Последвайте Sony България

Sony представя 18-110мм Super 35мм APS-C обектив с плавно приближение (Power Zoom)

Съобщение в пресата   •   септ 12, 2016 14:45 EEST

  • E PZ 18-110мм F4 G OSS (SELP18110G) с 6.1x оптично приближение и плавно управление
  • Висока резолюция, подходяща за заснемане на професионални 4K филми 
  • Оптика с плавни движения (SMO) - дизайн и конструкция, които намаляват в максимална степен нежеланите случайни премествания във фокуса и изображението при фокусиране или приближение
  • Високотехнологични функционалности, включващи три отделни пръстена за фокус, бленда и приближение - за професионална работа с обектива
  • Вградена оптична стабилизация на изображението OpticalSteadyShotTM
  • Компактен, лек дизайн, устойчив[i]на прах и влага

Sony разработи нов високотехнологичен Super 35мм / APS-Cформатен обектив с възможност за голямо приближение, за да предложи на видеооператорите нов и мощен творчески инструмент. Обективът стартира от 18мм широкоъгълен обхват и стига до 110мм обхват на приближението при телефотографските кадри (еквивалентно на 27мм – 165мм при 35мм формат[ii]), с 6.1xмаксимално приближение, дори и с вътрешен фокус. Той поддържа постоянна F4 бленда за красива дълбочина на ефектите на полето на заснемане и стабилен контрол на експонацията в целия стандартен диапазон на приближение.

Перфектно допълнение към системата с αбайонет камери и фотоапарати – от професионалната видеокамера PXW-FS7до фотоапаратите със сменяем обектив като серията α7и α6300, този висококачествен GLensTMобектив предлага качество на изображението, което ще задоволи и най-взискателния професионален потребител. Той е изграден от 18 елемента, обединени в 15 групи, включително 6 асферични елемента и 3 ED (Extra-lowDispersion) стъклени елемента, и разполага с кръгла бленда със 7 ламела. Този изключително сложен дизайн осигурява качествени изображения с изключително висока резолюция и е особено подходящ за заснемане на професионални 4Kфилми.

SELP18110Gе едва вторият обектив[iii], който предлага оптиката за плавни движения (SMO) на Sony с дизайн и конструкция, разработени специално, за да елиминират нежеланите изкривявания в изображението по време на заснемането на филми. SMOе насочена към три основни аспекта при работа с обектива, които могат значително да повлияят върху качеството на филма: FocusBreathing, при който промяната в зрителния ъгъл по време на фокусиране е сведена до минимум от вътрешен фокусен механизъм; Focus shift, при който леките изкривявания във фокуса, който могат да се появят при приближение, са премахнати посредством прецизна настройка за фокусно проследяване; и Axial shift, при която аксиалните изкривявания в изображението при приближение са сведени до минимум чрез дизайн с постоянна дължина.

Изключителната функционалност и тихата работа на новия обектив го правят много подходящ за ползване при мащабни филмови продукции. Трите отделни пръстена осигуряват контрол на фокуса, приближението и блендата с оптимален въртящ момент за удобство и професионална работа. Обективът изцяло поддържа автоматично и удобно ръчно механично приближение, а посоката на въртене на пръстена за приближение може да се променя в зависимост от индивидуалните предпочитания на потребителя. Дължината на обектива се запазва при всякакви промени, което го прави лесен за ползване с черни кутии и други аксесоари за обектив. За пръв път при αобектив, 0.8 мм pitchfocusgearе вграден в обектива, предлагайки директна съвместимост със стандартни аксесоари за фокусиране.

Оптималното представяне и възможности на оптиката се допълват от прахо- и водоустойчив дизайнi, който прави обектива идеален за ползване на всякакви локации. Технологията Optical SteadyShotосигурява допълнителна функционалност, като предлага стабилизация на изображението в обектива по време на ръчно заснемане, а компактният и лек[iv]дизайн гарантират, че обективът е наистина перфектно мобилно решение. Още възможности за работа се добавят и при използването му с телеконверторите SEL14TCи SEL20TCза 1.4xи 2.0xразширяване на фокусния диапазон.

SELP18110GSuper 35мм / APS-Cобектив с възможност за плавно приближение за професионални оператори и фотографи ще се предлага в Европа от декември 2016 г. на цена от около €4000.

[i]100% защита от прах и влага не е гарантирана.

[ii]С цифров фотоапарат със сменяем обектив, разполагащ с APS-Cсензор за изображения

[iii]Единственият друг обектив със SMOтехнология е SELP28135G

[iv]1105 г без стойката за монтиране на статив

Sony Corporation е водещ производител на аудио, видео, игри, мобилни устройства, свързани устройства и информационни технологии за потребителския и професионалния пазар. Със своите музикален, фото и видео, компютърен и онлайн бизнес, Sony е разпозната като една от водещите компании за електроника и забавление в света. Sony записа рекордни годишни продажби за фискалната година, приключила на 31 март 2014 г., възлизащи на приблизително $75 милиарда. Глобална уеб страница: http://www.sony.net.