Последвайте Sony България

Почувствайте атмосферата на живата музика с първокласните слушалки MDR-Z7M2 на Sony

Съобщение в пресата   •   авг 30, 2018 17:00 EEST

  • Подобрено качество на звук благодарение на технологии, наследени от емблематичната серия слушалки MDR-Z1R
  • Ново разработена 70мм шпула, диафрагми от течен полимерен кристал с алуминиево покритие, по-големи магнитии решетка тип Фибоначи[1]
  • Изключително качество на звука с триизмерно пространствено звуково изживяване с широко обхватен звук от 4Hz до 100kHz
  • Наушници, изработени от много дебела, уретанова пяна, която намалява натиска и осигурява комфорт при продължителна употреба

Sony днес представи MDR-Z7M2 – наследниците на MDR-Z7. Този модел е ново поколение на емблематичната серия MDR-Z1R с решетка тип Фибоначи и φ 4.4mm кабел за балансирана връзка, наличен в комплекта.

Sony за пореден път предлага съвършено аудио изживяване: Z7M2 разполагат с широко честотно покритие и динамичен диапазон, наред с линейно поляризирана предна вълна, предлагащи на потребителите реалистично музикално възпроизвеждане- триизмерно и пространствено звуково изживяване, наподобяващо атмосферата от музиката на живо. С използването на 70 мм HD шпули, както и диафрагми от течен полимерен кристал с алуминиево покритие, чрез които куполът е уголемен и профилът му – оптимизиран, слушалките Z7M2 предоставят прецизно възпроизвеждане на музиката за меломаните.

Експертен звук за изтънчения слух

Z7M2 е с нови разработени 70мм шпули, адаптирани от MDR-Z1R, както и подобрени диафрагми от течен полимерен кристал с алуминиево покритие за естествен звук с ниска степен на „оцветяване“ в средно-високия честотен диапазон. Куполът на диафрагмата е уголемен и профилът му – оптимизиран, което е предпоставка за чист звук в средно-ниските честоти, и брилянтен в средно-високите. Шпулата има по-голям магнит (два пъти по-голям в сравнение с MDR-Z7), в резултат на което има повече мощ и по този начин подобрява чистота на музиката.

Решетката тип Фибоначи, направена от твърда смола, осигурява едновременно тънкост и якост. Това намалява затихването от решетката в свръх високите честоти за гладко звуково възпроизвеждане във всички честоти.

В допълнение, „Beat Response Control“ – специален акустичен порт на корпуса, контролира въздушното течение зад шпулата и оптимизира движението на диафрагмата при възпроизвеждане на ниски честоти. В същото време се подобряват преходните характеристики при басите и се възпроизвежда акуратно музикалния ритъм.

Другите характеристики на Z7M2 включват използването на специален безоловен припой и корзонови сплави в жаковете на слушалките. За случая Sony е разработила и отделен аудио припой, който да минимизира загубите по сигналните канали, както и да осигури чисти контакти. Корзоновата сплав (вид медна сплав) е идеален материал за електрически контактни връзки в жакове, заради ниската стойност на съпротивление и високата издръжливост.

Кабели и връзки

Z7M2 имат два вида кабели в комплекта – стандартен небалансиран и един балансиран свързващ кабел. Използван е винтово захващащ механизъм, за да подсигури връзката и увеличи издръжливостта. Наред с това, при медния балансиран кабел е ползвано сребърно покритие за по-фини детайли, по-гладки високи и по-малко деградация на звука.

Sony препоръчва и кабелите си, създадени съвместно с KIMBER KABLE®(продават се отделно[2]), съчетаващи перфекционизма на Sony в създаването на слушалки и експертизата на KIMBER KABLE в проектирането и изграждането на кабели и проводници за производство на уникални висококачествени кабели за слушалки, които допълнително подобряват звуковъзпроизвеждането. С 8-жична плетена структура, кабелите постигат отлично качество на звука с по-висока чистота, по-нисък външен шум. Златното покритие подобрява проводимостта за чист сигнал. Използването на алуминиева сплав на частта за захващане осигурява отлично акустично представяне чрез по-добро отслабване на звуковите вибрации. Конекторите от страна на слушалките имат винтово захващащ механизъм, който осигурява здрава и сигурна връзка.

Удобството е ключово

За да се подобри удобството при носене, в Z7M2 са използвани ергономични наушници с триизмерни шевове. Това осигурява по-високо ниво на комфорт с балансиран натиск. Дори при продължителна употреба подложките с ергономична форма гарантират удобство при употреба. Тази гъвкава структура намалява загубата на звук, като увеличава въздушното уплътнение, предоставяйки на слушателя мощни дълбоки баси. За повърхността на наушниците са използвани възглавнички от мека уретанова влагоабсорбираща пяна. Това помага да се намали всяко чувство на неудобство и да се осигури комфорт за продължително слушане.

Лентата за глава е от изкуствена кожа със свързващ елемент и плъзгач от алуминиева сплав за регулиране на размера, което прави Z7M2 едновременно леки и издръжливи. Специален процес на обработка с анодиране води до увеличаване на твърдостта на свързващия елемент, като редуцира възможността за драскотини, причинени от ежедневната употреба. Специално внимание е обърнато на проектирането на структура на вътрешната ос на Z7M2, където точката на страничното налягане е по-близо до главата. Това осигурява по-добра стабилност при носене. Z7M2 също така разполага с тих механизъм, който намалява механичния шум, причинен от движението на връзките, осигурявайки тихо слушане, дори и за най-претенциозния слушател.

Първокласните слушалки MDR-Z7M2 от Sony ще се предлагат на цена около 1600 лв. в избрани европейски държави от октомври 2018 г.

За други новини от Sony посетете http://presscentre.sony.bg/

За повече информация, моля свържете се с:

Ралица Захариева, мениджър PR отдел, Broks Vision

zaharieva@broksvision.com / +359 888 56 30 31

[1]Числовият ред на Фибоначи е система от естествени числа, която се появява навсякъде в природата – от начина на подреждане на спирали от листа, до подредбата на семената в слънчогледовата пита.

[2]Наличността на MUC-B205B1 варира на различните пазари

Sony Corporation е водещ производител на аудио, видео, фотографски, мобилни устройства, игри, свързани устройства и ИТ продукти за потребителския и професионалния пазар. Със своите музикален, филмов, онлайн бизнес и компютърни забавления, Sony е една от водещите компании за електроника и забавления в света. Sony записа консолидирани годишни продажби от приблизително $77 милиарда за фискалната година, приключила на 31 март 2018 г. Глобална уеб страница: http://www.sony.net