Последвайте Sony България

Гледайте и слушайте с най-високо качество с новите Sony 4K Ultra HD Blue-ray плейър, компактен саундбар с Dolby Atmos® и AV приемник с обектно-базирана аудио технология

Съобщение в пресата   •   яну 05, 2017 12:21 EET

4K Ultra HD Blu-Ray плейърза качество на картината без компромиси

Слушайте 3D съраунд звук с компактната колона с Dolby Atmos®

Насладете се на разнообразно забавление с Dolby Atmos® и DTS:X®AV приемника

Тези модели осигуряват най-доброто кино изживяване у дома. Sonyс гордост добавя към своята линия домашни аудио и визуални продукти новите 4KUltraHDBlu-ray плейър UBP-X800, компактния саундбар с технология DolbyAtmos® ST5000 и AV приемника с DTS:X®STR-DN1080.

За да се потопите в най-завладяващото изживяване от това, което гледате или слушате у дома, трябва да имате най-добрата техника. А от гледна точка на наличните технологии днес това означава 4KHDR качество – за картината, и обектно-базирана аудио технология с DolbyAtmos и DTS:X – за звука. Sony ви предлага цялостно решение, за да изпълните вашия дом с превъзходен звук и красиви изображения, допълнени с разпознаваемия стил и репутация за качество на марката.

Гледайте филмите така, както са били замислени

4KUltraHDBlue-ray плейърът UBP-X800 е проектиран според последните UltraHD технологии и е най-добрият вариант да се насладите на вашата любима колекция от филми. Плейърът е създаден съвместно със SonyPicturesEntertainment, за да гарантира най-доброто възможно възпроизвеждане от 4К UltraHDBlue-Ray дискове.

Но какво е картина без звук? С възможностите си за възпроизвеждане на Hi-resAudio, X800 обработва качеството на звука от всякакъв източник, достойно за изискванията на всеки аудиофил. Технологията DSEEHX™ повишава честотата на дискретизация използвана при оригиналния сигнал и увеличава битовия разряд. Ще се наслаждавате на по-висока прецизност и по-широк динамичен обхват на всичко, което слушате, в близко до High-Resolution Audio качество.

Повечето Blue-ray плейъри изпращат аудио и видео сигнала към вашия телевизор от един и същ HDMI изход. За да осигури качество на звука без компромиси, X800 може да разделя аудио и видео сигналите, извеждайки ги през различни HDMI изходи и по този начин намалява електрическите смущения.

Впечатляващото качество има дизайн с невероятно твърда рамка и подсилено шаси, което минимизира механичните вибрации. Устройството разполага с пълен набор от аудио кодеци, за да може да се наслаждавате на кристално чисти High-Resolution файлове, оптимизирани до 192kHZ/24-bit и DSD до 11.2MHz[1].

4K Ultra HD Blu-ray плейърът X800 използва разработеното от Sony диск устройство Precision HD, което осигурява надеждно възпроизвеждане на всеки формат на оптичен диск, включително DVD Video и DVD Audio; CD иSuper Audio CD; Blu-ray 3D; BD-ROM медийно съдържание, както и почти всеки наличен формат през USB.

Плейърът използва допълнително набор от видео кодеци, които осигуряват 4К стрийм възпроизвеждане от видео услуги като Netflix, заедно с иновативните видео технологии на Sony, които оптимизират SD и HD съдържание близко до 4К резолюцията. Наред с това, при възпроизвеждане на 4K HDR съдържание на 4K SDR телевизор, X800 използва уникален Sony алгоритъм за пресъздаване на правилната яркост и вариации на цвета, за да предложи най-добрата възможна картина.

С вградения Bluetooth®може да използвате безжични слушалки за уединено слушане без нищо да ви разсейва или безпокои, докато звукът продължава да се чува от телевизора за удоволствие на останала част от семейството. Можете да свържете безжични високоговорители към Blue-ray плейъра, за да се наслаждавате на звук пред телевизора или далеч от него, в зависимост от мястото, на което сте поставили безжичната колона.

