Последвайте Sony България

Емблематичният звук: Sony разчупва границите с най-новата си ‘eмблематична’ серия Signature

Съобщение в пресата   •   септ 09, 2016 10:14 EEST

„Емблематичната“ серия Signature доказва превъзходството на Sony в създаването на аудио устройства, проектирани да доставят изключително звуково изживяване. Перфектни за релакс, създадени за истинска наслада от любимата музика. Предназначени да се допълват един друг в емблематичната серия, слушалките, Walkman® и усилвателят, заедно доставят най-висококачественото звуково изживяване.

В навечерието на 70-годишния си юбилей Sony обръща поглед назад към престижното си аудио наследство, като световноизвестния Walkman.

Използвайки последните технологиии дизайн, инженерните екипи създават емблематичната серия, за да предложат първокласен, кристално чист звук - почеркът на Sony за аудио качество. С възможностите на HighResolutionAudio и иновативното смесване на аналоговите и дигиталните технологии, с емблематичната серия вие разполагате с най-доброто.

Серията аудио продукти отразява душата на артистите, излята чрез музиката, която правят - от величествения резонанс на оркестъра до преливащата страст на live концертa. Звукът е изведен до нови висоти, за да превърне „слушането“ в „чувстване“.

Всички продукти от серията Signature са базирани на наскоро стандартизираното, балансирано,φ 4.4мм свързване. Sony продължава стремежа си към най-висококачествените материали и устройства за възпроизвеждане на най-добрия възможен звук, прилагайки нетрадиционен подход към дизайна. Завършените форми, видими във всеки детайл, отразяват дизайна, базиран на законите на физиката за създаването на по-добро аудио качество. Всички материали са избрани въз основа на принципите на акустичния дизайн.

Атмосфера и музикални детайли

Слушалките MDR-Z1R имат широк честотен обхват и гарантират удоволствието от естествено и изпълващо пространството ниво на звука с до 120kHz възпроизвеждане в режим High Resolution Audio. 70-милиметровият HD говорител увеличава обхвата на звука, за да се възпроизведат естествени звуци, с контролиран въздушен поток и равнинни звукови вълни.

Тези слушалки са проектирани ексклузивно от специалисти в Япония и изработени прецизно от най-добрите материали, за да предоставят най-висококачественото звуково изживяване. Балансиращият отвор осигурява минимално разсейване и ясно възпроизвеждане на звука в HighResolutionAudio. Благодарение на технологията ResonanceFreeHousing, ненужното ехо е елиминирано и звукът е възпроизведен до най-точния детайл.

Този изящен продукт предоставя премиум лукс чрез всеки детайл - от оригиналните кожени ергономични възглавнички за уши и леката титаниева лента за главата, до изработения от неръждаема стомана протектор-мрежа.

Изящен и легендарен

Легендарният Walkman е обновен в ключовата серия WM1, включваща моделите NW-WM1ZиNW-WM1A, за да осигури още по-висококачествен звук. Слушането се превръща в невероятно изживяване, благодарение на тези дигитални музикални плейъри, които могат да възпроизведат всеки музикален файл - от аудио във висока резолюция до mp3 в ниско качество. В допълнение, благодарение на технологията DSEE HX™, те имат пет режима на работа, от които може да изберете, в зависимост от вида музика, която слушате; Стандарт, Женски вокал, Мъжки вокал, Перкусии или Струни. Технологията позволява внимателното трансформиране на файлове в ниско качество до близко до HighResolutionAudio качество. Новият Walkmanвъзпроизвежда музиката ясно и прецизно, с естествен акустичен баланс.

Дизайнът е ключът към висококачествения звук - WM1Z е с позлатено покритие и шаси от безкислородна мед (OFC), доказателство за превъзходството на Sony в проектирането. Всеки компонент е плод на прецизно внимание към детайла.

Благодарение на лесното за управление меню, музикалният плейър предлага разнообразие от режими, които извеждат на преден план най-доброто от музиката. Оптимизираните аудио канали и контролираната тактова честота са само част от ключовите характеристики, гарантиращи удоволствието от слушането. Кабелът, използван в модела WM1Z, е създаден от KimberKABLE, на базата на 4 вплетени нишки, за да свърже усилвателя с жака на слушалките. Това осигурява богатия, изразителен и прецизен звук.

Емблематичният продукт разполага и с така необходимата безжична технология Bluetooth®, LDAC™, за да слушате аудио файловете си от различни източници.

Наскоро разработената FT CAP технология(High polymer capacitor) е вградена в захранването на секцията на усилвателя. Чистотата на звука на вокалите и инструментите е подобрена, за да достигне яснота и сила на басите.

За тези, които предпочитат гладко алуминиево покритие на рамката, е създаден моделът NW-WM1A, който осигурява ниско съпротивление на шасито за чист и мощен бас. Специалният кабелот безкислородна мед, който свързва усилвателя с жака на слушалките, допринася за високото качество на звука.

Възпроизвеждане във високо качество

Чистият, динамичен звук на усилвателя на слушалките TA-ZH1ES позволява по-високо качество на звука. Продуктът предава ненадминатия звук в HighResolutionAudio (до DSD 22.4MHz/PCM 768kHz/32bit), като задава нови стандарти при усилвателите за слушалки, за едно истинско музикално преживяване.

D.A. Hybrid Amplifier Circuitпредставя комбинацията от изцяло дигиталния усилвател на Sony S-Master™и аналогов усилвател, за да осигури както запазване на прецизния звуков детайл (благодарение на S-Master), така и ниското ниво на изкривяване на звука (благодарение на аналоговия усилвател).

Новопроектираното Frame/Beam/Wall (FBW)шаси комбинира стени с познатата структура „рамки с греди“, представено в серията ES. Стените са създадени от фрезован екструдиран алуминий и представляват набраздено тяло, което може да потисне всички нежелани вибрации. Акустичният панел постига перфектния звук, контролирайки вибрациите и резонанса.

За да запази чувството за оригинален звук, моделът ZH1ESима нов DSEEHX и DSDRemasteringалгоритъм, който превръща PCM източника в DSD 11.2MHz.

Съвместимостта е ключът към успеха за ZH1ES. Въпреки че този продукт е най-добър в комбинация с новите Z1R и WM1Z/WM1Aслушалки, той е съвместим и с други модели. С разнообразни входове и широк обхват от балансирани изходи в комбинация с небалансирани връзки, ZH1ES ви доставя наслада от музика с много високо качество. В допълнение на всичко това - и голямо разнообразие от слушалкис безкомпромисно качество.

Емблематичната серия Signature слушалки и Walkman ще бъде налична на пазара от октомври 2016. Усилвателят – от края на ноември. 

Sony Corporation е водещ производител на аудио, видео, игри, мобилни устройства, свързани устройства и информационни технологии за потребителския и професионалния пазар. Със своите музикален, фото и видео, компютърен и онлайн бизнес, Sony е разпозната като една от водещите компании за електроника и забавление в света. Sony записа рекордни годишни продажби за фискалната година, приключила на 31 март 2014 г., възлизащи на приблизително $75 милиарда. Глобална уеб страница: http://www.sony.net.