Последвайте Sony България

8K HDR Full Array LED телевизорът на Sony ZH8 вече е достъпен

Съобщение в пресата   •   юни 19, 2020 09:18 EEST

8K HDR Full Array LED телевизорът на Sony ZH8

Sony разкри дългоочакваната информация кога ще пусне своя нов 8K HDR Full Array телевизор ZH8 – моделът е наличен в Европа от средата на юни. Обединявайки най-добрите разработки на Sony по отношение качеството на картината и звука, заедно с подобреното потребителско изживяване, ZH8 прави убедително предложение както за любителите на филмовото забавление, така и за геймърите.

Чрез използването на най-добрия в областта си процесор X1™ Ultimate се постига ясно и прецизно качество на картината за изключително реалистично зрителско изживяване. Дори изображения, заснети в 4K и 2K, са ъпскейллвани до почти 8K качество, благодарение на 8K X-Reality ™ PRO технологията и уникалната 8K база данни. Резолюцията на всеки обект след това се оптимизира от обектно-базираната Super Resolution технология за възпроизвеждане на впечатляващо реалистични изображения.

Телевизорите ZH8 включват премиум технологията на Sony Full Array Local Dimming and Boosting. Този 8K телевизор прецизно балансира излъчването на светлина по целия екран, за да гарантира спиращ дъха контраст. Full Array LED осигурява по-реалистичен контраст, като прави светлите зони по-светли, а тъмните - по-тъмни, благодарение на независимо контролираните LED зони на екрана. Контрастът е допълнително подобрен от 8K X-tended Dynamic Range™ PRO - функция, която регулира яркостта за по-високи пикове на ярките участъци и по-дълбоки черни нива на зоните в сянка.

Телевизорът ZH8 8K HDR Full Array LED е оборудван с емблематичната за Sony технология Acoustic Multi-Audio ™, включваща вибриращ високо-честотен високоговорител, който позволява на звука да следва действието на екрана за едно наистина поглъщащо изживяване. Отделните усилватели се управляват независимо за прецизно позициониране на звука на този високоговорител във високите тонове, за постигане на по-голяма стабилност и реализъм. Съчетавайки минималистичен дизайн с елегантна тънка рамка, телевизорът ZH8 позволява пълно потапяне в забавлението без никакво разсейване.

За игровите конзоли от следващо поколение телевизорите от серията ZH8 ще поддържат 8K 60 кадъра в секунда, както и 4K 120 кадъра в секунда с висока честота на кадрите и бързо време за реакция (през HDMI), осигурявайки максимална производителност и завладяващо геймърско изживяване.

Новите телевизори ZH8 са оборудвани с Netflix Calibrated Mode - специално разработен режим, благодарение на който ще се наслаждавате на продукциите на Netflix със същото качество на картината като в професионалните телевизионни студиа. С Netflix Calibrated Mode визията и замисълът на твореца са напълно запазени. В допълнение, ZH8 е IMAX® Enhanced™ сертифициран продукт, способен да възпроизвежда висококачествени цветове, контраст и звук. Това позволява да се възползвате максимално от IMAX Enhanced съдържание и да се наслаждавате на напълно завладяващо изживяване у дома.

Ambient Optimization е нова технология заложена в Sony ZH8 4K HDR, която оптимизира качеството на картината и звука според мястото, където се намира телевизорът. Той автоматично ще коригира яркостта на картината към околната светлина в стаята, ще увеличи яркостта в светлите помещения и ще я намали в тъмните, за постигане на перфектната картина. Дори засича предмети в стаята като завеси и мебели, които абсорбират или отразяват звука, прави фини настройки на акустиката, за да се запази качеството на звука.

Серията ZH8 е Android TV ™ с вградени Google Assistant, Google Play Store и Chromecast, които предлагат на потребителите лесен достъп до съдържание, услуги и устройства чрез обширната си платформа. Потребителският интерфейс на менютата и гласовият контрол са усъвършенствани за по-лесна ежедневна употреба. С Google Assistant и Amazon Alexa устройства можете да пускате и контролирате видеоклипове от YouTube с Google Home, да сменяте канала или силата на звука с Amazon Alexa. Потребителите на Apple® AirPlay® 2 могат да стриймват филми, музика, игри и снимки към телевизора направо от своите iPhone®, iPad® или Mac®. Технологията Apple HomeKit ™ позволява лесен и сигурен контрол на телевизора от iPhone®, iPad® или Mac®.

Цени и наличност

Телевизорите ZH8 8K HDR Full Array ще бъдат пуснати в продажба в средата на юни. За информация за цените, моля, проверете местния сайт на Sony на адрес www.sony.bg.

Sony ZH8 8K HDR Full Array LED TV: Основни характеристики

Размери на екрана: 85 ”и 75”

 • Удивителен 8K контраст и невероятно реалистична картина
 • Процесор X1™ Ultimate с 8K X-Reality PRO - картината се усъвършенствана в реално време, а изображенията се ъпскейлват до почти истинско 8K качество благодарение на еклсузивната 8K база данни на Sony
 • Новата Frame Tweeter технология предлага впечатляващо изживяване чрез подобрено качество на картината, тънък дизайн и Sound-from-Picture Reality™
 • Ново дистанционно с подсветка за лесна употреба дори в по-тъмна среда
 • Дискретна стойка с двойно позициониране - в зависимост от големината на рафта можете да използвате широката или тясната позиция
 • Новата функция Ambient Optimization подобрява качеството на картината и звука във всяка среда. Тя автоматично коригира яркостта на картината към околната светлина в стаята, повишава яркостта в светлите помещения и я намалява в тъмните за постигане на перфектна визия.
 • TRILUMINOS™ Display възпроизвежда точно дори фините нюанси, светлината и градацията на цветовете
 • Съвместим с Dolby Vision ™ и Dolby Atmos ™
 • Възможност за hands-free управление
 • Съвместим със Smart Speakers, включително Google Home и Amazon Alexaустройства
 • Лесна връзка с различни устройства, включително Apple® AirPlay® 2, HomeKit ™
 • Съвместим с 8K 60fps и 4K 120fps
 • Бърз достъп до огромно съдържание и множество услуги с Android TV
 • Режимът Netflix Calibrated Mode осигурява студийно качество за гледане на Netflix съдържание. Разработен от инженерите на Sony в сътрудничество с колористите на Netflix, Netflix Calibrated Mode осигурява качество на картината, приближаващо се до това в професионалните телевизионни студия.
 • IMAX® Enhanced™ сертифициран продукт, способен да възпроизвежда висококачествени цветове, контраст и звук. Това позволява да се възползвате максимално от IMAX Enhanced съдържание и да се наслаждавате на напълно завладяващо изживяване у дома.

Sony Corporation е иновативна компания с богата история в технологиите, предоставяща незабравимо потребителско изживяване. От игри и мрежови услуги до музика, филми, електроника, полупроводници и финансови услуги – основната цел на Sony е да направи света по-вълнуващ чрез силата на творчеството и технологиите.

Повече информация може да откриете на www.sony.bg и глобалната страница http://www.sony.net