Последвайте Sony България

Фотоапарат α7s на Sony засне движението на Международната космическа станция около Луната при скорост 28,000 км/ч

Съобщение в пресата   •   март 16, 2017 14:02 EET

На4 февруари 2017 г. любителят-астроном Тиери Лего засне филм със своя фотоапарат Sony α7sкак Международната космическа станция (МКС) преминава през средата на Луната в първа четвърт. Резултатът е повече от впечатляващ.

Лего прави снимките от Южна Франция, близо до Руен – родния град на френския астронавт и настоящ обитател на МКС Тома Песке.

Резолюцията на видеото е впечатляваща и ясно показва огромните кратери и внушителните планински масиви на Луната – гледка, обикновено достъпна само за обитателите на МКС. Основните модули и големите слънчеви панели на МКС ясно се различават при гледане на видеото на по-бавна скорост – нещо изключително забележително предвид факта, че тя се движи с приблизително 28,000 км/ч!

Зрителите могат да се наслаждават на заснетото в изключително висока резолюция благодарение на фотоапарата α7s на Sony, който предлага невероятни творчески възможности за фотографите и видеооператорите, особено при снимки в условия на ниска осветеност. С ултра високата си ISO чувствителност, минимален шум и впечатляващо 4K качество на изображението (3840 x 2160 pixels), фотоапаратитеSony α7s / α7s II са идеални средства за астрономите, които изследват и проследяват тайните на космоса.

Видеото може да бъде видяно в канала на Тиери Лего в YouTube, а още изумителни кадри и изображения – на неговия уебсайт.

За повече информация, моля свържете се с:

Ралица Захариева, мениджър PR отдел, Broks Vision

zaharieva@broksvision.com / +359 888 56 30 31

Sony Corporation е водещ производител на аудио, видео, игри, мобилни устройства, свързани устройства и информационни технологии за потребителския и професионалния пазар. Със своите музикален, фото и видео, компютърен и онлайн бизнес, Sony е разпозната като една от водещите компании за електроника и забавление в света. Sony записа рекордни годишни продажби за фискалната година, приключила на 31 март 2014 г., възлизащи на приблизително $75 милиарда. Глобална уеб страница: http://www.sony.net.