Последвайте Sony България

Sony представя два нови широкоъгълни пълноформатни обективи с Е-байонет

Съобщение в пресата   •   май 25, 2017 11:43 EEST

Sony представи две нови попълнения към нарастващата си гама от пълноформатни обективи с E-байонет.

Новите обективи са FE 16-35mm F2.8 GM широкоъгълен обектив с отворена бленда (модел SEL1635GM) и FE 12-24mm F4 G обектив с ултра широк ъгъл (модел SEL1224G). Моделът SEL1635GM предлага високата разделителна способност и красивия боке ефект от флагманската серия G Master на Sony в широко 16-35мм фокусно разстояние за изключителни природни и градски пейзажи, портрети и др. На свой ред, новият SEL1224G – пълноформатен E-mount обектив на Sony с най-широкия ъгъл досега, дава динамична нова перспектива за всички фотографи, снимащи със Sony E-байонет. Така гамата пълноформатни обективи с E-байонет на Sony вече включва обективи от ултра широкия 12 мм обектив до супер-телефото обектив с обхват 800мм (с телеконвертор).

Новият FE 16-35мм F2.8 GM широкоъгълен обектив с приближение

Новият FE 16-35мм F2.8 GM широкоъгълен обектив с приближение се присъединява към популярните FE 24-70мм F2.8 GM и FE 70-200мм F2.8 GM OSS, за да завърши серията F2.8 обективи с голяма апертура на Sony. Оборудван с най-съвременните технологии в обективите на Sony, той е първият широкоъгълен G Master модел – идеален за заснемането на всякакви ситуации като пейзажи, архитектура, близки портрети, спорт, движение и много други. Също така е изключително лек и компактен, което го прави лесен за пренасяне и употреба.

Новият обектив притежава изключителна рязкост от край до край на кадъра, с оптичен дизайн, който включва пет асферични елемента, два от които са оригиналните елементи на XA (екстремно асферични) на Sony, които намаляват аберацията и осигуряват максимална разделителна способност в целия диапазон на увеличение и обхват на блендата.

Предният XA елемент на SEL1635GM е най-големият XA елемент, произвеждан досега, осигуряващ оптимално качество. Има и два стъклени елемента с изключително ниска дисперсия, които поддържат хроматичната аберация до минимум, докато увеличават разделителната способност. Оригиналното Nano AR покритие на Sony потиска вътрешните отражения, за да осигури отличен контраст и яснота на изображението.

Обективът разполага с почти кръгла форма на блендата при всички настройки, а комбинацията от гореспоменатия XA елемент с неговата 11-ламелна бленда създава изображения със ясно фокусирани обекти и красиво разфокусирани фонове или "боке". Също така има и два DDSSM (Direct Drive Super Sonic Wave Motors), които съставят система за плаващо фокусиране и гарантират бърз и тих автоматичен фокус, което го прави идеален избор както за снимки, така и за заснемане на филми.

SEL1635GM е устойчив на прах и влага[i], има флуорно покритие върху предната част на обектива, което помага за предпазване от прах и мазни петна, както и за лесното им отстраняване, в случай на замърсяване. Има и персонализиран бутон за задържане на фокуса и бутон за освобождаване на капачето.

Новият FE 12-24мм. F4 G обектив с ултра-широк ъгъл и увеличение

Уникално проектиран, новият ултра-широкоъгълен FE 12-24мм F4 G обектив осигурява отлично качество на изображенията в компактен и лек дизайн, с тегло приблизително 566 грама. Най-широкият пълноформатен обектив с E-байонет на Sony предлага динамична перспектива за пейзаж, архитектура и интериорна фотография и е подходящ както за снимки, така и за видеозаписи.

Обективът притежава иновативен оптичен дизайн с четири асферични елемента, които осигуряват отлична рязкост от край до край и разделителна способност. В допълнение, обективът разполага с три стъклени елемента с изключително ниска дисперися (ED) и един елемент от Super ED стъкло, които намаляват хроматичната аберация в цялото изображение и се възползват от оригиналното Nano AR покритие на Sony.

Новият обектив SEL1224G включва DDSSM (Direct Drive Super Sonic Wave Motor) за бърза, тиха и прецизна работа на автофокуса, както и персонализиран бутон за задържане на фокуса и превключвател на режимите на фокусиране. Също така е устойчив на прах и влага i.

Цени и наличност

SEL1635GM ще се продава в Европа от август 2017 г. на цена около 2700 евро. SEL1224G ще се продава в Европа от юли 2017 г. на цена около 2000 евро.

За повече информация, моля свържете се с:

Ралица Захариева, мениджър PR отдел, Broks Vision

zaharieva@broksvision.com / +359 888 56 30 31

[i]100% защита от прах и влага не е гарантирана.

Sony Corporation е водещ производител на аудио, видео, игри, мобилни устройства, свързани устройства и информационни технологии за потребителския и професионалния пазар. Със своите музикален, фото и видео, компютърен и онлайн бизнес, Sony е разпозната като една от водещите компании за електроника и забавление в света. Sony записа рекордни годишни продажби за фискалната година, приключила на 31 март 2014 г., възлизащи на приблизително $75 милиарда. Глобална уеб страница: http://www.sony.net.