сцени, изпълнени с реалистични нюанси, повече дълбочина, фина текстура и прецизен контраст. За първи път в OLED телевизор, A8 комбинира технологията на SONY X-Motion Clarity™, гарантирайки, чедори при бързодействие картината оставаплавна и ясна. Движещите се изображения са прецизно контролирани, за да се намали замъгляването и картината да остане автентична, с по-малко загуба на яркост, при сцените с бързо движение.

A8 продължава традицията на Sony да предоставя завладяващо аудио-визуално изживяване –с Acoustic Surface Audio технологията екранът сепревръща във високоговорител. Иновативното задвижващо устройство зад екрана вибрира дискретно и пресъздава звука така, че чутото идва от мястото в сцената, където протича действието. За допълнителен ефект два субуфера са дискретно поставени в задната част на телевизора, за да създадат по-динамичен, наситен с бас звук – идеален за екшън филми и музика. И всичко това в свръхтънък елегантен дизайн, таке че фокусът да е картината.

Новите телевизори A8 са оборудвани с Netflix Calibrated Mode - специално разработен режим, благодарение на който се наслаждавате на продукциите на Netflix със същото качество на картината като в професионалните телевизионни студиа. С Netflix Calibrated Mode визията и замисълът на твореца са напълно запазени. В допълнение, A8 е IMAX® Enhanced™сертифициран продукт, способен да възпроизвежда висококачествени цветове, контраст и звук. Това позволява да се възползвате максимално от IMAX Enhanced съдържание и да се наслаждавате на напълно завладяващо изживяване у дома.

Ambient Optimization е нова технология заложена в Sony A8 4K HDR OLED, която оптимизира качеството на картината и звука според мястото, където се намира телевизорът. Тя автоматично регулира яркостта на образа спрямо светлината в съответното помещение за перфектна картина. Дори засича предмети в стаята като завеси и мебели, които абсорбират или отразяват звука, прави фини настройки на акустиката, за да се запази качеството на звука.

Серията A8 включва Android TV™ с вградени Google Assistant[1], Google Play Store и Chromecast, което предоставя на потребителите лесен достъп до съдържание, услуги и устройства чрез обширната си платформа. Потребителският интерфейс на менютата и гласовият контрол са усъвършенствани за по-лесна ежедневна употреба.

С устройствата, поддържащи Google Assistant[2] и Amazon Alexa[3] можетедапускате и контролиратевидеоклиповеот YouTube с Google Home илида сменяте каналаилисилатаназвука. Потребителите на Apple® AirPlay® 2 могат да стриймват филми, музика, игри и снимки на телевизора си от своя iPhone®, iPad® или Mac®. Технологията Apple HomeKit™ позволява лесен и сигурен контрол на телевизора от iPhone®, iPad® и Mac®[4].

Цени и наличност

The A8 4K HDR OLED TVs are available now. For price information, please check your local Sony site at www.sony.eu.

Телевизорите A8 4K HDR OLED вече са налични. Цените може да разгледате на www.sony.bg

SonyA8 4K OLED телевизор: Основни характеристики

Размери на екрана: 65” и 55”

 • X1™ Ultimate процесор, осигуряващ невероятно 4K HDR визуално изживяване със следните технологии: обектно базирана Super Resolution, обектно базирана HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR и двойна обработка на база данни.
 • Pixel Contrast Booster, 8 милиона самоосветяващи се пиксела и оригинален контролен Sony панел за OLED, който предоставя едно значително обогатено визуално изживяване с изключителни черни нюанси, автентични цветове и широк ъгъл на гледане.
 • Функция X-Motion Clarity за OLED: Тази революционна и всеобщо призната технология на Sony сега е налична и за OLED - усъвършенства действието на екрана в реално време с невероятна честота на обновяване, за да може да направи образа по-ярък, ясен и плавен от всякога за едно несравнимо спортно преживяване.
 • Два субуфера подобряват и подсилват звука, благодарение на Acoustic Surface Audio™.
 • Съвместим с Dolby Vision и Dolby Atmos
 • Новата Ambient Optimization функция оптимизира качеството на картината и звука според мястото, където се намира телевизорът. Тя автоматично регулира яркостта на образа спрямо светлината в съответното помещение, увеличавайки яркостта в добре осветените пространства и намалявайки я в по-тъмните такива.
 • TRILUMINOS™ Display възпроизвежда точно дори фините нюанси, светлината и градацията на цветовете
 • Работи със Smart Speakers, включително устройства, съвместими с Google Home и Amazon Alexa.
 • Лесна връзка с различни устройства, включително Apple® AirPlay® 2, HomeKit™
 • Бърз достъп до различни видове съдържание и услуги с AndroidTV.
 • Режимът Netflix Calibrated Mode осигурява студийно качество за гледане на Netflix съдържание. Разработен от инженерите на Sony в сътрудничество с колористите на Netflix, Netflix Calibrated Mode осигурява качество на картината, приближаващо се до това в професионалните телевизионни студия.
 • IMAX® Enhanced™ сертифициран продукт, способен да възпроизвежда висококачествени цветове, контраст и звук. Това позволява да се възползвате максимално от IMAX Enhanced съдържание и да се наслаждавате на напълно завладяващо изживяване у дома

Достъпността на функцията зависи от държавата и наличието на съвместими продукти.

Sony Corporation е иновативна компания с богата история в технологиите, предоставяща незабравимо потребителско изживяване. От игри и мрежови услуги до музика, филми, електроника, полупроводници и финансови услуги – основната цел на Sony е да направи света по-вълнуващ чрез силата на творчеството и технологиите.

Повече информация може да откриете на www.sony.bg и глобалната страница http://www.sony.net