Последвайте Sony България

Най-доброто става още по-добро - Sony представя водещите в индустрията безжични шумопотискащи слушалки WH-1000XM4

Съобщение в пресата   •   авг 06, 2020 18:09 EEST

  • Превъзходен звук с водещо в индустрията шумопотискане
  • Насладете се напо-малко шум и по-чист звук с интелигентна технология за слушане, която автоматично персонализира вашето изживяване
  • Практични, удобни и стилни с до 30 часа живот на батерията

Днес Sony обявиWH-1000XM4 - 4-то поколение безжични шумопотискащи слушалки ототличената с награди гама на Sony 1000X. Най-новите слушалки са с всички водещи технологии от популярния модел WH-1000XM3, допълнени снови интелигентни функции, с които да персонализирате и управлявате музиката си, да подобрите шумопотискането и автоматично да настройвате околния звук спрямо вашите предпочитания.

Превъзходношумопотискане, превъзходен звук

Независимо дали се намирате на дълъг полет, или релаксирате, слушалките на Sony WH-1000XM4 сигуряват най-доброто шумопотискане като намаляват звуците с висока и средна честота.Всяка слушалка е оборудвана с два микрофона използвани за шумопотискане.Dual Noise Sensor технологията улавя околния шум и предава данните на надеждния HD шумопотискащ процесор QN1. Така се активира новата BLUETOOTH® Audio SoC (System on Chip) система, която се настройва към музиката и околния шум над 700 пъти в секунда. Използвайки нов алгоритъм, HD шумопотискащият процесор QN1 прилага обработка за шумопотискане в реално време. Това позволява на потребителя да се потопи в музиката, която обича и да изолира хаоса на външния свят.

ТехнологиятаEdge-AI, DSEE ExtremeTM възстановява загубения по време на цифровото компресиране звук запо-прецизно от всякога, върховно и завладяващо музикално изживяване. Edge-AI анализира музиката в реално време и разпознава музикални инструменти и жанрове, както и отделни елементи на всяка песен, за да възстанови звука във високата гама, губещ се при компресия, За изграждането на тази AI система, Sony и Sony Music Studios Tokyoобединиха усилия, с цел да съберат музикални данни, за да получат реална представа за това каква е същността на специфичните музикални сигнали и как са съставени те.

Със слушалките на SonyWH-1000XM4, може да се насладитенаново завладяващо музикално изживяване - 360 Reality Audio. За това е нужно само да комбинирате слушалките с Android ™ смартфон / iPhone, на който е инсталирано приложение за стриймване на музика[1].С 360 Reality Audio се потапяте в музиката така, сякаш се намирате точно пред любимия си изпълнител. Слушателите могат да се насладят на върховно завладяващо музикално изживяване, перфектно оптимизирано за всеки отделен потребител, когато използват слушалки WH-1000XM4 и приложението Sony|Headphones Connect[2]

Интелигентно слушане като никое друго

Технологията Adaptive Sound Controlна WH-1000XM4 е интелигентна функция, която автоматично отчита къде се намирате и какво правите, след коетонаглася настройките на околния звук към вас за идеалното изживяване при слушане. С течение на времето адаптивният контрол на звука се научава да разпознава места, които често посещавате, като вашето работно място, фитнес зала или любимо кафене иaвтоматично се настройва според ситуацията, в която се намирате.По този начин, пътувайки, може лесно да се потопите в любимите си песни, без да бъдете прекъсвани от фонов шум. Освен това докато вървите можете да доловите всичко около вас и да продължавате да се наслаждавате на музиката. Чрез приложението Sony |Headphones connect, имате възможност да настройвате звука спрямо често посещаваните от вас места и вашите предпочитания[3].

Удобство за всеки ден

Ново в WH-1000XM4 е иновативната функция,‘Speak-to-Chat’ която ви позволява да провеждате кратки разговори, без да сваляте слушалките, правейки поръчването на кафе, докато слушате музика още по-лесно. Когатокажете нещо, слушалките разпознават гласа ви, след което автоматичноспират музиката и чувате околния звук. Това ви позволява да проведете разговор, без да се налага да сваляте слушалките. Музиката автоматично започва да се възпроизвежда отново 30 секунди[4] след последната ви дума. ВWH-1000XM4 е наличен и режимът Quick attention, така че ако искате да чуетеобявление или да кажете нещо, просто поставете дясната си ръка на корпусана слушалката, за да намалите силата на звука и да чуете външен звук.

