Последвайте Sony България

Ексклузивният режим Netflix Calibrated Mode в MASTER сериите на Sony BRAVIA телевизорите осигурява студийно качество на картината във вашия дом

Съобщение в пресата   •   авг 01, 2018 11:43 EEST

През последните години сме свидетели на голям напредък в технологиите, който безпрецедентно влияе върху начина, по който се гледат филми и телевизионни предавания. Sony и Netflix са пионери в индустрията по отношение на продуцирането и разпространението на съдържание, работейки пряко с творците, за да представят техните визуални истории на феновете по целия свят. Sony и Netflix влагат много усилия в разработването и поддържането на най-съвременни технологии като 4K резолюция на картината, HDR (висок динамичен обхват) и Dolby Atmos™ звук, които позволяват на професионалистите от филмовата индустрия да изразят максимално реалистично творческата си визия, а феновете по света – да й се наслаждават в домовете си.

Режим Netflix Calibrated Mode – наличен ексклузивно в новите MASTER серии BRAVIA телевизори AF9 OLED и ZF9 LCD – осигурява кинематографична прецизност при гледане на съдържание от Netflix.Разработен от видео инженерите от Sony в сътрудничество с експерти по цветовете от Netflix, NetflixCalibratedMode осигурява качество на картината, близко до това на професионален монитор, използван от филмовите студиа при създаване на продукции. С една лесна настройка в менюто, потребителите на Netflix могат да се наслаждават на прецизни цветове и точен динамичен контраст – като през очите на създателя на филма. Това е особено видно, когато се гледат зрелищни продукции като напр. сериалът на Netflix „Изгубени в космоса“.

„Когато наскоро гледах „Изгубени в космоса“, бях изумен от живите пейзажи: тучни гори, сенчести снежни полета и други визуални елементи, които ме въвлякоха по-надълбоко в приключенията на Робинсън“, разказа Скот Мирър, вицепрезидент и ръководител на DevicePartnerEcosystem в компанията Netflix. „Нямаме търпение да предоставим възможност на потребителите ни от цял свят да гледат нашите продукции на новите BRAVIA телевизори от MASTER сериите на Sony, за да се насладят на това невероятно изживяване - за първи път да получат студийно качество на картината в дома си, благодарение на режима NetflixCalibratedMode.” Прочетете повече на корпоративния блог на Netflix.

MASTER сериите BRAVIA телевизори на Sony включват два нови модела – AF9 OLED и ZF9 LCD. Стъпвайки върху половинвековната експертиза на Sony в производството на телевизори, сериите MASTER предоставят възможно най-високото качество на картината в домашна среда. Те предлагат широк набор от „умни“ функции и са единствените телевизори на пазара, които разполагат със специалния режим NetflixCalibratedMode.

Sony ще обяви датата на пускане на пазара на телевизорите от MASTER сериите си в Европа, както и техните цени, на по-късен етап.

За повече информация, моля свържете се с:

Ралица Захариева, мениджър PR отдел, Broks Vision

zaharieva@broksvision.com / +359 888 56 30 31

За Sony Corporation

Sony Corporation е водещ производител на аудио, видео, фотографски, мобилни устройства, игри, свързани устройства и ИТ продукти за потребителския и професионалния пазар. Със своите музикален, филмов, онлайн бизнес и компютърни забавления, Sony е една от водещите компании за електроника и забавления в света. Sony записа консолидирани годишни продажби от приблизително $77 милиарда за фискалната година, приключила на 31 март 2018 г. Глобална уеб страница: http://www.sony.net