Завладяващ безжичен звук

Присъединете се към DolbyAtmos революцията и използвайте компактната колона HT-ST5000, която също е създадена съвместно със SonyPictures за най-доброто 3D аудио кино изживяване. Нейните възможности за свързване предлагат съвместимост с последните 4К, HDR и HDCP2.2 стандарти. Тя работи отлично с X800, за да създаде усещане за кино прожекция във вашия хол.

Стилната аудио система добавя впечатляващ многоканален звук към вашето видео изживяване без да е необходимо разместване на мебелите във всекидневната ви. С допълнителната дълбочина на двата нови горни DolbyAtmos говорителя от всяка страна на тонколоната, имате възможността да се насладите на завладяващо 7.1.2-канално аудио изживяване. В комбинация с коаксиалните High-ResolutionAudio високоговорители, включващи отделен бас говорител и пищялка в едно тяло, сега музика, диалог и звукови ефекти ви обгръщат изцяло. Мощният безжичен субуфер пък осигурява най-дълбоките басови нюанси.

Никога не е било по-лесно да слушате любимата си музика, използвайки вградената услуга Chromecast[2]и Spotify Connect, осигуряващи ви достъп до над 100 приложения за стрийминг на музика. На разположение са и удобната функция WirelessMulti-Room, както и Bluetooth и NFC съвместимост.

Насладете се на разнообразно забавление

Пресъздаването на истинско кино изживяване е лесно с AV приемника STR-DN1080. С него получавате DolbyAtmos и DTS:X поддръжка, 4К HDR оптимизация и High-ResolutionAudio съвместимост, заедно с DSD аудио възпроизвеждане. STR-DN1080 е създаден за сериозен звук, позволявайки дори симулация на съраунд звук с допълнителни канали – за 7.1.2 съраунд усещане.

Създаден да се наслаждавате на 3D съраунд или обектно-базирано естествено звуково изживяване, DN1080 има гъвкава функция за високоговорителя, която „премества“ звука му, за да симулира оптималната позиция и ъгъл на предаване и работи безупречно при всякакви физически ограничения на пространството. Настройката PhantomSurrondBack добавя два виртуални странични говорителя за пълно 7.1.2-канално изживяване, при 5.2.1 система.

Множество връзки дават възможност за още по-лесно свързване на всички ваши устройства, с 6 HDMI входа и 2 изхода, които осигуряват пълна HDCP 2.2 съвместимост и поддържат последните 4K 60P (4:4:4[3]). STR-DN1080 е дори съвместим с новия богат на цветове формат на излъчване BT.2020. С USB, Bluetooth, услуга Chromecast, SpotifyConnect и WirelessMulti-Room, този AV приемник е подходящо висококачествено решение за всички ваши желания за забавление у дома.

4K Ultra HD Blu-ray плейърът UBP-X800 ще бъде наличен от пролетта на 2017 г. на цена от приблизително 800 лв.

Компактният саундбар HT-ST5000 ще бъде налична от пролетта на 2017 г. на цена от приблизително 3000лв.

AVприемникът STR-DN1080 ще бъде наличен от пролетта на 2017 г. на цена от приблизително 1600лв.

За детайлни характеристики моля посетете продуктовата страница:

UBP-X800

HT-ST5000

STR-DN1080

За повече информация, моля свържете се с:

Ралица Захариева, мениджър PR отдел, BroksVision

zaharieva@broksvision.com / +359 888 56 30 31

iСлед актуализация на фърмуера

[2] Chromecast е търговска марка на Google Inc.

[3]5 HDMI входа и 2 изхода поддържат 4:4:4

Sony Corporation е водещ производител на аудио, видео, игри, мобилни устройства, свързани устройства и информационни технологии за потребителския и професионалния пазар. Със своите музикален, фото и видео, компютърен и онлайн бизнес, Sony е разпозната като една от водещите компании за електроника и забавление в света. Sony записа рекордни годишни продажби за фискалната година, приключила на 31 март 2014 г., възлизащи на приблизително $75 милиарда. Глобална уеб страница: http://www.sony.net.