Последвайте Sony България

Новият пълноформатен фотоапарат на Sony α7R III със сменяем обектив предлага оптимална комбинация от резолюция и скорост

Съобщение в пресата   •   окт 30, 2017 18:39 EET

Иновативният пълноформатен безогледален модел осигурява висока резолюция от 42.4 MP, скорост от 10 кадъра в секунда при продължителни снимки, бърз и прецизен автофокус и компактен дизайн

  • Пълноформатен 35mm 42.4 MP[i] Exmor R™ CMOS сензор със задна подсветка и усъвършенствана обработка на изображенията
  • Продължителни снимки със скорост до 10 кадъра в секунда[ii] в режим Тихо заснемане (Silent Shooting) или Механичен затвор (Mechanical Shutter) и пълно автоматично проследяване на фокуса/експозицията
  • 399 AF точки с фазово разпознаване, покриващи 68%[iii] of кадъра, 425 контрастни AF точки и приблизително 2 пъти по-ефективен Eye AF (АФ по човешкото око)[iv]
  • 5-осева оптична интегрирана в тялото стабилизация на изображението с 5.5 стопа[v] предимство.
  • 4K[vi] видео заснемане с пълно разчитане на всички пиксели и без биниране[vii]
  • С напълно обновен дизайн, насочен към професионалистите, включващ усъвършенстван автоматичен фокус, двоен слот за карта с памет, по-дълъг живот на батерията, USB (USB 3.1 Gen 1) USB Type-C™ високоскоростен терминал и много други
  • Компактно, леко тяло – само 680 грама[viii]

Sony представи впечатляващо попълнение в своята серия пълноформатни безогледални фотоапарати – α7R III (модел ILCE-7RM3).

Благодарение на еволюционния скок в мощта и ефективността при обработката на изображения, новият α7R III комбинира 42.4 MPi Exmor R CMOS сензор за изображения с висока резолюция и задна подсветка заедно с впечатляващи скорости на заснемане при до 10 кадъра в секундаii с пълно AF/AE проследяване, както и изключително 4K качество на видеото и снимките, широк 15-стопа динамичен обхват, висока чувствителност с почти изцяло намаляване на шума, както и много други. С тези мащабни възможности и със своето компактно, леко тяло, този фотоапарат е един изумително гъвкав и функционален инструмент в ръцете на фотографи, видеооператори, създатели на мултимедийно съдържание и всякакви други специалисти, който изискват надеждност, гъвкавост и полифункционалност.

Ново измерение в качеството на изображенията

42.4MP Exmor R CMOS сензорът за изображения с висока резолюция и задна подсветка с плътно долепени пиксели и AR (антирефлексно) покритие на повърхността на херметически затвореното стъкло на сензора с цел драматично подобряване на ефективността при улавяне на светлината, в резултат на което гарантира висока чувствителност при ниски нива на шум и широк динамичен обхват.

Новият α7R III на Sony разполага и с нова front-end LSI архитектура, която ефективно удвоява* скоростта на разчитане на сензора, както и усъвършенстван BIONZ X™ процесор, който осигурява приблизително 1,8 пъти по-висока скорост на обработка в сравнение с α7R II. Тези мощни компоненти работят в синхрон, за да гарантират по-бързото заснемане и същевременно впечатляващ ISO обхват от 100 - 32000 (увеличаващ се до ISO 50 – 102400 за статичните кадри) и мащабен 15-стопа[ix] динамичен обхват при настройки за ниска чувствителност. Всичко това осигурява изключително добро представяне при всякакъв тип настройки и условия на снимане.

Този нов пълноформатен модел е създаден без оптичен low pass филтър с цел максимална резолюция, както и възможност за изходен материал в 14 bit RAW формат дори при снимане в тих или непрекъснат режим. Фотоапаратът е оборудван с иновативна 5-осева система за оптична стабилизация на изображенията, която е усъвършенствана, за да поддържа заснемане във висока резолюция, което от своя стана дава 5.5 стопа предимство – най-високата степен[x] на компенсация за система за стабилизиране на изображение в света. Моделът има и нов затвор, който намалява вибрациите и размазването на изображенията във всички режими, включително и при висока скорост на заснемане от 10 fps, както и няколко подобрения в точното възпроизвеждане на нюансите на кожата.

Впечатляващо AF и AF/AE проследяване при до 10 кадъра в секундаii

Иновативният пълноформатен безогледален фотоапарат α7R III е оборудван с прецизна система за обработка на изображенията, която позволява заснемане на изображения при пълна 42.4MP резолюция и при до 10 fps с продължително, точно AF/AE проследяване за до 76 JPEG / RAW изображения или 28 некомпресирани RAW изображения [xi]. Високоскоростният режим на заснемане при 10 fps е наличен или с механичен затвор, или при напълно тихо снимане[xii], което добавя още едно предимство към впечатляващата многофункционалност на устройството. Моделът може да снима непрекъснато и при скорост от до 8 fps[xiii] в режим на проследяване на живо с минимално забавяне при визуализацията във визьора или на LCD екрана. Тези високоскоростни опции гарантират изключителна точност и детайлност на кадрите при заснемането на бързо движещи се обекти.

