Последвайте Sony България

Sony пуска на пазара най-бързите в света SD карти памет – серията SF-G

Съобщение в пресата   •   март 16, 2017 14:22 EET

  • Най-бързите в света SD карти памет достигат скорост на запис от 299MB/сек.[i]за снимане в режим на серийни снимки (burstmode) и 4K видео с DSLR
  • Скоростта на четене е още по-висока и достига до 300MB/сек.ii, за да осигури бърз трансфер на файловете
  • Софтуер за възстановяване на данни – за снимки и видеа, изтрити по случайност

По-бърза от всякога

Sony влага дългогодишния си опит в областта на професионалната мултимедия, за да разшири серията си от високотехнологични карти памет с ултра бърз модел, който максимално ще подобри представянето на фотоапарата. Компанията представя най-бързите в света SD карти памет от серията SF-G, които са перфектното допълнение към високотехнологичен DSLR или безогледален фотоапарат. Моделите предлагат скорост на запис до 299MB/сек.ii, за да осигурят по-продължително високоскоростно снимане в burst mode на изображения във висока резолюция с фотоапарати, поддържащи UHS-II.

Налична във вариант от 32GB, 64GB и 128GB капацитет на паметта, изключително високата скорост на запис на тази карта памет позволява и по-кратко време за изчистване на буфера на фотоапарата, като гарантира, че най-важните моменти и кадри никога няма да бъдат пропуснати.

Разработеният от Sony алгоритъм предотвратява забавянето на скоростта при запис на данни, дори след продължително снимане в режим Burst, като допринася и за по-висока скорост на заснемане – това е SD карта памет, на която може да се разчита.

Друга впечатляваща функция на тази SD карта памет е ултра високата скорост на четене – до 300MB/сек.ii. Сдвоена с четец за карти памет, тя може много бързо да прехвърля голям обем данни и огромни файлове на компютър, като допринася за по-ефективния работен процес на професионалните фотографи.

„С все по-нарастващата употреба на продължително заснемане на изображения във висока резолюция и навлизането на 4К видеозаснемането с DSLR и безогледални фотоапарати, идва и необходимостта от по-големи, по-бързи и по-надеждни карти памет. Благодарение на серията SF-G, ние продължаваме да изпълняваме нашия ангажимент да предлагаме на професионалните фотографи и любителите пълна гама от изключително високотехнологични устройства за мултимедия, като подобряваме работата на техните фотоапарати“, заяви Ромен Русо, мениджър Продуктов маркетинг на Sony за Европа.

Перфектният резервен вариант

SD моделите на Sony са с висока надеждност и устойчивост. Притежават характеристики като водоустойчивост и антистатична защита, които спомагат за доброто съхранение на важно съдържание. Но когато снимате навън по цял ден, а времето ви притиска, е възможно случайно да изтриете някои изображения. С наличния за безплатно изтегляне софтуер на Sony File rescue изтрити снимки или видеа, включително RAW кадри и 4K XAVC-S видео файлове, могат бързо да бъдат възстановени.

MRW-S1 - най-бързият четец за карти за серията SF-G

Заедно със серията SF-G Sony представя и нов четец за карти памет - модел MRW-S1, който е идеалното решение за подобряване ефективността на работния процес след снимане, като бързо прехвърля данните от SF-G SD картите памет на компютър. Този компактен четец предлага и вграден SuperSpeed USB кабел (USB3.1 Gen.1), стандартен A порт за безжично свързване с компютъра, за да може файловете да бъдат копирани по-бързо, отколкото е възможно, ако това се извършва през SD слота на компютъра.

Новата серия SD карти памет SF-Gще бъде налична в магазинната мрежа от март 2017 г., а четецът за карти памет MRW-S1 ще бъде наличен в магазините през април 2017 г.

За повече информация относно продуктовата гама от SD карти памет на Sony, включващата и серията SF-G, моля посетете: https://www.sony.bg/electronics/sd-karti/sf-g-series

За повече информация, моля свържете се с:

Ралица Захариева, мениджър PR отдел, Broks Vision

zaharieva@broksvision.com / +359 888 56 30 31

[i]Скоростта на пренос варира в зависимост от приемните устройства, операционната система и условията за ползване

Sony Corporation е водещ производител на аудио, видео, игри, мобилни устройства, свързани устройства и информационни технологии за потребителския и професионалния пазар. Със своите музикален, фото и видео, компютърен и онлайн бизнес, Sony е разпозната като една от водещите компании за електроника и забавление в света. Sony записа рекордни годишни продажби за фискалната година, приключила на 31 март 2014 г., възлизащи на приблизително $75 милиарда. Глобална уеб страница: http://www.sony.net.