Последвайте Sony България

Sony допълва своята линия професионални карти с памет с новата серия CFast

Съобщение в пресата   •   ное 28, 2017 18:36 EET

Sony представи днес серията CFast – високотехнологични карти с памет, предназначени за нуждите на професионалните фотографи и видеооператори. Новата Gсерия карти с памет CFast отговаря на непрекъснато разширяващите се възможности на първокласните DSLR фотоапарати и професионалните 4K кино и телевизионни видео камери, предлагащи ултра бързи скорости на запис от до 510MB/s и скорости на четене от до 530MB/s.[i]

„Присъединявайки се към вече утвърдената линия от професионални SSD, XQD и SxS карти, както и най-бързата SD карта в света[ii], новите CFast модели затвърждават позицията на Sony като лидер в професионалните решения за устройства с памет, които подобряват изживяването при снимане и оптимизират работния процес.“, каза Ромен Русо, старши продуктов мениджър за Европа.

Водеща в индустрията скорост на запис

Професионалните фотографи изискват по-високи скорости при непрекъснато снимане на изображения с по-висока резолюция като например RAW. Със скорост на запис до 510MB/s, далеч надхвърляща възможностите на наличните CFast карти, серията G поддържа високоскоростно непрекъснато заснемане на RAW с висока разделителна способност и увеличава възможностите на DSLR фотоапаратите от висок клас.

Надежден 4K видеозапис с поддръжка на VPG130

Освен ултра бърза скорост на запис, новите CFast карти поддържат VPG130[iii] за надежден запис на 4K кинематографично или видео с висока скорост на предаване. Гарантирана е минимална скорост на запис от 130MB/s, което прави новите карти идеални за надежден запис на професионално 4K видео като например в CinemaRAWlight режим.

Изключително висока скорост на четене за ултра-ефективен работен процес

Ефикасният работен процес е от съществено значение за професионалните фотографи и видеооператори, които често работят в предизвикателна среда и с кратки срокове. С ултра бърза скорост на четене от 530MB/s, CFast картите с памет от серия G значително намаляват времето, необходимо за прехвърляне на RAW файлове, продължителни 4K видео кадри и изображения с висока резолюция към компютър.

Гарантирана здравина и надеждност

Новите CFast карти са преминали множество задълбочени тестове при падане, вибрации, удар и устойчивост, което ги прави перфектни за снимане в разнообразна среда и различни локации. Те работят надеждно в широк температурен диапазон и са много устойчиви на статично електричество. С твърд корпус и включения софтуер[iv]SonyFileRescue, предназначен за възстановяването на случайно изтрити снимки като например RAW изображения и видеоклипове, професионалните фотографи и видеооператори могат да снимат без всякакви притеснения, дори и в най-трудните условия.

Цена и наличност

Новите CFast 2.0 карти с памет от серия G ще бъдат налични в 32GB (CAT-G32), 64GB (CAT-G64) и 128GB (CAT-G128) размер на паметта и ще бъдат разпространени на пазара през първото тримесечие на 2018 година.

За повече информация, моля свържете се с:

Ралица Захариева, мениджър PR отдел, Broks Vision

zaharieva@broksvision.com / +359 888 56 30 31

[i]Базирана на вътрешни тестове на Sony. Скоростта на прехвърляне може да бъде различна в зависимост от тестовите условия.

[ii]Към септември 2017

[iii]Гарантирано видео заснемане с минимална поддържана скорост на записа от 130MB/s

[iv]Наличен при използването на четец за карти, който зарежда картата като Преносим Диск

Sony Corporation е водещ производител на аудио, видео, фотографски, мобилни устройства, игри, свързани устройства и ИТ продукти за потребителския и професионалния пазар. Със своите музикален, филмов, онлайн бизнес и компютърни забавления, Sony е разпозната като една от водещите компании за електроника и забавления в света. Sony записа консолидирани годишни продажби от приблизително $76 милиарда за фискалната година, приключила на 31 март 2017 г. Глобална уеб страница: http://www.sony.net