За допълнително удобство, докато голям обем от бързозаснети кадри се записват на картата с памет, много от ключовите функции на фотоапарата са работещи, включително достъп до ‘Fn’ (Функции) и ‘Меню’ бутоните, преглед на изображения и няколко други менюта и параметри*, включително и други функции, които улесняват сортиране на кадрите на място.

Наред с това, ако в средата на заснемане има флуоресцентно или изкуствено осветление, потребителите могат да активират функцията Anti-flicker[xiv], благодарение на която α7R III автоматично засича честотността на това осветление и настройва затвора, така че да минимизира ефекта му върху заснетите кадри, а именно – всякакви аномалии в цветовете и експозицията, които понякога се появяват в горния и долния край на изображенията при висока скорост на затвора.

Подобрената фокусна система на α7R III обхваща 399 AФ точки с фазово разпознаване, които покриват приблизително 68% от кадъра в хоризонтална и във вертикална посока. Има и 425 контрастни AF точки – 400 точки повече, в сравнение с α7R II. Тази високотехнологична система гарантира автоматично улавяне на фокуса за приблизително 2 пъти по-кратко време при условия на ниска осветеност в сравнение с α7R II, както и проследяване, което е близо 2 пъти по-прецизно. Високо оценяваната функционалност Eye AF също е около 2 пъти по-ефективна и е достъпна при използване на обективи на Sony с A-байонет с адаптор.[xv]

Другите подобрения в гъвкавостта при фокусиране включват наличен AF в режим Focus Magnifier, поддържане на автофокусни точки с фазово разпознаване при използване на обектив с A-байонет[xvi], бутон ‘AF On’ (Автофокус вкл.), ‘джойстик’ за бързо преместване на фокусните точки, възможност за гъвкав сензорен фокус и много други.

Високо 4K качество за професионалните видеооператори

Новият α7R III е изключително способен и в ролята на видео камера, предлагайки 4K (3840x2160 пиксела) видео заснемане при пълния размер на кадъра на пълноформатния сензор. При снимането в размер на кадъра Супер 35мм, камерата използва пълно прочитане на пиксели без биниране, за да събере 5K[xvii] информация и чрез хипермодулиране да създаде висококачествен 4K видеоматериал с невероятен детайл и дълбочина.

α7R III разполага с нова HLG (Hybrid Log-Gamma) [xviii], която поддържа Instant HDR поток от съдържание и позволява на телевизори, поддържащи HDR (HLG), да излъчват красива и реалистична 4K HDR картина. Освен това, налични са и S-Log2 и S-Log3 за по-голяма гъвкавост при цветовата обработка на заснетия материал. Камерата може да заснема Full HD със скорост от 120 кадъра в секунда при до 100 Mbpsvi, което позволява кадрите да бъдат прегледани и евентуално обработени във видео файлове на 4х или 5х бавен каданс[xix] и с Full HD резолюция с AF проследяване.

Изработка, дизайн и възможности за персонализация за професионалисти

Новият пълноформатен фотоапарат на Sony е оборудван с множество подобрения, които му дават възможности за истински професионален стил на работа. Такъв например е двойният слот за карти, на който едното гнездо поддържа SD карти с памет от UHS-II тип. Потребителите разполагат с разнообразие от опции за съхранение на съдържанието си, включително отделно записване на JPEG / RAW, отделно записване на снимки / видео, relay recording и други. Животът на батерията е сериозно удължен, тъй като новият фотоапарат използва батерия от серията Z на Sony, които имат почти 2.2x по-голям капацитет от използваната при α7R II батерия от серия W.

α7R III разполага с Quad-VGA OLED Tru-Finder™ с подобрена разделителна способност и яркост с приблизително 3,686k точки за невероятна точност и реалистично възпроизвеждане на детайлите. Визьорът, които е интегриран и в високооценения фотоапарат α9 на Sony, има ZEISS® T* покритие, което намалява отраженията, и е с флуорно покритие на външната леща, което предотвратява замърсяването. Той, също така, разполага и с адаптируема скорост на кадъра – с възможност за 50 fps или 100 fps[xx], за да се приспособи максимално добре към действието. Обновеният LCD дисплей е с висока резолюция от 1.44млн. точки и технология WhiteMagic™, подобряваща видимостта на открито. „Стандартните“ и „Високи“ настройки за качеството на дисплея са достъпни както за визьора, така и за екрана, като „високите“ настройки се възползват максимално от големия обем данни, прочетен от 42.4MP сензор, за да предложат възможно най-добър и естествен изглед и на двата дисплея.

Фотоапаратът има многофункционален джойстик, който предлага бърз и ефикасен начин за смяната на фокусните точки, както и ‘AF ON’ бутон, задействащ автофокуса при статично или видео заснемане.

