Последвайте Sony България

Sony представи ново устройство за дистанционно управление с безжична Bluetooth® технология

Съобщение в пресата   •   фев 27, 2019 11:57 EET

Sony представи ново безжично устройство за дистанционно управление (модел RMT-P1BT) с Bluetooth технология, което е надеждно и гъвкаво решение за любители фотографи, които искат да контролират камерата[i] си от разстояние при заснемане на пейзажи, архитектурна фотография, астрофотография, предметна фотография, групови портрети и много други.

Новото безжично дистанционно RMT-P1BT работи чрез Bluetooth връзка, която елиминира нуждата от кабели или приемници за свързването му директно към камерата. Устройството има изключително бърза реакция, в рамките на около 0,05 секунди[ii] закъснение, което гарантира, че затворът може да бъде освободен с прецизна точност. Разполага и с LED светлинен индикатор, който показва работното състояние на камерата чрез мигане или постоянно светене. Наред с това, дистанционното е проектирано да издържа на прах и влага[iii], както и на ниски и високи температури[iv], като предлага надеждна работа в най-различна среда и метеорологични условия.

За да се постигне максимален контрол върху функционалностите на камерата, новото безжично дистанционно RMT-P1BT разполага с бутони за ръчно управление на фините промени във фокуса, както и дистанционен бутон C1, който може да се настрои[v]според индивидуалните предпочитания на потребителя. Има и Старт/Стоп бутон за видеозаснемане и управление на функцията за power-zoomили за цифрово приближение, което го прави идеалният аксесоар за дистанционно заснемане на филми. За фотографи, които предпочитат да снимат в режим на експониране „Bulb“, устройството може да бъде настроено да отваря и затваря затвора със съответните кликвания на основния бутон, елиминирайки необходимостта от натискане и задържане на бутона през цялото време на експониране.

Цена и наличности

Устройството за дистанционно управление RMT-P1BT ще бъде налично в Европа през април на цена от около 149 лв.

Голямо разнообразие от ексклузивни истории, видеоклипове и вълнуващо ново съдържание, заснето с най-новите фотоапарати и други Alpha продукти на Sony, е налично на https://www.sony.bg/alphauniverse. Европейският фотографски център на Sony е достъпен на 22 езика и съдържа новини за продуктите, конкурси и актуален списък на събитията на Sony във всяка страна.

За повече информация, моля свържете се с:

Ралица Захариева, мениджър PR отдел, Broks Vision

zaharieva@broksvision.com / +359 888 56 30 31

За Sony Corporation

Sony Corporation е водещ производител на аудио, видео, фотографски, мобилни устройства, игри, свързани устройства и ИТ продукти за потребителския и професионалния пазар. Със своите музикален, филмов, онлайн бизнес и компютърни забавления, Sony е една от водещите компании за електроника и забавления в света. Sony записа консолидирани годишни продажби от приблизително $77 милиарда за фискалната година, приключила на 31 март 2018 г. Глобална уеб страница: http://www.sony.net

[i]Изисква се системен софтуерен (фърмуер) ъпдейт. Повече информация за подробности и съвместимост на камерите е налична на страницата за поддръжка на Sony: https://www.sony.net/dics/p1bt/

[ii]На база вътрешен тест. Закъснението варира в зависимост от условията/ситуацията при снимане

[iii]Няма гаранция за 100% защита от прах и влага

[iv]При работа на температури от 14 ℉до 122 ℉. Трябва да се реферира и към работната температура на камерата

[v]Функцията трябва да се настрои предварително чрез менюто на камерата

Sony Corporation е водещ производител на аудио, видео, игри, мобилни устройства, свързани устройства и информационни технологии за потребителския и професионалния пазар. Със своите музикален, фото и видео, компютърен и онлайн бизнес, Sony е разпозната като една от водещите компании за електроника и забавление в света. Sony записа рекордни годишни продажби за фискалната година, приключила на 31 март 2014 г., възлизащи на приблизително $75 милиарда. Глобална уеб страница: http://www.sony.net.