Моделът WH-1000XM4има и функцията Wearing detection. Слушалките разпознават дали са поставени върху главатаили не и спрямо товаспират възпроизвеждането на музика, за да се спести енергията на батерията. Използвайки сензор за близост и два акселерометъра, слушалките автоматично спират музикатапри сваляне и възобновяват възпроизвеждането ѝслед поставяне отново.

WH-1000XM4 разполага с нова Precision Voice Pickupтехнология. Тя контролира пет от микрофоните в слушалките и извършва усъвършенствана обработка на аудио сигнали, за да улавя гласовете ясно и точно за hands-free разговории Speak-to-Chat.

Изключителен дизайн

WH-1000XM4 съчетава изтънчен стил с изключителен комфорт и лек дизайн за удобство при носене. Създадени за хората, които пътуват често, супер меките наушници равномерно разпределят напрежението и увеличават допирната повърхност за стабилно пасване.

За пълно удобство WH-1000XM4 може да се свързва с две BLUETOOTH® устройства едновременно. Когато получите обаждане, слушалките ви разпознават от кое устройство идва то и се свързват с него автоматично. Освен товаимате възможност за плавно превключване на слушалките между двете устройства само с едно докосване.

Слушалките WH-1000XM4имат NFC и BLUETOOTH® възможности, както и живот на батерията до 30 часа[5].При нужда от бързо зареждане можете да получите заряд, който да стигне за 5 часа, след само 10 минути[6].

Слушалките поддържати изключително полезната нова функция на Google - Fast Pair, която ви позволява лесно да откривате къде сте оставили своитеWH-1000XM4. Нужно е само да се ослушате за сигнализиращия звук или да проверите последното им регистрирано местоположение в приложението Google Find My Device на вашия смартфон.

Най-новият модел включва същите сензорни панели като предшественика си, които са оптимизирани за Google Assistant и Amazon Alexa, за да можете да управлявате деня си само с въпросикъм любимия си гласов асистент[7].

Водещите в индустрията шумопотискащи слушалки WH-1000XM4 ще се предлагат на цена от приблизително 729 лв. ще бъдат налични това лято в черен и сребрист цвят.

За продуктово видео, моля посететеhttps://youtu.be/lIJPrYIR8Ek

За повече информация относно 360 Reality Audio, моля посетете:http://www.music.com/360RA

За повече новини от Sony, посететеhttp://presscentre.sony.eu/

[1]За повече детайли относно 360 Reality Audio, моля посетете https://www.sony.net/360RA/

[2]Приложението Sony | Headphones Connect трябва да бъде изтеглено от App Store за устройства с iOS или от Google Play за устройства с Android TM. Приложенията на трети страни, мрежовите услуги, съдържанието, операционната система и софтуерът на този продукт може да са предмет на индивидуални правила и условия, да бъдат променени, прекъснати или преустановени по всяко време и може да изискват такси, регистрация и информация за кредитна карта. Изисква свързване на продукта към безжичната мрежа.

[3]Местоположението не се изпраща до сървъра, докато функциите за запомняне на местоположение са офлайн

[4]Конфигурируем чрез приложението Sony | Headphones Connect

[5]С включено шумопотискане. До 38 часа с изключена функция за шумопотискане

[6]С опционален адаптер за променлив ток

[7]Google е търговска марка на Google LLC. Amazon, Alexa и всички свързани лога са търговски марки на Amazon.com, Inc. или нейни свързани лица. Google Assistant и Alexa не са налични на всички езици и във всички държави/региони.

Sony Corporation е една от водещите технологични компании за електроника и забавления в света. От създаването на игри, филми, музика, през производство на електроника и полупроводници, до мрежови и финансови услуги, мисията на Sony е една - да изпълни света с емоция чрез силата на креативността и технологията. За повече информация, посетете: http://www.sony.net