Новият α7R III позволява лесно прехвърляне на файлове към смартфон, таблет, компютър или FTP сървър чрез Wi-Fi®, като същевременно разполага и с терминал, чрез който флаш устройства и кабели могат да се свържат директно за лесна флаш синхронизация. Фотоапаратът разполага и със SuperSpeed USB (USB 3.1 Gen 1) USB Type-C™ терминал с цел по-голяма гъвкавост при захранване и връзка с допълнителни аксесоари, както и за по-бързо прехвърляне на кадри при връзка с компютър.

Нов софтуерен пакет „Imaging Edge“ и режим Pixel Shift Multi Shooting

Софтуерният пакет „Imaging Edge“, наличен с α7R III, разгръща творческите възможности при снимачния процес – от предварителна до последваща обработка. “Imaging Edge” е изграден от три компютърни приложения - ‘Remote’, ‘Viewer’ и ‘Edit’, които са налични за свободно сваляне и поддържат дистанционно заснемане, задействано от компютър в реално време, и обработка на RAW.

α7R III разполага и с нов режим на снимане Pixel Shift Multi Shooting, които се възползва максимално от усъвършенстваната 5-осова вградена оптична стабилизация, за да създаде красиви, реалистични, сложноцветни изображения с висока резолюция. В този режим фотоапаратът прецизно премества сензора в стъпки от 1 пиксел, за да улови 4 отделни изображения с изместени пиксели, съдържащи приблизително 169.6* MP снимкови данни. Тези четири изображения могат да бъдат насложени заедно и обработени чрез новия софтуерен пакет „Imaging Edge“. Резултатът е статично изображение с изключителна резолюция и безпрецедентно ниво на точност на цветовете, особено подходящо при заснемането на архитектура, изкуство или фотографски обекти с множество сложни детайли и цветове.

Цена и наличност

Пълноформатният фотоапарат Sony α7R III със сменяем обектив ще бъде наличен в България през ноември 2017 на цена от 6999 лв.

За повече информация, моля свържете се с:

Ралица Захариева, мениджър PR отдел, Broks Vision

zaharieva@broksvision.com / +359 888 56 30 31

[i]Приблизително, ефективни

[ii]До 10 кадъра в секунда при продължителен “Hi+” режим и до 8 кадъра в секунда при продължителен „Hi” режим. Максималният брой кадри в секунда зависят от настройките на фотоапарата.

[iii]Приблизително 68% от кадъра и в хоризонтална, и във вертикална посока

[iv]В сравнение с α7RII, според тестове на Sony

[v]CIPA standards. Pitch/yaw shake only. Planar T* FE 50mm F1.4 ZA lens. Long exposure NR off

[vi]За запис на видеа в XAVC S формат се изисква SDHC/SDXC карта с памет Class 10 или по-висок. За 100 Mbps запис се изисква UHS speed class 3 или по-висок.

[vii]В режим Super 35mm

[viii]Приблизително

[ix]Условия при тестове на Sony за статични изображения

[x]Измежду цифрови фотоапарати с пълноформатен сензор за изображения. Към октомври 2017 на база проучване на Sony

[xi]Продължителен режим “Hi+” с UHS-II съвместима SDXC карта с памет. При тестови условия на Sony.

[xii]Може да се появи деформация при бързодвижеши се обекти, ако камерата се движи отстрани

[xiii]Режим “Hi”. Максималните кадри в секунда зависят от настройките на камерата

[xiv]Засича се само 100 Hz и 120 Hzflicker. Скоростта на продължително заснемане може да спадне. Заснемане без отблясъци не е достъпно при тихо снимане, BULBexposure или видео заснемане.

[xv]Само с SSM или SAM обективи. EyeAF не се поддържа при видео заснемане. AF-C може да се използва само, когато е избрана AF система “Фазово разпознаване”, но фокусът е фиксиран на първия кадър по време на продължително заснемане във всеки режим без “Continuous: Lo” (Hi+, Hi, Mid).

[xvi]With SSM or SAM lenses only. With the LA-EA3 mount adapter. Focal plane phase-detection AF not supported for movie recording. AF-C can only be used when the “Phase detection” AF system is selected, but focus is fixed at the first frame during continuous shooting in any mode other than “Continuous: Lo” (Hi+, Hi, Mid).

[xvii]15-мегапиксела

[xviii]Този продукт трябва да се свърже с HDR (HLG) съвместим Sony телевизор чрез USB кабел, когато се показват HDR (HLG) филми

[xix]Не се записва звук. Изисква се SDHC/SDXC карта с памет Class 10 или по-висок.

[xx]В PAL. 60fps или 120fps в NTSC

Sony Corporation е водещ производител на аудио, видео, фотографски, мобилни устройства, игри, свързани устройства и ИТ продукти за потребителския и професионалния пазар. Със своите музикален, филмов, онлайн бизнес и компютърни забавления, Sony е разпозната като една от водещите компании за електроника и забавления в света. Sony записа консолидирани годишни продажби от приблизително $76 милиарда за фискалната година, приключила на 31 март 2017 г. Глобална уеб страница: http://www.sony.net