Последвайте Sony България

Sony разширява линията си пълноформатни обективи с новия компактен и лек FE 24-105mm F4 G OSS Standard Zoom, покриващ гамата от широкоъгълни до среднодълги телефотографични обективи

Съобщение в пресата   •   окт 30, 2017 18:46 EET

Новият FE 24-105mm F4 G OSS Standard Zoom обектив с байонет Еи компактен дизайн гарантира впечатляващи резултати при фото и видео заснемане

Sony обяви най-новото си допълнение към разширяващото се семейството на обективите с байонет Е, FE 24-105mm F4 G OSS Standard Zoom (модел SEL24105G).

Новият пълноформатен обектив покрива често използвания диапазон на фокусно разстояние 24мм до 105мм, като предлага изключително качество на изображенията в категорията G Lens™. С най-лекия дизайн в този клас[i], FE 24-105mm F4 G OSS дава възможност за максимална подвижност и удобство при употреба, което позволява използването му при различен тип заснемане, включително на пейзажи, портрети, сватби и др. Този обектив има е бърз, прецизен и тих автофокус, както при статичното, така и при видео заснемането, което го прави идеално допълнение към широката гама фотоапарати на Sony с Е-байонет.

Отлични оптични характеристики и забележителна резолюция

Новият обектив SonyFE 24-105mmF4 GOSSдава възможност за отлична рязкост на изображенията, включително в краищата на кадъра, в целия обхват на приближение, като в същото време създава и красиво „боке“ или дефокус на фона, при всяко фокусно разстояние.

Високото качество на изображението е възможно благодарение на усъвършенствания оптичен дизайн с четири асферични елемента на обектива, два от които са AA (усъвършенствани асферични) лещи с много голяма степен на прецизност. Има и три стратегически разположени ED (нискодисперсионни) стъклени елемента, които работят в комбинация с гореспоменатите асферични елементи, с цел да сведат до минимум хроматичната аберация и да гарантират оптимална резолюция на кадрите.

Обективът, също така, разполага с оригиналното NanoAR покритие на Sony, за да се сведат до минимум отблясъците и отраженията, а кръглата бленда гарантира висококачествено боке, което е характерно за всички SonyG серии.

Компактност, лек дизайн и гъвкавост при заснемане

Новият обектив FE 24-105mmF4 GOSS тежи приблизително 663 грама, което го превръща в най-лекия обектив в този клас[ii]. Когато се комбинира с някое от компактните тела на Sony с Е-байонет, той позволява на фотографите и видеооператорите да работят с една много по-мобилна и добре управляема камера, която значително разширява възможностите им при снимане.

В допълнение към компактния дизайн и променливото фокусно разстояние 24-105мм, новият обектив има и минимално предметно разстояние от 38.1мм, което помага за постигането на впечатляващ детайл при заснемане в близък план. Той, също така, разполага с вградена оптична стабилизация на изображението, за да се улесни улавянето на изображения с добра рязкост и без размазване при снимане от ръка.

Усъвършенстван и точен автофокус

За да се справя с бързодвижещите се обекти, новият обектив със стандартно увеличение има DDSSM система (SSM с директно задвижване), която позволява бързо позициониране на фокусните групи на обектива с висока точност и минимален шум. Тази усъвършенствана система, комбинирана с постоянна F4 бленда при всяко фокусно разстояние, прави SEL24105G отличен избор както за статични изображения, така и при видео заснемане.

В допълнение към гъвкавите му възможности за използване, новият обектив разполага и с адаптируем бутон за задържане на фокуса, устойчив на прах и влага дизайн[iii]и флуорно покритие на предния елемент за намаляване на замърсяванията от прах, вода, мазнини и други.

Цена и Наличност

Обективът ще бъде наличен в България през ноември 2017 г. на цена от 2699 лв.

За повече информация, моля свържете се с:

Ралица Захариева, мениджър PR отдел, Broks Vision

zaharieva@broksvision.com / +359 888 56 30 31

[i]Сравнен с наличните в момента 24-105mmF4 standardzoom пълноформатни обективи (към 25 октомври 2017 г., според проучване на Sony)

[ii]Няма 100% гаранция срещу прах и влага

Sony Corporation е водещ производител на аудио, видео, фотографски, мобилни устройства, игри, свързани устройства и ИТ продукти за потребителския и професионалния пазар. Със своите музикален, филмов, онлайн бизнес и компютърни забавления, Sony е разпозната като една от водещите компании за електроника и забавления в света. Sony записа консолидирани годишни продажби от приблизително $76 милиарда за фискалната година, приключила на 31 март 2017 г. Глобална уеб страница: http://www.sony.net