Последвайте Sony България

Sony и Profoto обявиха своето сътрудничество и първия си общ продукт за професионални фотографи

Съобщение в пресата   •   септ 20, 2016 16:15 EEST

Днес, на Photokina2016 в Кьолн, Германия, Sonyофициално обяви старта на съвместната си работа с Profoto, имаща за цел да осигури на фотографите-визионери платформа, която да вдъхне живот на амбициозните им творчески проекти.

Това сътрудничество дава възможност за оптимална съвместимост между светкавиците и осветителните тела и аксесоари на Profoto и фотоапаратите със сменяеми обективи на Sony (ILC). Sony предостави на Profoto техническите характеристики за три[i] от своите ILC модели и така им позволи да разработят продукт, който осигурява на потребителите, използващи α фотоапаратите от Sony, богати възможности за работа със светлината.

Юсуке Аоки, директор Product Marketing, Digital Imaging в Европа и вицепрезидент на Sony Europe Ltd., коментира: „С Profoto споделяме обща страст към страхотната фотография и сме силно развълнувани, че потребителите на Sonyαфотоапарати имат шанса да разширят фотографските си възможности.“

Първият продукт в линията на Profoto, плод на сътрудничеството, е ProfotoAir Remote TTL-S, който свързва безжично светкавицата ProfotoAirTTL с избрани αфотоапарати на Sonyi. AirRemoteTTL-Sе малък, безжичен радиопредавател, който се прикрепя към гнездото на Sonyфотоапарата. Дистанционното позволява TTL замерване с всяка ProfotoAirTTL светкавица. В TTL режимa потребителят просто насочва фотоапарата и снима, а AirRemoteTTL-Sпредава към светкавицата, която автоматично осигурява перфектна експозиция. AirRemoteTTL-Sразполага и с високоскоростна синхронизираща технология на Profoto/в процес на патентоване/ – по-бърза, по-мощна и по-съвместима от което и да е HSS решение на пазара.

Системата AirRemoteTTL-S ще бъде достъпна на пазарите в глобален мащаб в началото на 2017 г. на ориентировъчна цена от €310 . Пълните технически характеристики са достъпни тук.

За ProfotoAB

Profoto е основана в Стокхолм през 1968 г. от фотографa и инженер Екхард Хейн и фотографа и търговец на фотографско оборудване Кони Дъфгран. Връзката им започва, когато Кони продава на Екхард светкавица, която не работи. Недоволен и с повредена светкавица, Екхард се прибира, за да измисли нов тип уред. Той се върща няколко седмици по-късно с превъзходен прототип. Няколко години след това, Екхард и Кони излагат първия Про-1 генератор на изложението Фотокина в Кьолн. Той става страхотен хит. Profoto е роден. С гръм и трясък.

Profotoнеизменно вярва, че осветителните тела и аксесоари за фотозаснемане трябва да се усещат добре, да звучат добре и да са естетически приятни. Точно както четката на художника или инструмента на музиканта, формата трябва да отразява функцията. Profoto никога няма да позволи технологията да е бъде над артиста. Уредите им не създават трудности, а светлинни решения, предназначени да ви помогнат да превърнете амбицията си в реалност.

[i]Понастоящем съвместими фотоапарати саα7 II, α7R II и α7S II

Sony Corporation е водещ производител на аудио, видео, игри, мобилни устройства, свързани устройства и информационни технологии за потребителския и професионалния пазар. Със своите музикален, фото и видео, компютърен и онлайн бизнес, Sony е разпозната като една от водещите компании за електроника и забавление в света. Sony записа рекордни годишни продажби за фискалната година, приключила на 31 март 2014 г., възлизащи на приблизително $75 милиарда. Глобална уеб страница: http://www.sony.net.