Последвайте Sony България

Световните награди за фотография на Sony 2017 разкриха най-добрата снимка от България

Съобщение в пресата   •   апр 06, 2017 09:48 EEST

28 март 2017 г.: Съдиите на 2017 Sony World Photography Awards днес обявиха снимката "Стара река" на Иван Миладинов за победителя в Националния конкурс на България.

Sony World Photography Awards е най-големият фотографски конкурс в света, а Националните награди са глобална програма, отворена за фотографи с различни способности. Тя има за цел да открие най-добрата снимка, направена от местен фотограф в 65 страни.

Отличеният кадър на Иван Миладинов "Стара река" е заснет в началото на октомври 2016 г., когато есенните цветове са най-красиви и наситени. Реката се намира в резервата Старата река, създаден да съхрани дивата природа около нея. Мястото е непокътнато и там могат да се срещнат редки животински видове като кафява мечка и благороден елен.

Роден и израснал в София, Иван Миладинов е прекарал десет години в изучаване на биология, когато през 2008 г. започва да снима различни пейзажи. Скоро след това решава да се посвети на фотографията. По повод наградата си той сподели: "Много съм щастлив да спечеля този конкурс. Но истинското щастие идва от факта, че съм награден за снимка на пейзаж от България. Аз съм наистина горд да покажа на хората в чужбина колко прекрасна и дива е нашата природа. Това е най-голямата ми награда.”

Подгласници в Националната награда на България са:

 • 2-ро място: Емил Рашковски със снимката "Пожелай си"
 • 3-то място: Калин Костов със снимката "Двойно"
 • Победителите и подгласниците от всички 65 Национални награди бяха обявени днес и могат да бъдат разгледани тук.

  Наградената творба ще бъда показана заедно с останалите отличени и включени във финалната селекция снимки на изложбата Sony World Photography Awards & Martin Parr – 2017 в Лондон от 21 април до 7 май и ще бъде публикувана в годишния албум на победителите.

  Sony World Photography Awards

  Продуцирани от Световната фотографска организация, 2017 бележи 10-тата годишнина на Световните награди за фотография на Sony и партньорството с основния спонсор Sony. Конкурсът оценява и награждава най-добрите съвременни фотографии, заснети през последната година, и включва четири конкурсни категории – Професионалисти, Любители, Младежи и Студенти. Победителите в 2017 Sony World Photography Awards ще бъдат обявени на 20 април.

  Снимки от всички победители в Националните конкурси и категория Любители са налични за публикуване на press.worldphoto.org

  ____________________________________________________________________________________________________

  Бележки към редакторите

  227,596 снимки са участвали в Световните награди за фотография на Sony 2017 във всички категории

 • Категория Професионалисти: 110,270 участия
 • Категория Любители: 105,692 участия
 • Категория Младежи: 11,634 участия
 • За Световната фотографска асоциация (СФА)

  СФА е събирателна точка за глобални фотографски инициативи. Работейки в над 180 страни, нашата цел е да привлечем по-голямо внимание към фотографията, отличавайки най-добрите снимки и фотографи на планетата.

  Гордеем се с изграждането на трайни връзки както с отделните фотографи, така и с водещи в индустрията партньори от цял свят. СФА целогодишно организира множество публични събития, сред които Sony World Photography Awards (най-големия фотографски конкурс в света, честващ своя 10-ти юбилей през 2107 г.), редица местни инициативи през годината, както и PHOTOFAIRS – международни арт изложения, посветени на фотографията, с издания в Шанхай и Сан Франциско.

  Sony Corporation е водещ производител на аудио, видео, игри, мобилни устройства, свързани устройства и информационни технологии за потребителския и професионалния пазар. Със своите музикален, фото и видео, компютърен и онлайн бизнес, Sony е разпозната като една от водещите компании за електроника и забавление в света. Sony записа рекордни годишни продажби за фискалната година, приключила на 31 март 2014 г., възлизащи на приблизително $75 милиарда. Глобална уеб страница: http://www.sony.net.